"Ανάγιωσ' τον κολλιό να σου βκάλει τ' αμμάθκια σου"…

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ τώρα το υπερόπλο του Ερντογάν, προκειμένου να εξαναγκάζει σε συμμόρφωση τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήδη διαφαίνεται όλο και εναργέστερα. Ως... φυσιολογική τακτική ανάπτυξης επί του πεδίου της γεω-πληθυσμιακής και της γεω-ισλαμικής διάστασης της νεο-οθωμανικής στρατηγικής, την οποία προανήγγειλε, από το 2001, στο προγραμματικό του «Στρατηγικό Βάθος - Διεθνής Θέση της Τουρκίας», ο διατελέσας και στρατηγικός μέντορας του Ερντογάν, καθηγητής και μετέπειτα υπουργός και πρωθυπουργός του, Αχμέτ Νταβούτογλου:

- Το μεταναστευτικό και ο τζιχαντιστικός ισλαμισμός και η αυτο-αναγόρευση της Τουρκίας ως «προστάτιδας όλων των μουσουλμάνων και όλων των τζαμιών στην Ευρώπη».

- Της Τουρκίας που μεθοδεύει και χρηματοδοτεί - και με τις μυστικές υπηρεσίες της υποστυλώνει - την επιδίωξή της να ελέγχει η ίδια και να καταστεί η ίδια ο καθοδηγητής των μουσουλμανικών πληθυσμών της Ευρώπης.

- Με τη γνωστή από τα παλαιότερα επιτεύγματά της στην Κύπρο, στο Ιράκ και στη Συρία αξιοποίηση πληθυσμών ως «στρατηγικών μειονοτήτων».

- Με τις γνώριμες της Άγκυρας συνταγές για την επιρροή και την κατίσχυση επί των πληθυσμών - κοινοτήτων - «καταλοίπων» της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μουσουλμάνων στα Βαλκάνια και αλλού:

- Σύζευξη των ιδεών κι επιδιώξεων του παντουρκισμού μ’ εκείνων του πανισλαμισμού στον νταβουτόγλειο «τσελεμεντέ», με τον οποίο μαγειρεύει αυτοδοξαζόμενος ως νεο-σουλτάνος και νεο-χαλίφης ο Ερντογάν, απολυταρχικός ήδη επί της Τουρκίας για 18ο έτος εξουσίας.

ΟΠΩΣ οι ηγέτες των δυτικών δημοκρατιών του μεσοπολέμου δεν έδωσαν καμιά σημασία στο διακηρυγμένο από τον Αδόλφο Χίτλερ πρόγραμμα της πολιτικής του, που είχε γράψει - από το 1925 προ της ανόδου του στην εξουσία το 1933 - στο βιβλίο του «Mein Kampf», «Ο Αγών μου», έτσι και οι σύγχρονοι στην ΕΕ και αλλού δεν έδωσαν από το 2001 καμιά σημασία στο «Στρατηγικό Βάθος» των ισλαμιστών νεο-οθωμανών του Ερντογάν.

ΣΤΟ οπισθόφυλλο μιας πρόσφατης (2006) επανέκδοσης του βιβλίου «Mein Kampf» του Χίτλερ στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κάκτος έγραφε και τα εξής:

«Εάν οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες, οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης και οι λαοί στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ είχαν κάνει τον κόπο να διαβάσουν το ‘Mein Kampf’ τα πρώτα χρόνια της έκδοσής του (1925-1932), θα είχαν βρει σ' αυτό όλες τις λεπτομέρειες της τραγωδίας που χρειάστηκε να βιώσουμε στη σκοτεινή περίοδο 1933-1945. Γιατί πέρα από οποιαδήποτε φιλολογική, πολιτική ή κοινωνιολογική ερμηνεία, το ‘Mein Kampf’ είναι η πρώτη στην ιστορία εκ των προτέρων καταγραφή και δημοσιοποίηση του σχεδίου ενός εφιαλτικού μαζικού εγκλήματος εκ προμελέτης, απέναντι στην οποία τα δυνάμει θύματά του αντέδρασαν με μιαν ανερμήνευτη και ασυγχώρητη ελαφρότητα».

- Τα ίδια έγραφε και ο «πατέρας της νίκης», επί του Χίτλερ κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, Βρετανός Πρωθυπουργός Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο οποίος εγκαίρως πλην ματαίως είχε εναντιωθεί και είχε καταγγείλει την πολιτική του ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟΥ που προσέφεραν στον Χίτλερ οι Τσάμπερλεν της Βρετανίας και Νταλαντιέ της Γαλλίας το 1938 με το Σύμφωνο του Μονάχου.

- Υπ’ όψιν ότι: Με αξιοποίηση της «στρατηγικής μειονότητας» των γερμανόφωνων Σουδητών και με την... αγγλογαλλική άδεια του Κατευνασμού του Μονάχου εισέβαλαν τα ναζιστικά στρατεύματα στην Τσεχοσλοβακία...

ΤΥΦΛΩΣΗ πανευρωπαϊκή απέναντι στο φαινόμενο του τουρκο-ισλαμισμού. Ηθελημένες παρωπίδες απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό του Αττίλα στην Κύπρο και των απειλών του Αττίλα στο Αιγαίο. Σωρεία δήθεν «ισλαμο-δημοκρατικών» ψευδαισθήσεων. Και ευσεβοποθισμών εξευρωπαϊσμού της Άγκυρας. Συν πλήθος οικονομικών συμφερόντων σημαντικών χωρών της ΕΕ στην Τουρκία. Με «σημαιοφόρους» μάλιστα της τουρκικής ένταξης την Αθήνα και τη Λευκωσία: Προσφέρθηκε (και δεν έπαψε εισέτι) ο ευρωπαϊκός Κατευνασμός προς τον Ερντογάν.

- "Ανάγιωσ' τον κολλιό να σου βκάλει τ' αμμάθκια σου", έλεγαν παλαιότερα στην διάλεκτο οι γιαγιάδες μας στην Κύπρο και «αναγιώννει την κουφήν μεσ’ τον κόρφον της» θα ‘λεγαν κι οι παππούδες για την ΕΕ και τον Ερντογάν. (Κολλιός = κοράκι και κουφή = οχιά)...

ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟ είχε προσφέρει στην Άγκυρα το καθεστώς της Συρίας, υπακούοντας στις προσταγές της να διώξει τον Οτσαλάν και το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα ΡΚΚ από το έδαφός της. Στον Ερντογάν «αδελφικές» θερινές διακοπές, προσέφερε κατόπιν ο Άσαντ της Συρίας. Για να... εισπράξει η Συρία, εν συνεχεία, τον φρικτό εμφύλιο που της επιδαψίλευσε κι ο Ερντογάν...

ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟ προσφέρουν δεκαετίες η Αθήνα και η Λευκωσία στην Άγκυρα και επί 18 χρόνια στον Ερντογάν. Για να εισπράξουν και τη διαιώνιση της κατοχής - διχοτόμησης της Κύπρου, την εισβολή της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, την εισβολή στην ελλα-δική υφαλοκρηπίδα, την πολεμικών απειλών κλιμάκωση στο Αιγαίο, το «άνοιγμα της παραλίας» στη σκλαβωμένη Αμμόχωστο κ.ο.κ...

ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟ προσέφεραν ανέκαθεν στην Τουρκία οι ΗΠΑ για να εισπράξουν ρωσικούς S-400 στο οπλοστάσιο της τουρκικής πολύτιμης συμμάχου. Κι εξευτελιστικά καψόνια απ’ τον «παγκόσμιο σκακιστή» Ερντογάν, φίλτατο του προέδρου Τραμπ.

Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ είναι πολύ μακρύς και πλουσιότατος. Σε τέτοιο βαθμό ώστε: Με περισσή αυτοπεποίθηση, δύναμη, έπαρση και νταηλίκι ο Ερντογάν να εκδίδει μέχρι και διαταγή παραπομπής του προέδρου Μακρόν της Γαλλίας στο... ψυχιατρείο.

ΤΩΡΑ άρχισαν ίσως στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες να αντιλαμβάνονται ότι ο αναγιωμένος ως νταής στις αλάνες της Κωνσταντινουπόλεως, αναρριχηθείς σε παλάτι 1001 αιθουσών της Άγκυρας ως απόλυτος άρχων, δεινός δεξιοτέχνης επιβολής του ως νέος, ικανότερος και ενδοξότερος και υπερεπαρμένος, πάνω απ’ όλους τους σπουδαιότερους Οθωμανούς Σουλτάνους, υπεραξιότερος και του «πατέρα των Τούρκων» Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, έχει τις δυνατότητες που ο δικός τους κατευνασμός τού προσέφερε, να απειλεί πλέον ΕΚ ΤΩΝ ΕΝΔΟΝ κάθε χώρα της Ευρώπης:

- Και με τους τζιχαντιστές αποκεφαλιστές του, υπό τις αγκάλες του Ερντογάν, ισλαμισμού των ευρωπαϊκών μουσουλμανικών κοινοτήτων:

- Οι «στρατηγικές μειονότητες» εν δράσει. Τηρουμένων των αναλογιών, όπως η τουρκική μειονότητα εν Κύπρω, οι Τουρκομάνοι στο Ιράκ και στη Συρία, συν επιπλέον και οι στρατιές των μισθοφόρων τζιχαντιστών προς χρήση...