Παραπολιτικά

Άντε, κεφάλια μέσα πάλι!

Κέρφιου, λοιπόν, σε όλη την Κύπρο, από τις 11 τη νύχτα ώς τις 5 το πρωί. Έτσι. Να μαζευτούμε και λίγο στα σπίτια, παιδιά. Άρχισε ήδη να μυρίζει και χειμώνας. Home, sweet home. Κι άστε τον κορωνοϊό να ψάχνει μάταια για νυχτερινό σύντροφο. Δεν αρκεί, όμως, μόνο το κέρφιου. Τις ώρες που δεν είμαστε κέρφιου, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, για να μη δώσουμε την αφορμή να μας τις πάρουν κι αυτές, με ένα ολοήμερο κέρφιου.

Κι αυτός ο Υπουργός Υγείας, ρε παιδί μου. Ούτε η Βίκυ Χατζηβασιλείου να ήταν. Κάθε λίγο και λιγάκι βγαίνει στην τηλεόραση και μας ανακοινώνει: «Έχεις πακέτο» (νέων μέτρων). Τι να κάνει κι αυτός; Αφού κάποιοι είναι αδιόρθωτοι, το αποτέλεσμα είναι να την πληρώνουμε όλοι.

Από τις ιχνηλατήσεις διαπιστώνεται ότι, σε κάποιες περιπτώσεις, άτομα θετικά στον ιό είχαν 30 και 40 και 50 επαφές. Και, τέλος πάντων, αν το κρούσμα έχει καλό μνημονικό και θυμηθεί όλες ή τις περισσότερες επαφές του, έχει καλώς. Μπορούν να ιχνηλατηθούν. Εάν, όμως, οι επαφές των επαφών του δεν έχουν τόσο καλό μνημονικό και δεν μπορούν να θυμηθούν όλους με τους οποίους ήρθαν σε επαφή, κάποιοι απ’ όλους αυτούς ίσως να έχουν ήδη αρπάξει τον ιό και να τον μεταφέρουν σε άλλους ανυποψίαστους, αφού οι επαφές των επαφών δεν γνωρίζουν ότι είναι επαφές! Έτσι πάει το πράμα. Γι’ αυτό, περιορίστε τις κοινωνικές επαφές. Περιορίστε τις οικογενειακές συγκεντρώσεις. Περιορίστε τα γενέθλια. Περιορίστε τις εξόδους. Γενικά περιορίστε τις πιθανότητες να σας κολλήσουν τον ιό κι εσείς να τον μεταφέρετε πάρατζιει.

Και να θυμάστε ότι ο κορωνοϊός μεταλλάσσεται. Εκείνο που δεν ξέρετε, είναι ότι μπορεί να πάρει τη μορφή ενός συγγενικού ή φιλικού σας προσώπου και να σας στείλει στη ΜΕΘ. ΜΕΘ σημαίνει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Αλλά μπορεί και να σημαίνει Μονάδα Επερχομένου Θανάτου!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ