Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Καταθέσεις μετρητών και επιταγών χωρίς επίσκεψη στο ταμείο

Νέες μηχανές τελευταίας τεχνολογίας από την Τράπεζα Κύπρου καταργούν την αναμονή και εξοικονομούν χρόνο για επιχειρήσεις και αυτοεργοδοτούμενους

Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να έχει οδηγήσει στη ραγδαία αύξηση του digital banking και την εντονότερη χρήση των διαδικτυακών καναλιών, ωστόσο, για αρκετές συναλλαγές, η φυσική παρουσία είναι ακόμα απαραίτητη.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αφορά στις καταθέσεις, είτε μετρητών είτε επιταγών. Για πολλές επιχειρήσεις, ειδικά Μικρομεσαίες, αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς τους. Ως αποτέλεσμα, αφιερώνουν ενέργεια, προσωπικό και εργατοώρες για τέτοιου είδους πράξεις. Ειδικά τη συγκεκριμένη περίοδο, κατά την οποία η κοινωνία καταβάλλει προσπάθεια για περιορισμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού, οι επισκέψεις στα τραπεζικά υποκαταστήματα πρέπει να περιορίζονται στο ελάχιστο και μόνο εφόσον είναι απαραίτητο.

Η Τράπεζα Κύπρου, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των επιχειρηματιών αλλά και τα δεδομένα της εποχής, έχει προχωρήσει στην εισαγωγή νέων λύσεων, οι οποίες απλοποιούν τη διαδικασία κατάθεσης μετρητών και επιταγών, ακόμα και κερμάτων. Συγκεκριμένα, έχει ξεκινήσει την εγκατάσταση σύγχρονων μηχανών, οι οποίες θα επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να κάνουν τις καταθέσεις (χαρτονομίσματα, κέρματα, επιταγές) τους γρήγορα, με ασφάλεια αλλά και χωρίς κόστος. Η Τράπεζα είχε προηγουμένως προχωρήσει σε ανάλυση δεδομένων και στατιστικών στοιχείων για εκτίμηση των αναγκών των πελατών της, ώστε να καταλήξει στις συγκεκριμένες αυτοματοποιημένες λύσεις. Μάλιστα, το πλάνο εγκατάστασης και λειτουργίας των νέων μηχανών εφαρμόστηκε ήδη και υλοποιείται τάχιστα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τράπεζα ήδη προσφέρει μέσω 156 τερματικών ΑΤΜ αυτοματοποιημένες λύσεις κατάθεσης (χαρτονομίσματα και επιταγές) για ιδιώτες, ενώ, επίσης, με μεγάλη επιτυχία λειτουργούν σε παγκύπρια βάση 21 μηχανές καταμέτρησης κερμάτων.

Με τις νέες μηχανές δημιουργούνται τεράστια οφέλη και συνέργειες. Αρκεί να αναφερθεί πως η διενέργεια πράξεων κατάθεσης από επιχειρήσεις αποτελεί περίπου το 48% των συνολικών πράξεων κατάθεσης που διενεργούνται στα τραπεζικά ταμεία και η μέση διάρκεια εξυπηρέτησης -συμπεριλαμβανομένου του χρόνου αναμονής- ανέρχεται σε 20-30 λεπτά. Με αυτά τα δεδομένα, είναι ξεκάθαρο πως η νέα επένδυση της Τράπεζας φέρνει χειροπιαστά οφέλη για τις κυπριακές επιχειρήσεις, σε μια περίοδο που ο χρόνος είναι κυριολεκτικά χρήμα. Μάλιστα, το σχέδιο υλοποίησης που έχει θέσει σε εφαρμογή η Τράπεζα Κύπρου έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αφού εκτιμήθηκε πως καλύπτει τις σχετικές ανάγκες για την επόμενη επταετία, μιας και οι μηχανές που έχουν εγκατασταθεί χρησιμοποιούν την πιο προηγμένη τεχνολογία.

Οι νέες μηχανές κατάθεσης

Οι νέες μηχανές που έχει εισαγάγει η Τράπεζα Κύπρου καλύπτουν το πλήρες φάσμα των αναγκών. Συγκεκριμένα, έχουν εγκατασταθεί τριών ειδών μηχανές με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

  • Business Cash Service

Υπηρεσίες: Καταθέσεις χαρτονομισμάτων, κερμάτων μέχρι €20, επιταγών με χρήση ειδικών φάκελων ασφαλείας. Η ενημέρωση του λογαριασμού γίνεται την ίδια μέρα, αν η κατάθεση γίνει μέχρι τις 11 το πρωί. Διαφορετικά η ενημέρωση γίνεται την επόμενη εργάσιμη μέρα.

Διαδικασία: Η επιχείρηση ετοιμάζει στα γραφεία της τη συναλλαγή που θέλει να εκτελέσει. Τοποθετεί σε ειδικό φάκελο (τον οποίο προμηθεύεται από την Τράπεζα) τα χρήματα ή τις επιταγές και στην εξωτερική πλευρά καταγράφει τις λεπτομέρειες της κατάθεσης. Ακολούθως, στο κατάστημα το μόνο που απομένει είναι να σαρώσει και να αφήσει τον φάκελο στη μηχανή, η οποία εκδίδει σχετική απόδειξη παραλαβής του φακέλου. Η Τράπεζα παραλαμβάνει τους φακέλους και, αφού επιμετρήσει την αξία της κατάθεσης, τότε προχωρεί σε ενημέρωση του λογαριασμού.

Τοποθεσίες μηχανών: Έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση 15 μηχανών. Συγκεκριμένα, οκτώ στη Λευκωσία, πέντε στη Λεμεσό, μία στη Λάρνακα και μία στην Αγία Νάπα. Σε κάποιες τοποθεσίες, η χρήση της μηχανής θα είναι εφικτή οποιαδήποτε στιγμή του εικοσιτετραώρου.

  • 360 Notes/Coins

Υπηρεσίες: Καταθέσεις χαρτονομισμάτων και κερμάτων με τη χρήση ειδικού κώδικα, ο οποίος καταχωρείται στη μηχανή.

Διαδικασία: Η ενδιαφερόμενη επιχείρηση υπογράφει ειδική συμφωνία με την Τράπεζα, ώστε να της παραχωρηθούν οι σχετικοί κωδικοί. Αφού καταχωρηθούν οι κωδικοί, η επιχείρηση καλείται να τοποθετήσει τα χαρτονομίσματα/κέρματα σε ειδική εσοχή στη μηχανή. Η μηχανή καταμετρά σε πραγματικό χρόνο την κατάθεση, επιστρέφει το συνολικό ποσό της κατάθεσης, και ολοκληρώνεται η κατάθεση με τη συμφωνία της επιχείρησης για το συνολικό ποσό. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η Τράπεζα ενημερώνει αυτόματα τον λογαριασμό του πελάτη. Με αυτόν τον τρόπο, η κατάθεση ουσιαστικά γίνεται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.

Τοποθεσίες μηχανών: Έχει ξεκινήσει η εγκατάσταση των μηχανών σε 22 καταστήματα, οι οποίες αναμένεται να είναι διαθέσιμες στο σύνολό τους μέχρι τον Ιανουάριο του 2021. Οι μηχανές θα τοποθετηθούν σε όλες τις επαρχίες.

  • Coin Deposit

Υπηρεσίες: Καταμέτρηση της αξίας των κερμάτων και έκδοση ειδική απόδειξης παραλαβής κατάθεσης.

Διαδικασία: Ο ιδιώτης πελάτης/επιχείρηση, τοποθετεί τα κέρματα σε ειδική θήκη και, αφού ολοκληρωθεί ο υπολογισμός της συνολικής αξίας, τότε παρουσιάζεται στην οθόνη η συνολική αξία των κερμάτων. Με την αποδοχή του ποσού από τον πελάτη, εκδίδεται ειδική απόδειξη ώστε να γίνει η κατάθεση από τα ταμεία.

Τοποθεσίες μηχανών: Έχουν παραγγελθεί 24 μηχανές, οι οποίες στο σύνολό τους αναμένεται να είναι διαθέσιμες μέχρι τον Μάιο του 2021. Οι μηχανές θα βρίσκονται σε όλες τις επαρχίες.

CYON | Ψηφιακή μεταμόρφωση

Οι νέες μηχανές από την Τράπεζα Κύπρου εξοικονομούν ουσιαστικό χρόνο αλλά και χρήμα για τις επιχειρήσεις, αφού οι καταθέσεις μπορούν να γίνουν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Οι πλείστες μηχανές (Business Cash Service & 360 Notes/Coins) θα τοποθετηθούν σε δημοφιλείς τοποθεσίες και κάποιες θα είναι διαθέσιμες για χρήση 24/7, ενώ οι υπόλοιπες τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων.

Πάντως, η γενικότερη ανταπόκριση για τα ψηφιακά κανάλια της Τράπεζας συνεχίζει να είναι μεγάλη. Συγκεκριμένα, 73% των πελατών έχουν στραφεί προς τα ψηφιακά κανάλια και 83% των συνολικών συναλλαγών γίνονται εκτός ταμείου/καταστήματος. Επιπλέον, οι υπηρεσίες Apple Wallet και BoC Wallet συνεχίζουν να καταγράφουν σημαντική αύξηση, με τους συνδρομητές να φτάνουν πλέον τις 65.000. Την ίδια ώρα, οι πελάτες φαίνεται πως εντείνουν τη χρήση του QuickPay, με 80.000 άτομα να αξιοποιούν πλέον την υπηρεσία, ολοκληρώνοντας 188.000 συναλλαγές. Σε συνδυασμό με όλα τα πιο πάνω, οι νέες μηχανές κατάθεσης της Τράπεζας θα συμβάλουν ακόμα περισσότερο στη μείωση της κίνησης στα ταμεία, κάτι που θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τους πελάτες, την ίδια την τράπεζα αλλά και την κοινωνία συνολικά.

Υποστηρίξτε τη