Αναλύσεις

Πάρε δρόμο, Ερντογάν

Εισβάλλει σήμερα, για... πικ-νικ, στα ιερά χώματα της Αμμοχώστου

Στην ιταμότερη και αθλιότερη πρόκληση κατά του κυπριακού Ελληνισμού, από το 1974 και εντεύθεν, προβαίνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυτοπροσώπως, προσυπογράφοντας, διά της παρουσίας του στη θλιβερή επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, το νέο, παράνομο τετελεσμένο της καταπάτησης της Αμμοχώστου από τις ορδές του Αττίλα.

Ο ίδιος μετά της…κουστωδίας του εισέρχονται σήμερα, για πικ-νικ, στα ιερά χώματα της αμμοχωστιανής γης, διαπράττοντας ύψιστην ύβριν επί του δικαίου και της Ιστορίας.
Ανάλογη ύβρις επιτελείται, ωστόσο, και από την έρπουσα στον βούρκο της αναξιοπρέπειας και του αξιοθρήνητου ενδοτισμού, κυπριακή πολιτική ηγεσία, η οποία, πάρα την εξευτελιστική παράσταση του Ερντογάν, εκλιπαρεί τη σύγκληση Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό, ελπίζοντας πως θα δώσει τέλος στις ιλαρές και αυτοκαταστροφικές ψευδαισθήσεις της.

Σε μια μάλιστα Διάσκεψη, όπου η Τουρκία, και διά στόματος Τατάρ, ξεκαθαρίζει ότι θα θέσουν στο τραπέζι άλλες μορφές λύσης, συγκεκριμενοποιώντας τη λύση δύο κρατικών οντοτήτων στη βάση της συνομοσπονδίας. Και μία άνευ προηγουμένου εμμονή από την πολιτική ηγεσία, χωρίς να επιτάσσει δράσεις εναλλακτικές απεγκλωβισμού από τις τουρκικές επιδιώξεις. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι ο Τατάρ «εκλέχθηκε» στην τ/κ κοινότητα με τη δέσμευση της αλλαγής βάσης λύσης στο Κυπριακό…

Ο Τούρκος Πρόεδρος, με όλο το θράσος που διακατέχεται, εισβάλλει σήμερα στην Αμμόχωστο χρησιμοποιώντας την ως εργαλείο εκβιασμού, δείχνοντας απρόκλητα τους σχεδιασμούς του για εποικισμό. Ως γνωστόν, και σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ, η επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της αποτελεί τουρκική υποχρέωση ανεξαρτήτως λύσης.

Ύψιστην ύβριν επί του δικαίου και της Ιστορίας διαπράττει ο Τούρκος Πρόεδρος
Ανάλογη ύβρις επιτελείται και από την κυπριακή πολιτική ηγεσία, η οποία, πάρα την εξευτελιστική παράσταση του Ερντογάν, εκλιπαρεί τη σύγκληση Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό
Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την Αμμόχωστο ως εργαλείο εκβιασμού, δείχνοντας απρόκλητα τους σχεδιασμούς του για εποικισμό

Διαβάστε περισσότερα στη "Σημερινή" που κυκλοφορεί.