Πολύ σκότος εν ταις φρεσίν έχοντες...

«Πολύ σκότος έχοντες εν ταις φρεσίν». «Ιδού σκοτία» ατελεύτητος. Σκότος αφώτιστο στας φρένας. Σκοταδιασμένα μυαλά, δηλαδή. Και δεν ξέρουν πώς - ή και δεν θέλουν ακόμη - να βρουν ένα φαναράκι, ν’ ανάψουν έναν πυρσό, ούτε φάρο τηλαυγή να εντοπίσουν ικανό να τους φωτίσει κάποια έστω σκαλοπάτια και μονοπάτια προς ανηφοριές ελπίδας για σωτηρία...

Και τούτο δεν είναι, αλίμονο, το χειρότερο.

ΕΦ’ ΟΣΟΝ όλοι βλέπουν κι άπαντες γνωρίζουν, εκ των αποτελεσμάτων της επιλογής τους, ότι:

- Λάθος δρόμο επέλεξαν του λόγου τους.

- Μονολιθικά, όμως, τον πορεύονται επί δεκαετίες.

- Βρίζοντας όσους κατά καιρούς τις αντιρρήσεις τους τολμούν να διατυπώσουν, άλλη πορεία εισηγούμενοι ν’ αναζητηθεί.

- Απαξιώνοντας και περιφρονώντας, σκοταδολάγνως, κάθε πρόσκληση στο «δεύτε λάβετε φως».

ΠΟΛΥ ΣΚΟΤΟΣ εν ταις φρεσίν έχοντες, έπαρση περισσή και εριστικό εγωισμό αχαλίνωτο, ούτε την απλή επέδειξαν ποτέ ταπεινή εντιμότητα, αφού ο χρόνος και οι πραγματικότητες το απέδειξαν, τα λάθη τους να παραδεχτούν, βρε αδερφέ. Και με τόλμη να τα ομολογήσουν, αναζητώντας λίγο φως. Το παλαιότερο του Πάπα Αλάθητο μονάχα επιδεικνύουν: Πάνσοφο και προσοδοφόρο «το κόμμαν τζιαι τ’ αμμάθκια σας»: Για τις ιδιοτέλειές τους αρμέγοντας εξουσίας οφέλη, ακατάπαυστα αυτοδοξαστικά...

ΕΤΟΣ 2020: Κατά σειράν 18ο έτος της αδιαλείπτως εδραιωνομένης στην Τουρτζιάν μονοκρατορίας του ισλαμιστή νεο-οθωμανού, επίδοξου ν’ αναγορευτεί σπουδαιότερος και ικανότερος των Οθωμανών σουλτάνων και του «πατέρα» των Τούρκων Ατατούρκ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

- Ικανός να παίζει στα δάxτυλά του, ως παγκόσμιος σκακιστής, τις υπερδυνάμεις Ρωσίας και ΗΠΑ, ανταγωνιζόμενες ποία θα τον εγκολπωθεί περισσότερο.

- Ικανός να εκβιάζει και ν’ απειλεί τους 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως κλειδοκράτωρ του μεταναστευτικού και υποχθόνιος καθοδηγητής της τζιχαντιστικής εν Ευρώπη τρομοκρατίας.

- Αυτόκλητος συνάμα προστάτης πασών των ισλαμικών μειονοτήτων, και ψηφοφόρων και συλλογικοτήτων και μυστικών πρακτόρων και τζαμιών στις ευρωπαϊκές χώρες.

- Με την υπεροψία κι αυτοπεποίθηση που απέκτησε ως αυτοδοξαζόμενος παγκοσμίως και εισέτι ατιμώρητος εξαγωγέας και μισθοφορικών πολέμων στο Ιράκ, στη Συρία, στη Λιβύη, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

- Απολυταρχικά φυλακίζοντας, εξοντώνοντας κι εξουδετερώνοντας κάθε αντίθετη φωνή εντός Τουρκίας.

- Αδιάκοπα απειλώντας με πόλεμο Ελλάδα και Κύπρο και επιδεικτικά καταπατώντας, με στόλους και πλωτά γεωτρύπανα, τα κυριαρχικά τους δικαιώματα σε θαλάσσιες ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδες.

ΑΚΟΜΗ και ο πιο «τυφλός τα τ’ ώτα τον τε νουν τα τ’ όματι’ ει» (για να θυμηθούμε και του Σοφοκλέους τον Οιδίποδα) δεν έχει πλέον καμία απορία για το πού το πάει και πώς το πάει και μέχρι πού θα το τραβήξει ο Ερντογάν.

ΟΥΔΕΙΣ πλέον ψάχνει να ανακαλύψει τις... πραγματικές προθέσεις, τις στρατηγικές επιδιώξεις και τις μεθοδευμένες τακτικές της Ερντογανικής Τουρτζιάς.

ΟΥΔΕΙΣ πλην των ημετέρων εν σκοτία μονολιθικώς σκοταδιασμένων μυαλών, της καυχόμενης για την πάγια σοφία της, πάνσοφης εν Κύπρω πολιτικής και κομματικής ηγεσίας.

ΙΔΟΥ κραυγαλέα λίγα δείγματα, χρόνια τώρα διαρκώς επαναλαμβανόμενα και ουδ’ επ' ελάχιστον διαφοροποιούμενα:

- «ΧΑΡΑΥΓΗ», Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020: «Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού επανέλαβε την πάγια θέση τού ΑΚΕΛ ότι η τουρκική προκλητικότητα θα αναχαιτιστεί μόνο εάν και εφόσον καταφέρουμε να πείσουμε την Τουρκία, μέσα από έμπρακτες ενέργειες, ότι με την επίλυση των προβλημάτων στην γειτονιά μας, με την ύπαρξη σχέσεων ειρηνικών με τις γειτονικές χώρες θα καταφέρει η Τουρκία να γίνει μέρος των συζητήσεων για την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου που υπάρχει στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου. Ο Α. Κυπριανού υπογράμμισε ότι χρειάζεται να πείσουμε την Τουρκία πως με σωστή λύση του Κυπριακού θα έχει και η ίδια να αποκομίσει οφέλη. Οφέλη τα οποία θα προκύψουν από τη συμμετοχή της στις ευρύτερες συζητήσεις για αξιοποίηση του φυσικού αερίου»....

- ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ περί της - από πολλών ετών - κοινής γραμμής της ηγεσίας του ΑΚΕΛ με την ηγεσία του ΔηΣυ: Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, από 5ης Δεκεμβρίου 2013 δήλωνε σε εκδήλωση του ΚΕΒΕ και του ΟΠΕΚ πως «δεν πρέπει να αποκλείσουμε σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού τη διασύνδεση διά υποθαλάσσιου αγωγού Κύπρου και Τουρκίας». Και ότι «θα είναι διπλό το κέρδος για την Κύπρο, γιατί εμείς μπορούμε να πωλούμε πιο φτηνό φυσικό αέριο με μεγαλύτερο κέρδος και η Τουρκία να έχει φτηνό φυσικό αέριο για να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες».

- ΕΠΕΙΔΗ προφανώς ήταν η «γραμμή» που εκπόνησαν και τους ανέθεσαν, από την εποχή εκείνη, οι εν Λευκωσία πρεσβείες των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Δεν τα έλεγαν μόνο στους επισκεπτόμενους τις πρεσβείες τους αρχηγούς των κομμάτων, ούτε μόνο στους ευνοούμενους εγχώριους «οππίνιον λίντερς» τους. Τα έλεγαν αυτοπροσώπως σε συνεντεύξεις τους, απευθυνόμενοι και προς όλους τους πολίτες, οι εκλαμπρότατοι:

- «Χρειάζεται να εμπιστευθείτε την Τουρκία», γνωμοδοτούσε, με συνέντευξή του στον «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ», ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζων Κόενιγκ, Κυριακή, 11. 5.2014.

- «Είναι ανάγκη να συμπεριληφθεί η Τουρκία, γιατί θα είναι σημαντικός παίκτης σ’ αυτόν τον τομέα [της αξιοποίησης των υποθαλασσίων ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ της κυπριακής ΑΟΖ] σ’ αυτήν την περιοχή», έλεγε την ίδια εποχή και ο Βρετανός πρέσβης Μάθιου Κιτ, σε συνέντευξή του, 21.1.2014, στον Πάρη Ποταμίτη, στην τηλεόραση του ΡΙΚ. Και πρόσθετε με νόημα ότι, «θα χρειαστούν ΑΛΛΟΙ που τουλάχιστον θ’ αρχίσουν τέτοιες επαφές με την Τουρκία για το κοινό μπένεφιτ» και «μακροπρόθεσμα όλοι μαζί θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κάτι τέτοιο»...

ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟΣ ανέκπτωτος:

(α) Ομοούσιος μ’ εκείνον του Μονάχου 1938 των Τσάμπερλεν & Νταλαντιέ προς τον Χίτλερ και:

(β) Σιωπηρή αποδοχή του ναζιστικού «λέμπενστραουμ» (Ζωτικού Χώρου») με την ερντογανική μεταγλώττισή του σε «Γαλάζια Πατρίδα» και:

(γ) Παροχή άπλετου κι άνευ αποτελεσματικών αντιδράσεων χρόνου στον Ερντογάν για πολλαπλασιασμό της στρατιωτικής του ισχύος και με ρωσικούς S-400 και με γερμανικά υποβρύχια και με ορδές μισθοφόρων τζιχαντιστών και με εγχώρια ανάπτυξη πληθώρας καταστροφικων «ντόουνς», στη γνωστή μόλα και τη συνταγή του αλήστου μνήμης επανεξοπλισμού της ναζιστικής Γερμανίας 1933-1939.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ στους μέχρι εθελοδουλίας τόσο «πολύ σκότος εν ταις φρεσίν έχοντες», πώς να μην επανέλθει, άραγε, πανηγυρίζων νεο-πορθητής ακόμη και για «πικ-νικ» στη σκλαβωμένη Αμμόχωστο σήμερα, 15.11.2020, θριαμβευτής ο Ερντογάν, σαδιστικώς σε βάρος του Ελληνισμού εορτάζοντας τα 37 χρόνια ανακήρυξης του ψευδοκράτους του Αττίλα, επί των σκλαβωμένων 46 χρόνια ελληνικών εδαφών της Κύπρου – βατήρα για τις επόμενες μεθοδεύσεις του νεο-οθωμανικού Στρατηγικού Βάθους της Τουρτζιάς;