Κυπριακό

Πώς είδαν τα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης το πικνίκ στη κατεχόμενη Αμμόχωστο

Με αναφορές στην καταιγίδα στο πικνικ και πολλές εικόνες και βίντεο κατέγραψαν τα τουρκικά ΜΚΔ την επίσκεψη Ερντογάν, Τατάρ και Μπαχτσελί στην παραλία της Αμμοχώστου. Τοποθέτηση από Serj Tankian των «System of a Down» για την Κύπρο.

Πραγματοποιήθηκε χθες η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του υπερεθνικιστή σύμμαχού του Ντεβλέτ Μπαχτσελί στην κατεχόμενη Κύπρο με σκοπό τους εορτασμούς της παράνομης ανακήρυξης της λεγόμενης «ΤΔΒΚ», δηλαδή του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους.

Η επίσκεψη σημαδεύτηκε από έντονη βροχόπτωση.

Η σύζυγος του Ερντογάν φαίνεται να έχει ξεπαγιάσει από την πτώση της θερμοκρασίας στην Κύπρο.

Το παρόν στο πανηγύρι που στήθηκε έδωσε και ο Κενάν Ακίν, ένας από τους δολοφόνους του Σολωμού Σολωμού το 1996. Είναι αυτός που διακρίνεται με το πιστόλι στο μπαλκόνι, πίσω από τον Σολωμού. Το 2009 δήλωσε πως θα ξαναπυροβολούσε τον Σολωμού αν χρειαζόταν.

1100_384f19ab-cfd4-4ea8-a650-a28ba243295c.jpg

Σημειώθηκε επίσης το γεγονός πως ο Μπαχτσελί δεν κάθισε στο ίδιο τραπέζι που βρίσκονταν Ερντογάν και Τατάρ μετά των συζύγων τους.

Ωστόσο, ο κατοχικός ηγέτης φωτογραφήθηκε με το δίδυμο Ερντογάν-Μπαχτσελί, οι οποίοι μαζί εκπροσωπούν πλέον την νέα ισλαμο-τουρανική επεκτατική σύνθεση που λαμβάνει χώρα στην Τουρκία.

Παρών ήταν και ο Βεϋσέλ Έρογλου, πρώην Υπουργός Δασών και Υδάτων της Τουρκίας και βουλευτής του AKP.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος Mariano Giustino, ανταποκριτής του «Radio Radicale» στην Τουρκία, αναφέρει πως στο μενού υπήρχε «Şeftali kebabı».

Στέλεχος του κόμματος AKP χρησιμοποιεί το πικ-νικ και προβάλει τις επιτυχίες Ερντογάν σε Αμμόχωστο και Αζερμπαϊτζάν.

Στέλεχος του κόμματος MHP αναφέρεται στους τρεις προέδρους, Πρόεδρο της Τουρκίας, Πρόεδρο του MHP και «Πρόεδρο» της «ΤΔΒΚ».

Στις δηλώσεις που έκαναν Τατάρ και Ερντογάν μετά το πικ-νικ κάλεσαν τους Ελληνοκύπριους να προσφύγουν στην «Επιτροπή Αποζημιώσεων» για αποζημειώσεις, κάτι που η κρατική προπαγάνδα φρόντισε να τονίσει.

Να σημειωθεί πως σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Τεφάν Ερχιουρμάν ανέφερε πως σκοπό της «Επιτροπής» είναι η «τουρκοποίηση» των τίτλων ιδιοκτησίας των Ελληνοκυπρίων προσφύγων.

Έγινε επίσης η πρόταση από τον Ερντογάν στον Ερσίν Τατάρ να επισκεφθεί το Αζερμπαϊτζάν και να ζητήσει την αναγνώριση του ψευδοκράτους από αυτό, συνδέοντας έτσι τα γεγονότα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ με την Κύπρο. Μεταξύ αυτών που πανηγυρίζουν στα κατεχόμενα την «ανεξαρτησία» είναι και Αζεροί ενώ στις εκδηλώσεις παρατηρήθηκαν αζερικές σημαίες.

15fb254b746058.jpg

Η ακαδημαϊκός Εμέλ Ακσταλί του Πανεπιστήμιου του Σουάνσι στη Βρετανία αναρωτιέται για την ειλικρίνεια των προθέσεων επιστροφής των Ελληνοκυπρίων ιδιοκτητών τη στιγμή που κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ανέμιζαν οι σημαίες της TOKI, της κρατικής υπηρεσίας οικιστικής ανάπτυξης της Τουρκίας.

Πάντως, ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν άλλες ιδέες από ανώνυμους λογαριασμούς. Σε μια ανάρτηση, εικονίζεται ο Ερντογάν να βλέπει το Τέμενος Ομάρ στην Ιερουσαλήμ από το παράθυρο του αεροπλάνου και αναφέρει πως εξασφαλίστηκε το Βαρώσι, η Αγία Σοφία και το Καραμπάχ, σειρά έχει η Ιερουσαλήμ, η Μέκκα και η Μεδίνα...

Το Σάββατο, πριν από την επίσκεψη, με τοποθέτησή του στο Twitter ο μουσικός Serj Tankian των «System of a Down» ανέφερε: «Η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο το 1974 και δεν έχει φύγει από τότε. Είναι ακόμα σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο ελληνικό νησί. Είναι ώρα να "ελευθερώσουμε" το τουρκικό κομμάτι και να το επανενώσουμε.» Το tweet συμπληρώνει βρισιά προς τον Ερντογάν.

Οι «System of a Down» είχαν κυκλοφορήσει πριν δέκα μέρες ένα τραγούδι μετά από 15 χρόνια αφιερωμένο στον αγώνα των Αρμενίων του Αρτσάχ.