Υγεία

Απλές συμβουλές κατά του Covid-19

Οι συνθήκες μετάδοσης του κορωνοϊού είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο που προβληματίζει τους επιστήμονες, ωστόσο απλές συμβουλές μπορούν να μας βοηθήσουν να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου να αποφεύγουμε τους κλειστούς χώρους με άλλα άτομα, κυρίως όταν αυτοί δεν αερίζονται για αυξημένη ώρα.

Σύμφωνα με το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής, Πέτρο Καραγιάννη, όλοι οι κλειστοί χώροι όπου ο εξαερισμός είναι περιορισμένος και όπου συναθροίζονται πάρα πολλά άτομα και δεν μπορούν να κρατηθούν οι αποστάσεις των δύο μέτρων, γι’ αυτό και σε τέτοιους χώρους πρέπει οπωσδήποτε να φοράμε τη μάσκα.

Οι οδηγίες λένε ότι στους χώρους εστίασης δεν χρειάζεται να φοράμε μάσκα. Πώς προστατευόμαστε:

Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στα πρωτόκολλα όπως καλός και ορθός αερισμός και εξαερισμός, μείωση συνωστισμού, τήρηση αποστάσεων, συχνός καθαρισμός, απολύμανση των επιφανειών και μάσκες στο προσωπικό μειώνουν σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο μετάδοσης και διασποράς του ιού, όπως έχει φανεί και στην βιβλιογραφία.

Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες αυξάνουν τα περιστατικά του κορωνοϊού και θα πρέπει να γνωρίζουμε πως ευνοεί τη μετάδοση του ιού καθώς και το υγρό περιβάλλον.

Μια ευγενική προσφορά της φαρμακοβιομηχανίας MEDOCHEMIE.