Υγεία

Covid-19: Ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες

Μεταξύ αυτών είναι τα άτομα ηλικίας άνω των 60, οι ενήλικες που παρουσιάζουν χρόνια νοσήματα όπως καρδιακή ανεπάρκεια, σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, οι ανοσοκατασταλμένοι και οι έγκυες

Από την αρχή της πανδημίας, το Υπουργείο Υγείας, είχε προχωρήσει στην ανακοίνωση των ευπαθών ομάδων πληθυσμού που θα έπρεπε να περιοριστούν από τον εργασιακό τους χώρο, αλλά και να τηρούν αυστηρά τα μέτρα όπως και οι υπόλοιποι πολίτες. Μεταξύ αυτών είναι τα άτομα ηλικίας άνω των 60, οι ενήλικες που παρουσιάζουν χρόνια νοσήματα όπως καρδιακή ανεπάρκεια, σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, οι ανοσοκατασταλμένοι και οι έγκυες.

Μεγαλύτερο χρόνο ίασης, εάν και εφόσον μολυνθούν χρειάζονται οι γυναίκες. Συγκεκριμένα, έχει παρατηρηθεί ότι οι γυναίκες άνω των 65-70 ετών έχουν μεγαλύτερη δυσκολία στην ανάκαμψη σε σύγκριση με το αντίθετο φύλο. Σε νέες μελέτες διαφάνηκε ότι καθυστερούν περισσότερο στην ίαση της νόσου γυναίκες ακόμα και νεότερης ηλικίας 55-60 ετών. Στο θέμα της μόλυνσης με τον κορωνοϊό, οι γυναίκες αξιολογούνται πιο ευάλωτες, με χαμηλότερο ανοσοποιητικό σύστημα.

Μια ευγενική προσφορά της φαρμακοβιομηχανίας MEDOCHEMIE.