Υγεία

Η σωστή χρήση της μάσκας

Ο σωστός τρόπος εφαρμογής, τα προτεινόμενα υλικά και το ενδεδειγμένο πλύσιμο

Υψίστης σημασίας η κατάλληλη χρήση μάσκας. Η επιστημονική ομάδα και οι ειδικοί συστήνουν:

Η σωστή εφαρμογή της μάσκας σημαίνει ότι καλύπτουμε και το στόμα και τη μύτη. Οπότε όταν τη βάλουμε την πιάνουμε από τα λάστιχα ή από τα κορδόνια που έχει την φέρνουμε πίσω από τα αφτιά μας ή πίσω από το κεφάλι και τα δένουμε και εφαρμόζουμε το λεπτό μεταλλικό έλασμα που έχει μπροστά πάνω ψηλά στη μύτη. Με αυτό τον τρόπο καλύπτουμε σωστά και το στόμα και τη μύτη που είναι οι πύλες εισόδου και εξόδου.

Στην κοινότητα συστήνεται να χρησιμοποιείται υφασμάτινη μάσκα με προδιαγραφές πυκνής ύφανσης και διπλού στρώματος, όπως επίσης και οι χειρουργικές μάσκας οι οποίες πωλούνται στα φαρμακεία. Οι χάρτινες ή πλαστικές μάσκες δεν συνιστώνται.

Ο ενδεδειγμένος τρόπος πλυσίματος για τις υφασμάτινες μάσκες είναι σε θερμοκρασία 60 και πλέον βαθμούς. Όσον αφορά τις χειρουργικές μάσκες, αυτές δεν πλένονται. Είναι μίας χρήσης και περιορισμένου χρόνου. Πρέπει να αφαιρούνται όταν βραχούν, λερωθούν ή καταστραφούν και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πλένουμε τις μάσκες με αντισηπτικά καθώς δεν προσφέρουν προστασία.

Μια ευγενική προσφορά της φαρμακοβιομηχανίας MEDOCHEMIE.