Παραπολιτικά

Δεν ξεκολλάει από τον... Μελανό Οίκο

Κανένας άλλος Αμερικανός Πρόεδρος δεν επέδειξε τέτοιαν αναξιοπρεπή στάση στο να αποδεχθεί την εκλογική του ήττα και να απέλθει χωρίς να κάνει τόσο ττόζι, όσο ο Ντόναλντ Τραμπ. Έχασε φανερά στο γήπεδο και θέλει να κερδίσει το ματς στα χαρτιά. Όλος ο αυταρχισμός, ο λαϊκισμός, η χυδαιότητα, ο εγωισμός, η αρρωστημένη ισχυρογνωμοσύνη που τον συνόδευαν τα τέσσερα χρόνια της προεδρίας του, εκδηλώθηκαν μαζικά και στην ώρα της εξόδου του από τον Λευκό Οίκο. Ή, καλύτερα, τον... Μελανό Οίκο. Το «μελανός» δεν έχει καμιά σχέση με τη φουκαριάρα τη... Μελάνια, η οποία τράβηξε τα πάνδεινα δίπλα στον Τραμπάκουλα και, όπως γράφτηκε, είναι έτοιμη να του ζητήσει διαζύγιο.

Σημειώστε ότι ενώ συνεχιζόταν η καταμέτρηση των ψήφων, αυτός σηκώθηκε και πήγε... να παίξει γκολφ. Τον ενδιέφεραν περισσότερο οι τρύπες στο γρασίδι, από τις τρύπες που δημιούργησε ο ίδιος τέσσερα χρόνια στην προεδρία. Τρύπες στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, στην εξωτερική πολιτική, στις σχέσεις με τους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών, στα δημοκρατικά θέσμια.

Το εξωφρενικό είναι ότι βρέθηκαν πάνω από 72.000.000 Αμερικανοί που ψήφισαν τον Τραμπ, παρ’ όλο που βαρύνεται με τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων Αμερικανών, οι οποίοι θα μπορούσαν σήμερα να ζουν, αν δεν υποτιμούσε τόσο προκλητικά τη σοβαρότητα της πανδημίας. Μάλλον έχουμε εδώ το σύνδρομο της Στοκχόλμης σε γιγαντιαία κλίμακα.

Οι πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι ο Τραμπ δεν έχει καμιά πιθανότητα να ανατρέψει, μέσω της νομικής οδού, το εκλογικό αποτέλεσμα. Ωστόσο θα επιμένει μέχρι τέλους να εμφανίζεται ως θύμα εκλογικής απάτης, έστω και εάν ο Μπάιντεν έχει εξασφαλίσει πέντε εκατομμύρια ψήφους περισσότερες από τον απερχόμενο Πρόεδρο. Μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο τελικά o Τραμπ να... παγιδεύσει το Οβάλ Γραφείο και να κάτσει και ο ίδιος εκεί μέσα, ζωσμένος εκρηκτικά σαν ισλαμιστής τρομοκράτης, για να μην μπορέσουν να τον απομακρύνουν...

ΜΠΟΞΕΡ