Παραπολιτικά

Μας κοροϊδεύουν ασύστολα!

Άκου να δεις που τώρα στα κατεχόμενα ξεκίνησαν πλατφόρμα «Βούληση και Δημοκρατία»! 46 χρόνια μετά τις δύο βάρβαρες τουρκικές εισβολές και 56 χρόνια από το πρώτο τουρκικό πραξικόπημα για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και αντικατάστασή της με δύο «συνιστώντα ομόσπονδα κράτη»!

Και ανακάλυψαν αυτήν τη… μεγάλη έλλειψη δημοκρατίας στα κατεχόμενα όλως αιφνιδίως με την ανάδειξη του Ερσίν Τατάρ στις πρόσφατες «εκλογές» ως του νέου τους ηγέτη. Διαμαρτυρίες, λοιπόν, για την «προστασία της δημοκρατίας και της ελεύθερης βούλησης, στοιχεία που κλονίζονται συθέμελα με την επικράτηση του Ερσίν Τατάρ στις ‘εκλογές’»! Διαδηλώσεις, λοιπόν, με Μουσταφά Ακιντζί και Σερντάρ Ντενκτάς…

Δηλαδή, πριν από τον Τατάρ είχαν δημοκρατία και ελευθερία βούλησης στα κατεχόμενα;

Και το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι η πλατφόρμα αυτή υποστηρίζει λύση βάσει του σχεδίου Ανάν! Και σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», 9.11.2020: «Πηγές από τους διοργανωτές ανέφεραν στον ‘Π’ ότι στόχος είναι να διατηρηθεί η κυπριακή τους ταυτότητα…».

Δηλαδή, το Σχέδιο Ανάν βασίζεται σε δημοκρατία και ελεύθερη βούληση, επειδή το… ψήφισαν οι ίδιοι με τη βοήθεια της παράνομης ψήφου των κουβαλητών εποίκων που παράνομα εκμεταλλεύονται τις κλεμμένες μας περιουσίες!

Αλλάζει ο Μανωλιός και βάζει τα ρούχα του αλλιώς. Αν πράγματι οι Τουρκοκύπριοι σέβονται δημοκρατικά ανθρώπινα δικαιώματα και διατήρηση της κυπριακής τους ταυτότητας είναι στο χέρι τους: Να σεβαστούν την ΚΔ που τους παρέχει όλες τις διευκολύνσεις και δικαιώματα, ταυτότητα, διαβατήρια, συντάξεις, ιατρική περίθαλψη όλα αυτά τα χρόνια, να ξεσηκωθούν εναντίον των εποίκων, του τουρκικού στρατού και να ενσωματωθούν πίσω με την υπόλοιπη ΚΔ σε ένα ΕΝΙΑΙΟ δημοκρατικό κράτος για όλους. Δεν είναι ο Τατάρ το πρόβλημά τους. Το πρόβλημα είναι όλοι τους.

Αλλιώς, μας κοροϊδεύουν ασύστολα.

Φανούλα Αργυρού