Παραπολιτικά

Ο κορωνοϊός θέλει την καραντίνα του

Σε αυστηρή καραντίνα βρίσκονται από την περασμένη Πέμπτη η Λεμεσός και η Πάφος. Θα μείνουν αποκλεισμένες μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου, εορτή του Αποστόλου Ανδρέα. Όπερ σημαίνει ότι όσοι Αντρέηδες, στις δύο επαρχίες, θέλουν να γιορτάσουν την ονομαστική τους εορτή, θα πρέπει να το κάνουνε στο σπίτι, παρέα με άλλα εννιά, το πολύ, άτομα (περιλαμβανομένων των ανηλίκων). Μετά τις οκτώ το βράδυ δεν θα μπορούνε να βγούνε οι εορτάζοντες, λόγω κέρφιου που ισχύει ώς τις πέντε το πρωί. Αλλά και νωρίτερα από τις οκτώ να βγούνε, δεν θα βρούνε χώρο για να το γιορτάσουνε, αφού έχει ανασταλεί η λειτουργία των χώρων εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετερίες, πιτσαρίες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ, μπαρ, καφενεία κ.λπ.). Ούτε και στην εκκλησία δεν θα μπορέσουνε να πάνε για να ανάψουνε ένα κεράκι και να προσευχηθούνε στη χάρη του Αγίου, αφού και αυτές είναι κλειστές για τους πιστούς. Οι δε Αντρούλες και Ανδρεάνες δεν θα μπορέσουνε να πάνε κομμωτήριο, γιατί έχουνε βάλει κι αυτά λουκέτο.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, με την απομόνωση της Λεμεσού και της Πάφου ίσως έχουμε μια ευκαιρία να δούμε και πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει μια... μελλοντική ομοσπονδία. Το κρατίδιο Λεμεσού-Πάφου και η υπόλοιπη Κύπρος.

Κάντε υπομονή παιδιά και όλα θα πάνε καλά, αν κρατάτε τις αποστάσεις και αν φοράτε τις μάσκες σας. Πέστε, βρε αδερφέ, εσείς οι Λεμεσιανοί, ότι ξεκινήσατε από τώρα τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού... του 2022. Διότι το Καρναβάλι του 2021 μάλλον πρέπει να το ξεχάσετε, όπως έχει σήμερα η κατάσταση. Κρίμα. Γιατί έχουν προκύψει τόσα θέματα για σάτιρα, από τα χρυσά διαβατήρια μέχρι τον ίδιο τον κορωνοϊό, που θα πάνε στράφι. Η μόνη ελπίδα να σωθεί το Καρναβάλι του 2021 είναι να επιστρέψουμε σε μονοψήφια κρούσματα μέχρι το τέλος του χρόνου. Σ’ αυτό μπορείτε να συμβάλετε κι εσείς.

Άντε! Ο Θεός να βάλει το χέρι Του. Αλλά... πλένετε κι εσείς τα δικά σας!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ