Παραπολιτικά

Ο Λαλά Ερντογάν κάνει πικ-νικ στην Αμμόχωστο

Του έφτιαξαν και ιδιαίτερο κήπο του σουλτάνου για να κάνει σήμερα πικ-νικ στη σκλαβωμένη Αμμόχωστο. Και έδωσαν στον μπαχτσέ την ονομασία «Κήπος του Έθνους της Κύπρου». Προφανώς εννοούν «του Τουρκικού Έθνους της Κύπρου». Μαζί με τον Ερντογάν θα είναι και ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Συμπεριφέρονται ως να είναι ιδιοκτήτες της πόλης. Ενώ δεν είναι παρά κοινοί κλέφτες, που θα μπούνε στα κλεμμένα για να διασκεδάσουν. Αγύρτες και άρπαγες. Ξεδιάντροποι σφετεριστές.

Ο αιμοδιψής ισλαμοφασίστας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Τι πιο ταιριαστό; Ένας Δράκουλας σε μια πόλη-φάντασμα!

Κάπου εκεί κοντά έκανε και το δικό του «πικ-νικ» ο Λαλά Μουσταφά, όταν κατέλαβε την Αμμόχωστο το 1571. Ένα «πικ-νικ» θανάτου, ανάμεσα στα ερείπια και τα αποκεφαλισμένα σώματα των υπερασπιστών της πόλης, με δίπλα του να ρέει ένα ποτάμι αίματος. Ο Λαλά... Ερντογάν θα μπει κι αυτός σήμερα «θριαμβευτής» στην πόλη, για να διεκδικήσει την αιματοβαμμένη «κληρονομιά» του προγόνου του και να την αξιοποιήσει με δικούς του εργολάβους, φυσικά.

Ε, να ξεσκάσει και λίγο ο Ταγίπ μετά τις στεναχώριες που τράβηξε τις τελευταίες ημέρες. Παραιτήθηκε ο γαμπρός του από υπουργός Οικονομικών, ενώ ο φίλος του ο Τραμπ έφαε μια ττενέκκα στο κεφάλι.

Τι θα φάνε στο πικ-νικ; Μάλλον θα φάνε το λεγόμενο «σάντουιτς του Αλλάχ». Θα είναι και ο Τατάρ εκεί. Ντυμένος γκαρσόνι.

Ο Ερντογάν πιστεύει ότι ο τουρκικός λαός, όταν τον δει να τρώει σε πικ-νικ στην Κύπρο, θα ξεχάσει ότι ο ίδιος πεινά και ότι η τουρκική λίρα κατρακυλά σε έναν κατήφορο χωρίς τέλος.

Και να σας πω και το άλλο; Οι Τούρκοι βλέπουν και την πενταμερή σαν ένα... πικ-νικ. Όπου θα βάλουν στο τραπέζι τα δικά τους εδέσματα και θα επιμένουν να μας τα ταΐσουν.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ