Υγεία

Πότε είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας

Απορίες που αφορούν την χρήση μάσκας σε ώρες εκγύμνασης ή μίας απλής βόλτας αποτελούν κυρίαρχο θέμα συζήτησης στην κυπριακή κοινωνία – Πότε είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και πώς πρέπει να λειτουργούν οι καπνιστές με αυτή

Όταν αθλούμαστε η χρήση μάσκας δεν συνιστάται. Αυτό ισχύει από οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, λόγω του αισθήματος δυσφορίας που ενδεχομένως να δημιουργήσει η μάσκα. Οι αθλητές, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση μάσκας την ώρα που αθλούνται και γυμνάζονται.

Όσο αφορά τους καπνιστές, πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά τη χρήση μάσκας σύμφωνα και με όλες τις οδηγίες των ειδικών για τη σωστή εφαρμογή, την αφαίρεση και τη φύλαξη της μάσκας. Όταν κάποιος βγαίνει σε εξωτερικό χώρο για να καπνίσει πρέπει να προσέξει πώς θα φυλάξει τη μάσκα ή που θα την κρατήσει, αλλά και να αποφεύγει τις στενές επαφές την ώρα που καπνίζει. Οι ειδικοί συστήνουν αυτοί που κάνουν κάποια διαλείμματα για κάπνισμα, να μην κάνουν σε ομάδες, αλλά μόνοι τους.

Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη την ώρα που βγαίνουμε από το σπίτι μας για να μπούμε στο όχημα μας. Η χρήση μάσκας εντός του αυτοκινήτου ενδείκνυται σε αυτούς που έχουν κοινόχρηστα οχήματα και επιβαίνουν αρκετά άτομα ή ακόμα και περισσότερα από ένα. Το ίδιο ισχύει και όταν στο αυτοκίνητό μας θα επιβιβαστούν άτομα που δεν είναι μέρος του στενού οικογενειακού μας περιβάλλοντος. Όταν περπατάμε σ εξωτερικό χώρο συνιστάται η χρήση μάσκας γιατί υπάρχει πιθανότητα στενών επαφών που να διαρκούν για περισσότερα από μερικά δευτερόλεπτα.

Μια ευγενική προσφορά της φαρμακοβιομηχανίας MEDOCHEMIE.