Ελλάδα

ΕΛΑΣ: Συνελήφθη «πρόσφυγας» εκτελεστής της ISIS - Δολοφονία Πακιστανού και παραλίγο βιασμός 15χρονου αγοριού

Δύο διαφορετικές περιπτώσεις που αφορούν τρομοκρατική και εγκληματική δράση «πρόσφυγα» και αλλοδαπών συγκλόνισαν την Ελλάδα αυτές τις μέρες. Οι ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Αντιτρομοκρατική της Ελληνικής Αστυνομίας έχει συλλάβει «έναν αμετανόητο τζιχαντιστή του ISIS ο οποίος συμμετείχε στην μεγαλύτερη σφαγή αμάχων στην Συρία».

Όπως ανέφερε προχθές η ελλαδική «Police Report», την Τρίτη το βράδυ στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στον Ελαιώνα στην Αθήνα, έγινε συμπλοκή μεταξύ περίπου 40 αλλοδαπών, Αράβων και Αφγανών, στην οποία συμμετείχε και ο συλληφθείς A. Mazen, 27 ετών. Στη συμπλοκή έγινε χρήση μαχαιριών και άλλων αιχμηρών αντικειμένων τραυματίστηκε και ο ίδιος και μετά το τέλος της ξέσπασε πυρκαγιά.

Το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού ανέλαβε την ταυτοποίηση των υποκινητών της συμπλοκής. Στις 19 Νοεμβρίου εντόπισαν τον 27χρονο και τον οδήγησαν στο Τμήμα. «Εκεί ο A. Mazen ήταν δύστροπος και μη συνεργάσιμος μέχρι που άρχισε να απειλεί τους αστυνομικούς με τζιχάντ και ισλαμιστική εκφορά λόγου», αναφέρει η «Police Report».

Οι ενδείξεις έδειχναν πως πρόκειται για άτομο υψηλή επικινδυνότητας σχετιζόμενη με ισλαμική τρομοκρατία και για τούτο ειδοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική αλλά και στην Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ) συνέχισε να αρνείται τη συνεργασία.

Η «Police Report» αναφέρει ότι «ο ίδιος δεν γνώριζε ότι οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ήξεραν με ποιον έχουν να κάνουν από πληροφοριακά δελτία συνεργαζομένων ειδικών υπηρεσιών της Ευρώπης και δικό τους πρωτογενές αναλυτικό υλικό και τον αναζητούσαν. Στο καμπ του Ελαιώνα είχε βρει προσωρινό καταφύγιο και κρυβόταν εκεί, καθώς η διεύθυνση κατοικίας που είχε αναφέρει ήταν άλλη όταν αιτήθηκε άσυλο στην Ελλάδα».

Η ελλαδική ιστοσελίδα αναφέρει πως στην ΔΑΕΕΒ αρνήθηκε κάθε σχέσει με ισλαμική τρομοκρατία και ότι του καταλογιζόταν αλλά «όταν από σωρεία στοιχείων σε βάρος του κατανόησε ότι τον έχουν "δέσει" για τα καλά, αναγκάσθηκε να παραδεχθεί την συμμετοχή του σε ειδεχθή εγκλήματα ως μέλος της ISIS».

Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου ο ίδιος, μαζί με άλλους, συμμετέχουν σε βασανιστήρια την περίοδο του Αυγούστου του 2014.

«Οι άνθρωποι που φαίνονται στο βίντεο σκυμμένοι να δέχονται ταπεινωτικά χτυπήματα στο κεφάλι και από τον ίδιο, λίγη ώρα αργότερα οδηγήθηκαν σε άλλη περιοχή στην οποία εκτελέσθηκαν», αναφέρει η «Police Report» και προσθέτει: «Το βίντεο αυτό είναι ένα μόνο μικρό απόσπασμα από τις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι τρομοκράτες τou ISIS στην περιοχή Abu Hamam, μεταξύ Mayadin και Hajin, στο κυβερνείο του Ντέιρ Αλ Ζορ της Συρίας. Φρικαλεότητες στις οποίες συμμετείχε και ο 27χρονος που κρατά η Αντιτρομοκρατική.»

Η ISIS είχε δολοφονήσει με πυροβολισμούς, αποκεφαλισμούς, αλλά και σταύρωση, περίπου 700 με 900 Σύριους της φυλής Al-Shaitat μέσα σε μόλις 3 ημέρες. Η συγκεκριμένη φυλή ήταν σε σύγκρουση με την ISIS από τον Ιούλιο του 2014 αλλά ηττήθηκε. Όταν κατάφεραν να διώξουν τους τζιχαντιστές από την περιοχή τους, η ISIS «επανήλθε "τιμωρώντας" παραδειγματικά την φυλή τους με τις πιο αιμοσταγείς φρικαλεότητες που γνώρισε ποτέ η Συρία». Τον Δεκέμβριο του 2014 στο Ντέιρ Αλ Ζορ βρέθηκε ομαδικός τάφος περίπου 230 δολοφονημένων από την ISIS μελών της ίδιας φυλής.

Η ιστοσελίδα αναφέρει πως μέλη της φυλής είχαν φύγει με τα κύματα προσφύγων από την Συρία προς την Ευρώπη. Εκεί «άρχισαν να επικοινωνούν με τις διωκτικές αρχές και υπηρεσίες πληροφοριών σε χώρες που φιλοξενούνται ως πρόσφυγες, δίνοντας στοιχεία για μέλη του ISIS τους οποίους γνώριζαν από την σφαγή του 2014».

Στην Γερμανία, τον Αύγουστο του 2019 «ένας Σύριος της φυλής Al-Shaitat ζήτησε από τις Αρχές της Γερμανίας να συλλάβουν μέλος του ISIS το οποίο συνάντησε τυχαία σε έναν δρόμο στο Βερολίνο και το οποίο είχε δολοφονήσει το 2014 στην Συρία αρκετά μέλη της οικογένειάς του.»

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μαζί με άλλες ελλαδικές υπηρεσίες, ερευνούν ότιδηποτε έχει σχέση με τον A. Mazen καθώς όλα δείχνουν ότι από τον Μάρτιο του 2018 που φέρεται να μπήκε στην Ελλάδα έχει ήδη επανασυνδεθεί με άλλα μέλη της ISIS που απέδρασαν από την Συρία ως «πρόσφυγες», αναφέρει η «Police Report» και προσθέτει:

«Πηγές από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρουν ότι είναι συνεχείς οι προσπάθειες από κοινού με ευρωπαϊκές αστυνομίες και ειδικές υπηρεσίες για τον εντοπισμό στον ευρωπαϊκό χώρο μελών όχι μόνο του ISIS αλλά και δεκάδων άλλων ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων. "Υπάρχει συνεργασία με ξένες υπηρεσίες, βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση, δεν υπάρχει πανικός από τις πρόσφατες επιθέσεις στην Ευρώπη αλλά ούτε και εφησυχασμός" επισημαίνουν.»

Καμίνια: Δολοφονία, απόπειρα βιασμού, πάρτυ και σχέδια διαφυγής

Άλλη μια είδηση που εμπλέκει Πακιστανούς αυτή τη φορά συγκλόνισε την Ελλάδα αυτές τις μέρες.

Στη σύλληψη δύο ανδρών πακιστανικής υπηκοότητας, 24 και 17 ετών αντίστοιχα, που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας ενός ομοεθνούς τους και στον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμα, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με προχθεσινό άρθρο του «Protagon».

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής στα Καμίνια, στον Πειραιά. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που έχει η ελλαδική ιστοσελίδα, ομάδα ατόμων πακιστανικής υπηκοότητας εισέβαλε σε διαμέρισμα της οδού Αγίων Ανάργυρων στα Καμίνια και επιτέθηκε εναντίον τριών ομοεθνών τους με μαχαίρια και ξύλινα ρόπαλα. Κατά την επίθεση έχασε τη ζωή του από αιχμηρό αντικείμενο ένας 29χρονος συμπατριώτης τους και τραυματίστηκε σοβαρά ένας ακόμα 25χρονος, επίσης Πακιστανός. Ο τραυματίας νοσηλεύεται στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Προκλητικό είναι και το γεγονός πως κάποιοι από την ομάδα βιντεοσκοπούσαν την επίθεση, ενώ το υλικό αναρτήθηκε διαδικτυακά και μεταδόθηκε από ιστοσελίδες. Όπως αναφέρει το «Protagon», «έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, ταυτοποιήθηκαν τέσσερις από τους δράστες της επίθεσης, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων δραστών συνεχίζεται. Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν δύο από τους δράστες, τον 17χρονο και τον 24χρονο και τους συνέλαβαν. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται σήμερα Σάββατο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά».

Για το ίδιο θέμα, σημερινό δημοσίευμα του «NewsIt» αναφέρει πως οι τρεις Πακιστανοί είχαν σκοπό να διαπράξουν ένα ακόμη έγκλημα πριν να εκαταλείψουν την Ελλάδα.

«Οι έρευνες μετά τις συλλήψεις στο Περιστέρι έδειξαν πως οι τρεις Πακιστανοί που συνελήφθησαν εκεί όχι μόνο δεν είχαν μετανιώσει, αλλά ετοιμάζονταν για ακόμη ένα έγκλημα: για τον βιασμό ενός ανήλικου αγοριού από το Ιράκ», αναφέρει το «NewsIt» και προσθέτει:

«Πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγες ώρες αφού δολοφόνησαν τον 29χρονο στα Καμίνια, οι τρεις Πακιστανοί άρπαξαν από την Ομόνοια ένα 15χρονο αγόρι από το Ιράκ, το πήγαν στο διαμέρισμα στο Περιστέρι, του πήραν τα λίγα λεφτά του και το κινητό του και του είπαν πως θα έπρεπε να συνουσιαστεί μαζί τους, αλλιώς θα τον σκότωναν. Τον απείλησαν πως θα τον σκοτώσουν και αν τολμούσε να μιλήσει πουθενά.

Οι δυο από τους συλληφθέντες προσπάθησαν να βιάσουν το αγόρι, αλλά εκείνο αντιστάθηκε. Ο βιασμός του παιδιού αποφεύχθηκε από την εισβολή της ΟΠΚΕ στο διαμέρισμα στο Περιστέρι.

Μια επιχείρηση που στήθηκε ύστερα από μια πληροφορία που έφτασε στις αρχές, σύμφωνα με την οποία μέλη της ομάδας που έσφαξε τον άτυχο Πακιστανό στα Καμίνια και τραυμάτισε σοβαρά άλλους δυο, είχαν βρεί καταφύγιο σε διαμέρισμα στο Περιστέρι και ετοίμαζαν τη μεγάλη απόδρασή τους: από την Αττική θα πήγαιναν στη Βόρεια Ελλάδα κι από εκεί ήθελαν να περάσουν στην Τουρκία.

Και για να γιορτάσουν το ότι επρόκειτο να το σκάσουν, ετοιμάζονταν να κάνουν και… πάρτι με ακριβό ουίσκι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Τα σχέδια για τη μεγάλη φυγή τους, χάλασαν όταν έγινε η επιχείρηση στο διαμέρισμα στο Περιστέρι.

Από τους οκτώ που προσήχθησαν και οδηγήθηκαν στην ασφάλεια Πειραιά, ένας 15χρονος, ένας 19χρονος και ένας 21χρονος αναγνωρίστηκαν από τα θύματα.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και ο 15χρονος από το Ιράκ που οι Πακιστανοί επιχείρησαν να βιάσουν. Το παιδί ήταν σε κατάσταση σοκ και αμέσως εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο τη ΕΛ.ΑΣ. με αποτέλεσμα να αποκαλύψει τη φρίκη που είχε ζήσει!»