Στις ρότες της Απελευθέρωσης - Προς ναυτιλλομένους οδηγίες

ΕΥΚΑΙΡΙΑ, λοιπόν, προσφέρεται στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές:

Οι ψηφοφόροι που πιστεύουν στην επείγουσα ανάγκη αντικατάστασης της λανθασμένης πολιτικής της τελευταίας 46ετίας με την στρατηγική της απελευθέρωσης, ν’ αναδείξουν με την ψήφο τους, περισσότερους βουλευτές σε κάθε κόμμα, που να είναι ενάρετοι, ικανοί και άξιοι εμπιστοσύνης ότι θα απελευθερώσουν και τις ηγεσίες των κομμάτων τους από την Δυναστεία των Διζωνιστών, Δικοινοτιστών, Διχοτομιστών (Δ.Δ.Δ.Δ. ή «4Δ»).

ΕΑΝ ΔΕΝ απαλλαγεί το πολιτικο-κομματικό σύστημα του τόπου από την Δυναστεία των ανεπανόρθωτα εθισμένων στην πολιτική των 46 χρόνων, αθεράπευτα μολυσμένων από τον... ιό του Συμβιβασμού με τους Τούρκους Κατακτητές (1974-2020), δεν είναι δυνατόν να ελπίζει κανείς σε Στρατηγική Απελευθέρωσης.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ καθήκον των πολιτών - ψηφοφόρων και εθνική υποχρέωση του ενεργού λαού με τις ψήφους του, είναι:

- Αφού υποστείλει τις σημαίες των κομματικών εγωισμών και μικροπολιτικών ερίδων, να απαλλαγεί με τρόπους άψογου πολιτικού πολιτισμού, από την Δυναστεία των αρνητών της απελευθέρωσης και, δημοκρατικώ τω τρόπω, να τους απομακρύνει από τη Βουλή, από τις Ηγεσίες των Κομμάτων και από το Πρεδρικό Μέγαρο στο επόμενο στάδιο.

ΩΣΤΕ να υπάρξει επιτέλους η ελπίδα, νέες κομματικές ηγεσίες, νέα Βουλή, νέο εθνικό συμβούλιο, νέα κυβέρνηση, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν Στρατηγική Απελευθέρωσης.

- Απαιτώντας πειστικά από την Αθήνα, αυτή να καταστεί η Πανεθνική Πολιτική Ελλάδος - Κύπρου - Διασποράς.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Απελευθέρωσης

θεμελιωμένη στην διαρκή ανάπτυξη:

(α) ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ. Ενδυνάμωση της Εθνικής Φρουράς με Πολεμική Αεροπορία και Ναυτικό, με εκσυγχρονισμό κι ενίσχυση των οπλικών της συστημάτων, με 24ωρη δραστηριοποίηση του «Δόγματος» Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος - Κύπρου, με έμπρακτη και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση αμυντικών συμμαχιών με Γαλλία, Αίγυπτο, Ισραήλ, με συνεχή βελτίωση οργάνωσης, εκπαίδευσης και αγωνιστικού φρονήματος Ένοπλου Λαού, ανδρών και γυναικών, κληρωτών, εφέδρων, εθνοφυλάκων, πολτικής άμυνας κοκ.

(β) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ κράτους και κοινωνίας, με κανόνες διάσωσης, αύξησης και ατσάλωσης της κοινωνικής συνοχής, κοινωνικής δικαιοσύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης, με εξοστρακισμό και κατεδάφιση κάθε είδους διαφθοράς και με την καλλιέργεια κι επιβράβευση της επωφελούς άμιλλας στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου, σε όλους τους προσφερόμενους τομείς, με αυστηρό σεβασμό στο περιβάλλον, στον χαρακτήρα, στην ποιότητα και στην ταυτότητα του χώρου.

(γ) ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, μακριά από τις επιτήδειες απόπειρες αναζωπύρωσης παλαιών αυτοκαταστροφικών εμφυλίων παθών, άγριων κομματικών και προσωποπαγών εγωιστικών ερίδων, μακριά από τα εκκολαπτόμενα από λαοπλάνους, δημαγωγούς, λαϊκιστές μίση, μακριά από οικονομικά χάσματα πλουτοκρατίας και εξαθλιωμένων δυσπραγούντων, μακριά από τον παρακμιακό εξαναγκασμό των απηυδησμένων πολιτών σε πολιτική αδρανοποίηση και περιθωριοποίησή τους σε καθεστώς παθητικών υπηκόων, αλλ’ αντιθέτως καθολική συστράτευση για διαρκή επιδίωξη της ενσάρκωσης του κοινού καλού, του δημοσίου συμφέροντος, του πατριωτικά επωφελέστερου.

ΤΡΙΑ ΘΕΜΕΛΙΑ, αυτά, για την απολύτως αναγκαία νέα πολιτική. Επάνω στα οποία δύνανται να στηριχθούν με βεβαιότητα και ασφάλεια, οι αναγκαίοι επειγόντως στρατηγικοί σχεδιασμοί για τη διάσωση της Κύπρου από τις βουλιμικές δαγκάνες της Τουρτζιάς, όπου την εγκλώβισε η αποδεδειγμένα αποτυχημένη, αναποτελεσματική και αδιέξοδη «4Δ» (Δυναστεία των Διζωνιστών, Δικοινοτιστών, Διχοτομιστών), η οποία και πάλιν σύρεται εκλιπαρούσα τους Τούρκους Κατακτητές, την Τουρκία του Ερντογάν και τα όργανά της στο ψευδοκράτος, για συνομιλίες «δύο ισότιμων συνιστώντων κρατιδίων» υπό την αιγίδα του Γ.Γρ. του ΟΗΕ, από εκεί που «κώλωσαν» στο Κραν Μοντανά της διζωνικής υπαγωγής ολόκληρης της Κύπρου υπό τον έλεγχο της Τουρκίας, με την... λογική των άχρι τούδε ηγεσίων ΔηΣυ-ΑΚΕΛ την οποία είχε προβάλει η «ΧΑΡΑΥΓΗ» την Τετάρτη, 17η Ιουνίου 2020:

«Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού επανέλαβε την πάγια θέση του ΑΚΕΛ ότι η τουρκική προκλητικότητα θα αναχαιτιστεί μόνο εάν και εφόσον καταφέρουμε να πείσουμε την Τουρκία, μέσα από έμπρακτες ενέργειες, ότι με την επίλυση των προβλημάτων στην γειτονιά μας, με την ύπαρξη σχέσεων ειρηνικών με τις γειτονικές χώρες θα καταφέρει η Τουρκία να γίνει μέρος των συζητήσεων για την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου που υπάρχει στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου. Ο Α. Κυπριανού υπογράμμισε ότι χρειάζεται να πείσουμε την Τουρκία ότι με σωστή λύση του Κυπριακού θα έχει και η ίδια να αποκομίσει οφέλη. Οφέλη τα οποία θα προκύψουν από τη συμμετοχή της στις ευρύτερες συζητήσεις για αξιοποίηση του φυσικού αερίου»....

ΕΙΝΑΙ λοιπόν σαφώς σαφέστερα τα πράγματα:

- Από την μια η Δυναστεία καταδυνάστευσης του λίγο-πολύ παραδομένου επί 46 χρόνια στις ορέξεις της Τουρκίας άχρι και νυν πολιτικού συστήματος.

- Και από την άλλη το καθήκον της Απελευθέρωσης. Ευκαιρία τον προσεχή Μάιο οι Βουλευτικές Εκλογές. Και, αμέσως μετά, η αναζήτηση και ανάδειξη εκείνου του υποψήφιου Προέδρου που θα κριθεί πρόθυμος, άξιος και ικανός για κυβερνήτης του καραβιού της πατρίδας στις ρότες της απελευθέρωσης.