Παιδεία

7 βρετανικά πανεπιστήμια προσφέρουν σπουδές τον Ιανουάριο του 2021

Οι Κύπριοι φοιτητές που θα πάνε για σπουδές τον Ιανουάριο 2021 θα έχουν την τελευταία ευκαιρία να διεκδικήσουν το ευρωπαϊκό φοιτητικό δάνειο και να πληρώσουν ευρωπαϊκά δίδακτρα για όλα τα χρόνια σπουδών τους

Κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι πως ορισμένα βρετανικά πανεπιστήμια προσφέρουν και δεύτερη ακαδημαϊκή έναρξη σπουδών τον Ιανουάριο τόσο για το προπτυχιακό (Bachelors) όσο και για το μεταπτυχιακό (Master), δίνοντας την ευκαιρία σε φοιτητές που καθυστέρησαν να ικανοποιήσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες εγγραφής τον Σεπτέμβριο 2021, είτε για λόγους υπηρεσίας στην Εθνική Φρουρά είτε για άλλους προσωπικούς λόγους. Οι φοιτητές αυτοί τώρα έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο 2021 και να επωφεληθούν μιας ολόκληρης χρονιάς ή καλύτερα εννέα μηνών ακαδημαϊκής φοίτησης ενώ, χωρίς αυτήν τη δυνατότητα, θα ανέμεναν μέχρι την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Αυτό όμως δεν ισχύει σε όλα τα πανεπιστήμια και για όλους τους κλάδους σπουδών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα του πανεπιστήμιου που τους ενδιαφέρει και να ελέγξουν εάν υπάρχει έναρξη και τον Ιανουάριο. To κυριότερο είναι πως οι Κύπριοι φοιτητές που θα πάνε για σπουδές τον Ιανουάριο 2021 θα έχουν την τελευταία ευκαιρία να διεκδικήσουν το ευρωπαϊκό φοιτητικό δάνειο και να πληρώσουν ευρωπαϊκά δίδακτρα για όλα τα χρόνια σπουδών τους. Όπως όλοι γνωρίζουν, από τον Σεπτέμβριο 2021 δεν θα υπάρχει πλέον το βρετανικό δάνειο και τα δίδακτρα θα αυξηθούν. H εκπαιδευτική υπηρεσία Global Educational Services μας ενημερώνει για τα πανεπιστήμια και τους κλάδους που προσφέρονται τον Ιανουάριο.

Τι είναι το «January Intake»

Το January Intake είναι, βασικά, μια ευκαιρία για τους νέους ανθρώπους να ξεκινήσουν τις σπουδές τους μετά τον Σεπτέμβρη, χωρίς να χρειαστεί να περιμένουν μια ολόκληρη ακαδημαϊκή χρονιά. Τα καλά νέα είναι πως το January Intake είναι διαθέσιμο τόσο για σπουδές Master όσο και για Bachelor.

Επιπρόσθετα όσοι αρχίσουν τις σπουδές τους από τον Ιανουάριο 2021 θα επωφεληθούν τα ακόλουθα: Θα δικαιούνται τα χαμηλά δίδακτρα και το βρετανικό φοιτητικό δάνειο για όλα τα έτη σπουδών τους, δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση για βίζα ούτε να προσκομίσουν απόδειξη ότι έχουν την δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα διαβίωσης και σπουδών τους, δεδομένου ότι θα αναχωρήσουν για Αγγλία πριν από τις 31 Δεκέμβριου 2020, ενώ θα έχουν πρόσβαση σε προγράμματα που τον Σεπτέμβριο δεν ήταν διαθέσιμα λόγω γρήγορης συμπλήρωσης των θέσεων.

Τα 7 πανεπιστήμια που δίνουν ακόμα μια ευκαιρία

H εκπαιδευτική υπηρεσία Global Educational Services παρουσιάζει τα εφτά βρετανικά πανεπιστήμια που προσφέρουν προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα τον Ιανουάριο 2021:

Anglia Ruskin University London: Το πανεπιστήμιο Anglia Ruskin βρίσκεται στις πόλεις του Cambridge και Chelmsford. Με πάνω από 30.000 φοιτητές θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ανατολικής Αγγλίας. Προσφέρει περισσότερα από 100 προγράμματα σπουδών με έναρξη σπουδών τον Σεπτέμβριο και Ιανουάριο. Για έναρξη σπουδών τον Ιανουάριο προσφέρει πτυχιακά προγράμματα στη Νομική, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Υγεία και Κοινωνικές Επιστήμες. Αναλυτικά τα προγράμματα που προσφέρονται τον Ιανουάριο 2021 στον σύνδεσμο https://aru.ac.uk/international/january-start.

Coventry University: To πανεπιστήμιο έχει δύο πανεπιστημιουπόλεις: η μία στο κέντρο του Coventry, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο κομμάτι του πανεπιστημίου και το άλλο στο κεντρικό Λονδίνο, όπου η διδασκαλία επικεντρώνεται κυρίως σε προγράμματα σπουδών πάνω στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Το πανεπιστήμιο αυτό βρίσκεται στη 18η θέση σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian και έχει έναν από τους υψηλότερους δείκτες απασχολησιμότητας, παίρνοντας σκορ 92/100. Το πανεπιστήμιο προσφέρει πάνω από 200 προγράμματα σε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές. Στον πιο κάτω σύνδεσμο θα βρείτε αναλυτικά όλα τα διαθέσιμα προγράμματα σπουδών: https://www.coventry.ac.uk/study-at-coventry/course-finder-search-results/?startdate=1308.

Derby University: Το πανεπιστήμιο του Derby είναι ένα σύγχρονο πανεπιστήμιο στην καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι από τα πιο δημοφιλή πανεπιστήμια σε Κύπριους φοιτητές. Το πανεπιστήμιο προσφέρει πολλά προγράμματα σε πτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο με έναρξη σπουδών τον Ιανουάριο 2021. Πλήρης κατάλογος των διαθέσιμων προγραμμάτων στις πιο κάτω ιστοσελίδες:

Θα υπάρχουν δωμάτια διαθέσιμα στις φοιτητικές εστίες του πανεπιστημίου για τους φοιτητές που θα αρχίσουν τις σπουδές τους τον Ιανουάριο. Για επιλογές διαμονής μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο https://www.derby.ac.uk/life/accommodation/our-halls/ .

Middlesex University: Το πανεπιστήμιο του Middlesex κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα 150 νέα πανεπιστήμια του κόσμου. Η μεγαλύτερη και πιο υπερσύγχρονη πανεπιστημιούπολη στο Λονδίνο και μονάχα 25 λεπτά από το κεντρικό Λονδίνο. Μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων με δυνατότητα πρακτικής άσκησης.

Προσφέρονται τα ακόλουθα προγράμματα για έναρξη σπουδών τον Ιανουάριο 2021:

Nottingham Trent University: Το ΝΤU είναι ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο με φοιτητές από 100 χώρες και άνω. Έχει τρία κέντρα σπουδών, ένα στο κέντρο της πόλης και δύο στα προάστια. Το πανεπιστήμιο έχει στενούς δεσμούς με έξι περίπου χιλιάδες εταιρείες σε όλον τον κόσμο. Τα περισσότερα από τα προγράμματά του είναι επαγγελματικά και πολλοί φοιτητές εργάζονται για ένα χρόνο σε εταιρείες ως μέρος των σπουδών τους. To πανεπιστήμιο του Nottingham Trent προσφέρει μια πληθώρα από μεταπτυχιακά προγράμματα σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων. Για τον πλήρη κατάλογο μπορείτε να δείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο

https://www.ntu.ac.uk/international/study-and-courses/find-a-course/january-start-postgraduate-courses.

UCA (University for the Creative Arts): Το Πανεπιστήμιο for the Creative Arts είναι ιδιαιτέρως επιτυχημένο και από αυτό έχουν αποφοιτήσει σκηνοθέτες βραβευμένοι με Όσκαρ, παγκοσμίως γνωστοί σχεδιαστές μόδας, παρουσιαστές τηλεόρασης και υποψήφιοι για το βραβείο Turner. Με μια μακρά και επιτυχημένη ιστορία ως εξειδικευμένο πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο for the Creative Arts είναι ένα μοναδικό περιβάλλον μάθησης, όπου ομοϊδεάτες μαθητές μπορούν να αλληλοβοηθηθούν σε μια καλλιτεχνική δημιουργία και να εμπνεύσουν ο ένας τον άλλον.

To Πανεπιστήμιο προσφέρει τα ακόλουθα προγράμματα με έναρξη σπουδών τον Φεβρουάριο 2021:

Undergraduate:

  • BA / BSc (Hons) Business and Management (Epsom)
  • BA / BSc (Hons) Fashion Business and Management (Epsom) BA
  • (Hons) Graphic Design (Canterbury)
  • BA (Hons) Product and Furniture Design (Farnham)
  • BA (Hons) Film Production (Farnham)
  • BA (Hons) Fashion (Epsom)

Postgraduate:

  • MBA (Epsom)
  • Global Masters in Business and Management (Epsom)
  • MA / MSc Fashion Business and Management (Epsom)
  • MA / MSc Global Marketing and Communications (Epsom)
  • MA Interior Design (Canterbury)
  • MA Visual Communications (Canterbury)
  • MA Filmmaking (Farnham)
  • MA Fashion Design (Rochester)
  • MA Graphic Design (Epsom)
  • MA Design Innovation and Brand Management (Epsom).

University of Reading: Το University of Reading ξεκίνησε να λειτουργεί σαν Κολέγιο τον 19ον αιώνα ως επέκταση του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, πριν πάρει την πανεπιστημιακή αναγνώριση το 1926. Είναι σήμερα ένα από τα κορυφαία και δημοφιλή Πανεπιστήμια στη Μ. Βρετανία, και φιλοξενεί 17.000 φοιτητές από 150 χώρες.

Για έναρξη σπουδών των Ιανουάριο προσφέρει τα ακόλουθα προγράμματα σπουδών σε μεταπτυχιακό επίπεδο:

  • MA TESOL
  • MA Applied Linguistics
  • LLM International Law
  • LLM Commercial Law
  • LLM Human Rights
  • LLM Advanced Legal Studies
  • MSc Oil & Gas.

Καταληκτικά, αξίζει να σημειωθεί πως η Global Education μπορεί να σας κάνει αίτηση δωρεάν σε ένα από τα πιο πάνω βρετανικά πανεπιστήμια και να σας εξασφαλίσει θέση στο πρόγραμμα σπουδών που επιθυμείτε, για να αρχίσετε τις σπουδές σας τον Ιανουάριο 2021.