Παραπολιτικά

Ντιμπέιτ για δύο

Δεν απαντήθηκαν τελικά τα βασικά ερωτήματα που απασχολούσαν εξαρχής τους πολίτες, δηλαδή ποιο νόημα είχε η τηλεοπτική μονομαχία των αρχηγών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων και για ποιο λόγο πραγματοποιήθηκε. Δεν ακούσαμε κάτι νέο και κάτι διαφορετικό απ’ όσα ακούμε καθημερινά από τους δύο μονομάχους και τους εκπροσώπους τους. Επιβεβαιώθηκε απλώς η πόλωση και η προσπάθεια του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ να μονοπωλήσουν την κυριαρχία της πολιτικής ζωής. Ήταν εμφανής η προσπάθειά τους να χρεώσουν την απέναντι πλευρά με όσο πιο αρνητική εικόνα μπορούσαν και να απαλλάξουν τη δική τους από κάθε ευθύνη για όσα αποτυχημένα συνέβησαν κατά τις δικές τους διακυβερνήσεις.

Η μόνη, ίσως, είδηση που βγήκε ήταν η επιβεβαίωση, από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, ότι έφθασαν και κοντά του «αξιόπιστες» πληροφορίες ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αναθέσει σε συνεργάτες του μελέτη για διαχωρισμό της ΑΟΖ (κάτι που διέψευσε αμέσως το Προεδρικό). Ελπίζουμε κάποια στιγμή να τεκμηριώσει κιόλας τις καταγγελίες του ο κ. Κυπριανού και να μην τις αφήσει να αιωρούνται, όπως έκανε ο πρόεδρος... της «Ομόνοιας». Μια δεύτερη είδηση ήρθε και πάλι από τον κ. Κυπριανού, ο οποίος ανακοίνωσε δημόσια ότι δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας, στις εκλογές του 2023, προτιμώντας έναν νεότερο από τον ίδιο.

Κατά τα άλλα, δεν μας εντυπωσίασε ο καβγάς του Αβέρωφ με τον Άντρο. Περισσότερο ενδιαφέρον είχε ο καβγάς... της Τζώρτζιας Παναγή με μια συμπαίκτριά της, στο «My Style Rocks», που μεταδίδεται από το «Σίγμα»!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ