Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Φούρπος και πολιτική (φουρπολιτική)

Οι φωτιές που άναψαν το τελευταίο διάστημα γύρω από το σαθρό οικοδόμημα του κυπριακού ποδοσφαίρου ανέδειξαν μιαν ακόμη πτυχή της κακοδαιμονίας του, την πολιτικοποίηση ή και κομματικοποίηση της μάππας. Πήραμε μια γεύση της πραγματικότητας αυτής όταν ξέσπασε καβγάς μεταξύ του Άντρου Κυπριανού (ως... υπερασπιστή της Ομόνοιας) και του ΑΠΟΕΛ, με το τελευταίο να απειλεί ότι αν ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ξαναβάλει στο στόμα του τη λέξη ΑΠΟΕΛ, «να είναι έτοιμος να απαντήσει και για τις χορηγημένες επιταγές του κόμματος προς την Ομόνοια».

Είναι βέβαια κοινό μυστικό η κομματικοποίηση του ποδοσφαίρου στην Κύπρο. Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο, όπου οι ποδοσφαιρικές ομάδες χωρίζονται σε αριστερές και δεξιές, και όπου τα κόμματα χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο για να επιτύχουν πολιτικούς στόχους. Γι’ αυτό εισηγούμαι να εισαγάγουμε νέα ορολογία σε σχέση με το ποδόσφαιρο και την πολιτική. Τη... φουρπολιτική! Μέσω, λοιπόν, της φουρπολιτικής, κάποια κόμματα ποντάρουν στον φανατισμό των οπαδών των ομάδων, για συσπείρωση των οπαδών των κομμάτων.

Πολλοί πιστεύουν ότι καμιά προεκλογική ομιλία αρχηγού κόμματος δεν έχει τόσο όφελος για το κόμμα, όσο ένα... γκολ που επιτυγχάνει η (κομματική) ποδοσφαιρική ομάδα! Στο παρασκήνιο, μάλιστα, κάποιες φορές, αρχηγοί κομμάτων εκτελούν και χρέη... προπονητή, ενώ το επόμενο βήμα θα είναι να δούμε και προπονητές να παρακάθονται σε συνεδρίες... της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ώστε να πάρουν μέρος σε διαβουλεύσεις, με ποιον τρόπο η ομάδα θα βοηθήσει το κόμμα να κατακτήσει την πρώτη θέση στο Πρωτάθλημα... της Ττενέκκας!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Υποστηρίξτε τη