Παραπολιτικά

Πιο επικίνδυνος από τον κορωνοϊό

Μάλλον σαν παράσταση με επικοινωνιακό χαρακτήρα φάνηκε η συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί την περασμένη Δευτέρα για το θέμα του κορωνοϊού, με στόχο τη συνεργασία και τη λήψη μέτρων «για την προφύλαξη του κυπριακού λαού». Ίσως ήταν και μια κίνηση στήριξης του Μουσταφά από τον Νίκαρο, ενόψει των «προεδρικών» του Απριλίου. Όχι πως δεν είναι αναγκαία η συνεργασία των δύο πλευρών σε τέτοια θέματα, αλλά υπάρχουν πολύ πιο επικίνδυνοι ιοί, που απειλούν όχι μόνο τους Ελληνοκύπριους, αλλά και τους Τουρκοκύπριους, για τους οποίους, όμως, η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν δείχνει διάθεση συνεργασίας. Όπως, για παράδειγμα, είναι ο φοβερός Ερντογανοϊός, κατά την ευφυή ορολογία που εισήγαγε ο αναλυτής της εφημερίδας μας, Γιάννος Χαραλαμπίδης.

Ο Ερντογανοϊός αναπτύσσεται με εκπληκτική ταχύτητα, είναι ιδιαίτερα ύπουλος και χτυπά αμείλικτα, ιδιαίτερα όσους δεν λαμβάνουν προληπτικά (αμυντικά) μέτρα. Πρόκειται για έναν ιό, που δεν διστάζει να απειλήσει ακόμα και τους ισχυρούς ανθρώπινους οργανισμούς, όπως είναι... ο Πούτιν! Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Ερντογανοϊός αναπτύσσεται με πολύ επιθετικό τρόπο στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, προσβάλλοντας τις δυνάμεις του Άσαντ και προειδοποιώντας τους Ρώσους να μην επιχειρήσουν να βρεθούν στον δρόμο του.

Γενικά, ο Ερντογανοϊός βρίσκει πρόσφορο έδαφος για τη δράση του και δυστυχώς δεν φαίνεται στον ορίζοντα κανένα αποτελεσματικό εμβόλιο που να σταματά την ανεξέλεγκτη εξάπλωσή του.

ΜΠΟΞΕΡ