Παραπολιτικά

Τα κυπριακά Χρυσά Βατόμουρα

Απόψε το Χόλιγουντ βάζει τα καλά του για την 92η τελετή της απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ. Υπάρχουν, όμως, και τα αντιβραβεία Όσκαρ, τα γνωστά Χρυσά Βατόμουρα, τα οποία θα απονεμηθούν αύριο στις χειρότερες ταινίες, τους χειρότερους πρωταγωνιστές κ.λπ. Εμείς θα απονείμουμε σήμερα τα δικά μας Χρυσά Βατόμουρα Κύπρου:

*Το Χρυσό Βατόμουρο χειρότερου ανδρικού ρόλου απονέμεται εξίσου στους Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρο Κυπριανού για τις ερμηνείες τους στην κωμωδία «Το Ντιμπέιτ».

*Το Χρυσό Βατόμουρο χειρότερης ταινίας απονέμεται στο έργο «Τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων», που είναι γνωστό και με τον τίτλο «Επιάσαν μας στο μαϊττάππιν».

*Το Χρυσό Βατόμουρο χειρότερου σεναρίου απονέμεται στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Κυριάκο Κούσιο, για την εκτενή δήλωσή του με την οποία προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σε σχέση με το τζετ του Σαουδάραβα.

*Το Χρυσό Βατόμουρο χειρότερης σκηνοθεσίας απονέμεται σε διαιτητές, ποδοσφαιριστές και παράγοντες, που σκηνοθετούν στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

*Το Χρυσό Βατόμουρο χειρότερου μακιγιάζ απονέμεται στο πολιτικό κατεστημένο της μπανανίας μας, το οποίο προσπάθησε ανεπιτυχώς να εξωραΐσει τη Διαφθορά, με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει κι άλλο στον διεθνή δείκτη.

*Το Χρυσό Βατόμουρο χειρότερης μουσικής απονέμεται σε εκείνους τους Ελληνοκύπριους που κρατούν ψηλά τον αμανέ εναντίον του αγωγού EastMed και υπέρ του αγωγού μέσω Τουρκίας.

*Και, τέλος, το Χρυσό Βατόμουρο χειρότερων οπτικών εφέ απονέμεται στα παγκάκια της Πλατείας Ελευθερίας, την οποία η στήλη μετονομάζει σε... Πλατεία Πεκίνου, με την ελπίδα ότι θα έρθουν να την τελειώσουν οι Κινέζοι που κατασκεύασαν νοσοκομείο χιλίων κλινών σε μια εβδομάδα...

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ