Αναλύσεις

Η «Σημερινή» στην Ευρωβουλή για τις απαγωγές φοιτητών στη Συρία

Ευρωβουλευτής Γ.Γεωργίου: Καλούμε την ΕΕ να διερευνήσει αυτό το ζήτημα καθώς και να απαντήσει στα πολύ δραματικά ερωτήματα που υποβάλλουμε

Οι πληροφορίες της «Σημερινής» για απαγωγές φοιτητών και προσφυγοποιήσεις πληθυσμών από την Τουρκιά, τέθηκαν χθες από τον Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Γ. Γεωργίου στην Ευρωβουλή.

1.PNG

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργίου απευθυνόμενος στον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε «οι Πόντιοι Πιλάτοι δεν μας χρειάζονται καθώς η τραγωδία στη Συρία είναι πλέον απερίγραπτη. Επειδή κάθε νέα της πτυχή είναι και πιο ντροπιαστική. Το τελευταίο επεισόδιο διαδραματίζεται στο Idlib εκεί όπου 700 Σύριοι φοιτητές έχουν απαχθεί από τρομοκρατικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία, άλλοι ναρκώνονται, άλλοι βασανίζονται και άλλοι φανατίζονται και ρίχνονται στην πολεμική ατμομηχανή. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν προστεθεί στις προσφυγικές ροές».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή (9/2) ο Δρ. Γιάννος Χαραλαμπίδης αποκάλυψε στην «Σ» το οργανωμένο έγκλημα με απαγωγές φοιτητών στην Συρία (Κόλαση στη Συρία: Οργανωμένο έγκλημα με απαγωγές φοιτητών).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μας οι περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας μετατρέπονται σε πραγματική κόλαση, λόγω της δράσης του τουρκικού στρατού και των υπολειμμάτων των τρομοκρατών. Ενώ οι μάχες συνεχίζονται στην πόλη Idlib (Ιντλίπ) της Συρίας, ομάδα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ην. Εθνών, που είναι επιφορτισμένη με την καταγραφή όσων συμβαίνουν στην περιοχή, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο σύνταξης έκθεσης, που αφορά στις απαγωγές προσώπων από τρομοκράτες, οι οποίοι έχουν τη στήριξη του τουρκικού στρατού.

Η Άγκυρα έχει επιδοθεί σ’ έναν διπλωματικό αγώνα πιέσεων για την ακύρωση της σχετικής έκθεσης. Έχουμε στην κατοχή μας στοιχεία από τους συντάκτες της έκθεσης, που αναφέρουν ότι το κείμενό της είναι σχεδόν έτοιμο αλλά συνεχίζεται η συλλογή πληροφοριών για τους απαχθέντες, που φθάνουν ως και τους 700, νέους ανθρώπους, και μάλιστα φοιτητές. Οι απαχθέντες προέρχονται κυρίως από το Idlib University και το Sham International University στην Azaz. Κάποιοι άλλοι έχουν απαχθεί από τους δρόμους της πόλης Saraqeb, η οποία βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από την Idlib και η οποία την περασμένη Τετάρτη τέθηκε υπό τον έλεγχο του Συριακού Στρατού. Άλλοι έχουν απαχθεί από την πόλη Idlib».

«Καλούμε την ΕΕ να διερευνήσει το ζήτημα»

Όπως δήλωσε χθες ο Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ στις Τομές στα γεγονότα στο Σίγμα, «έχοντας υπόψιν την αποκάλυψη της Σημερινής και διερευνώντας επιπλέον το ζήτημα έχουμε καταγγείλει αυτό το πράγμα το οποίο είναι τρομακτικό. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο θα έχει να αντιμετωπίσει ως δαμόκλειος σπάθη η Ευρώπη, μιλάμε και για ένα ανθρωπιστικό θέμα. Καλούμε την ΕΕ να διερευνήσει αυτό το ζήτημα καθώς και να απαντήσει στα πολύ δραματικά ερωτήματα που υποβάλλουμε. Δηλαδή τι θα γίνει με το ακόμη ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, τι θα γίνει με την προσπάθεια εθνοκάθαρσης που καταβάλλει η Τουρκία, η οποία ουσιαστικά αποπειράται να προχωρήσει σε εποικισμούς με φιλοτουρκικούς πληθυσμούς. Όλα αυτά αφορούν άμεσα την Ευρώπη καθώς είναι αυτή η οποία τυγχάνει απειλή από τον Ερντογάν για να μην της επιβάλλονται μέτρα και για να επιβάλλει εκείνη τους δικούς της όρους στο γεωπολιτικό παιχνίδι της περιοχής».