Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Καθοριστικά τα επόμενα 24ωρα για τα στημένα

«Ξεσκόνισμα» τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, «χορό» καταθέσεων και άρση τραπεζικών δεδομένων περιλαμβάνει το αστυνομικό πλάνο της ερχόμενης εβδομάδας

Σημαντικές εξελίξεις έπονται τα επόμενα 24ωρα στην ποινική έρευνα για τα στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου. Οι ανακριτές ήδη “ξεσκονίζουν” τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των δύο τελούντων υπό κράτηση, του Προέδρου της Αγίας Νάπας, Δημήτρη Μασιά και του διαιτητή Αντρέα Κωνσταντίνου. Από την άρση του απορρήτου θα διαφανεί, ουσιαστικά, αν είχαν ή όχι ύποπτες τηλεφωνικές επαφές μεταξύ τους ή με άλλα πρόσωπα, το προηγούμενο διάστημα.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να υποβληθεί στο δικαστήριο και αίτημα άρσης τραπεζικών δεδομένων. Ταυτόχρονα, οι ανακριτές συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων απ’ όσους βρίσκονται στο φύλλο αγώνος "Οθέλλου - Αγίας Νάπας". Θεωρείται σημαντικό το γεγονός πως η Αστυνομία έχει ήδη στα χέρια της γραπτές καταθέσεις και όχι εξ ακοής μαρτυρίες, για υπόθεση χειραγώγησης ποδοσφαιρικού αγώνα.

Απ’ εκεί και πέρα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, προσδοκά σε ενίσχυση του μαρτυρικού υλικού.

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται, πάντως, και βίντεο κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στο καζίνο στην Πύλα, το οποίο φέρεται να κατέγραψε μερικές στιγμές από συνάντηση του Δημήτρη Mασιά, πριν από τον ύποπτο αγώνα.

Στο Αρχηγείο γίνονται συνεχώς συσκέψεις -ακόμη και χθες Σάββατο- με σκοπό την αξιολόγηση της πορείας της έρευνας και ταυτόχρονα δίνονται οδηγίες για τους επόμενους χειρισμούς.

Πάντως και οι δύο τελούντες υπό κράτηση αρνούνται κάθε ανάμειξη σε οποιαδήποτε αδικήματα. Στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να περάσουν από ανάκριση.

Στο μικροσκόπιο και άλλοι αγώνες

Αξίζει να αναφερθεί ότι, για το παιχνίδι του Οθέλλου με την Αγία Νάπα, δεν έφθασε φάκελος από την ΟΥΕΦΑ.

Ο λόγος, όπως πληροφορούμαστε, είναι επειδή οι εταιρείες διαπίστωσαν υπερβολική στοιχηματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να "κλειδώσουν" το παιχνίδι και να επιστρέψουν τα χρήματα στους στοιχηματίζοντες.

Τα τελευταία 24ώρα, μετά και τη σύλληψη δύο παραγόντων, πήρε "φωτιά" τόσο η τηλεφωνική γραμμή 1460, όσο και η διαδικτυακή εφαρμογή redbutton.

Στο κάδρο της Αστυνομίας, σύμφωνα με έγκυρη πληροφόρηση, βρίσκονται πλέον και άλλοι αγώνες ποδοσφαίρου. Ωστόσο, γραπτές μαρτυρίες έχουν ληφθεί μόνο για τον αγώνα "Οθέλλος - Αγία Νάπα", μέχρι στιγμής.

Ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, δήλωσε «ήρθαν κοντά μας αρκετές πληροφορίες, οι οποίες θα αξιολογηθούν», με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδη, να καλεί όλους τους εμπλεκομένους στα του ποδοσφαίρου «να δώσουν στοιχεία στην Αστυνομία και η Αστυνομία θα πράξει τα δέοντα, τόσο για να εξασφαλίσει την ανωνυμία τους, εάν το θέλουν, όσο και την προστασία τους, στον βαθμό που ανησυχούν γι’ αυτήν». Ο Υπουργός έστειλε μήνυμα συνεργασίας σε όλους τους αρμόδιους φορείς, με στόχο, όπως είπε χαρακτηριστικά, «να επέλθουν καίρια χτυπήματα σε οτιδήποτε σαθρό στο κυπριακό ποδόσφαιρο».

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται και στην ΚΟΠ, με την Εκτελεστική της Επιτροπή να ανακοινώνει την Πέμπτη ότι έχει ζητήσει από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας να προχωρήσει στη διαγραφή του Ανδρέα Κωνσταντίνου από τα μητρώα διαιτησίας.

Για τον Πρόεδρο της Αγίας Νάπας, τον Δημήτρη Μασιά, έχουν δοθεί οδηγίες στον Νομικό Σύμβουλο της ΚΟΠ να μελετήσει τη συγκεκριμένη περίπτωση και να υποβάλει εισηγήσεις για περαιτέρω χειρισμό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ έλαβε τις προαναφερθείσες αποφάσεις, στη βάση συμπερασμάτων της Επιτροπής Παρακολούθησης Αγώνων για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα. Έλαβε, επίσης, υπόψη την έκθεση του Παρατηρητή του επίμαχου αγώνα.

Υποστηρίξτε τη