Παραπολιτικά

Είναι κυπριακό το κυπριακό ποδόσφαιρο;

Πρώτο θέμα στα κανάλια εξακολουθεί να είναι η διαφθορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο, αφού τα τελευταία εικοσιτετράωρα είχαμε και συλλήψεις για ένα, τουλάχιστον, στημένο παιχνίδι. Την ίδια ώρα άρχισαν να εισρέουν στην Αστυνομία διάφορες πληροφορίες και για άλλους ύποπτους αγώνες. Φαίνεται ότι κάτι άρχισε να κινείται, αλλά θα πρέπει να κρατάμε... χαμηλά την μάππαν, διότι ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η τεκμηρίωση υποθέσεων ενώπιον των κυπριακών δικαστηρίων.

Στο μεταξύ, πέρα απ’ όλα αυτά, κάποια στιγμή θα πρέπει να ασχοληθούμε και με το πόσο... κυπριακό είναι το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Έχουμε γεμίσει με λεγεωνάριους της μάππας από κάθε γωνιά του πλανήτη. Με το ζόρι βάζουν δυο Κύπριους παίκτες οι ομάδες μας σε κάθε αγώνα, κι αυτούς για να μη πληρώσουν πρόστιμο.

Κάποιους από τους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, οι οπαδοί τούς υποδέχονται ως «Μεσσίες». Ορισμένοι από αυτούς όντως προσφέρουν στο ποδόσφαιρό μας. Πολλοί όμως είναι... «παλτά», όπως αποκαλούνται στην ποδοσφαιρική γλώσσα. Έρχονται με υποσχέσεις ότι θα τα δώσουν όλα στο γήπεδο. Τελικά δεν τα δίνουν όλα, αλλά τα... παίρνουν όλα (τα ευρώ) και φεύγουν.

Όμως με όλους αυτούς παραμερίζονται οι αξιόλογοι Κύπριοι ποδοσφαιριστές και είναι δύσκολο πια να βγάλεις έναν νέο Πιέρο Σωτηρίου, ή έναν Κάστανο, ή έναν Λαΐφη, που διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Προσωπικά, δεν θέλω να ξανακούσω ότι «μας κάνει περήφανους» κυπριακή ομάδα που έχει διεθνείς επιτυχίες, αλλά τα ονόματα στη σύνθεσή της καταλήγουν σχεδόν όλα σε όφσκι, όβιτς, άτζε, έιρα, όμεθ, έντι, έλετς, τίνοφ...

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ