Παραπολιτικά

«Έξυπνες» παρακολουθήσεις

Εγκληματίες, λαμόγια, παραβάτες, και γενικά κάθε είδους παράνομοι, ήγγικεν η ώρα να μπείτε ττερπιέν! Η Αστυνομία έχει, τώρα, στα χέρια της το ισχυρό όπλο της άρσης των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων που της έδωσε η Βουλή, ώστε να μπορεί να προβαίνει σε παρακολουθήσεις των νονών του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και των κουμπάρων του ανοργάνωτου εγκλήματος.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία έχει παραλάβει και άλλα «έξυπνα» περιπολικά (διαθέτει τώρα συνολικά 68), με τα οποία εντοπίζει τους παραβάτες του οδικού δικτύου, αλλά αναβαθμίζει και γενικότερα την προσπάθεια πάταξης του εγκλήματος. Όσοι «εξυπνάκηδες» παρανομούν στους δρόμους, πρέπει να ξέρουν ότι κάποια στιγμή θα τους τσακώσει κάποιο περιπολικό που είναι «εξυπνότερο» από τους ίδιους.

Ελπίζουμε, κύριε Καρούσο μου, ότι θα εγκατασταθεί τελικά και το σύστημα με τις κάμερες τροχαίας, οπότε η Τροχαία θα έχει ένα ακόμα «έξυπνο» όπλο στη φαρέτρα της για να σημαδεύει τους παρανομούντες.

Στο ίδιο πλαίσιο, δηλαδή της εποπτείας για πρόληψη ή και εξιχνίαση εγκληματικών ενεργειών, κάποιοι Δήμοι (Πάφου, Λεμεσού και Αγίας Νάπας) ετοιμάζονται να τοποθετήσουν και «έξυπνους πασσάλους» σε διάφορα σημεία υψηλής επικινδυνότητας, που θα παρακολουθούν και θα καταγράφουν επί 24ώρου βάσεως κάθε κίνηση.

Γενικά, λοιπόν, θα έχουμε να μας παρακολουθούν διάφοροι (νόμιμοι) Big Brother, για να μας αποτρέπουν να επιδιδόμαστε σε παρανομίες. Πόσο αποτελεσματικό θα αποδειχθεί αυτό, θα φανεί... εκ του αποτελέσματος.

ΜΠΟΞΕΡ