Παραπολιτικά

Σβήσε το φως να κοιμηθούμε...

«Όλα στο φως», επαναλάμβανε φορτικά ο Αβέρωφ Νεοφύτου, στο περιβόητο Ντιμπέιτ με τον Άντρο Κυπριανού, αναφερόμενος στα ΜΕΔ των ΠΕΠ, τις διαγραφές δανείων και άλλα παρόμοια. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αποδέχθηκε την πρόκληση και τώρα περιμένουμε να δούμε αν θα βγουν όλα στο φως. Όλα; Ε, καλά, στην Κύπρο είμαστε, μην είμαστε και απόλυτοι. Ας βγουν και τα μισά. Αλλά πολύ φοβούμαι πως ούτε αυτά θα τα δούμε να φωτίζονται. Παρ’ όλο που είναι... φως φανάρι ότι υπάρχουν σκοτεινές περιπτώσεις, που κάποιοι τις θέλουν να παραμείνουν σκοτεινές.

Όλα στο φως, για όλους και για όλα (τα κόμματα). Όχι μόνο για τα κόκκινα δάνεια, αλλά και για ύποπτες χορηγίες, για κρυφές συναλλαγές, για τα πραγματικά πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων και των στενών συγγενικών τους προσώπων, για τις εξαγωγές συναλλάγματος προ κουρέματος, για τις διακομματικές μίζες, για τις διαπλοκές πολιτικών με μεγαλοεπιχειρηματίες, για το φαγοπότι των διαβατηρίων, και γενικά, αν θέλετε, και για όλα τα σκάνδαλα, από εκείνο του Χρηματιστηρίου έως σήμερα.

Αλλά μην περιμένετε ότι κάποια μέρα θα βγουν ο Φούλης και ο Άντρος, ως αρχιερείς, και να μας ψέλνουν «Δεύτε λάβετε... φως».

Κάντε υπομονή. Θα είναι και το δικό τους φως σαν εκείνο του Κυπριακού, όπου ακόμα περιμένουμε να φανεί... φως στην άκρη της σήραγγας.

Όλοι οι... φωτογενείς πολιτικοί μας εμφανίζονται ενώπιον των τηλεοπτικών προβολέων πανέτοιμοι να ρίξουν φως παντού, ώστε να λάμψει η αλήθεια, αλλά από τα σκοτεινά παρασκήνια εργάζονται ώστε να προκαλέσουν... βραχυκύκλωμα και να βυθιστούν όλα στο σκοτάδι.

Στην πραγματικότητα, επειδή δεν ξέρει ο ένας ποια δικά του άπλυτα κατέχει ο άλλος, φοβούνται να τα βγάλουν στη φόρα.

Στο τέλος, να σας πω τι θα γίνει. Λόγω του ότι θα πρέπει να βγουν πάρα πολλά προς τα έξω, θα μας πούνε: «Ξέρετε, επειδή το φως θα είναι αφόρητα εκτυφλωτικό, ώστε θα κινδυνεύετε να τυφλωθείτε, για χάρη σας θα τα αφήσουμε όλα γέρημα και σκοτεινά»...

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ