Αναλύσεις

Παράθυρο ευκαιρίας για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών

Τι προνοεί το αναθεωρημένο σχέδιο ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών - Οι προϋποθέσεις, οι υποχρεώσεις και τα οφέλη

Σε πρόσφατη συνεδρίασή της η Βουλή των Αντιπροσώπων αποδέχθηκε και υπερψήφισε πρόταση της Κυβέρνησης για ενίσχυση των κρατικών ταμείων και πάταξη της φοροδιαφυγής, μέσω τροποποίησης του ήδη υφιστάμενου Νόμου περί της Διαδικασίας Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Φορολογικών Οφειλών του 2017 (Ν.4(Ι)/2017). Παραχωρείται λοιπόν για μία ακόμα φορά η δυνατότητα σε Κύπριους φορολογούμενους να υποβάλουν αίτηση για τη ρύθμιση των καθυστερημένων τους οφειλών, μέσω ένταξής τους στο αναθεωρημένο σχέδιο ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ειδικότερα, στo πλαίσιo του σχεδίου ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, δηλαδή της σταδιακής μέσω προκαθορισμένων περιοδικών δόσεων εξόφλησης φορολογικών οφειλών, θα μπορούν, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να ενταχθούν οι φορολογικές οφειλές, οι πρόσθετες χρηματικές επιβαρύνσεις, καθώς και οι τόκοι που προέκυψαν ως αποτέλεσμα μη συμμόρφωσης των φορολογουμένων με τις υποχρεώσεις που απορρέουν δυνάμει των προνοιών των πιο κάτω νόμων:

(1) Φορολογίας του Εισοδήματος Νόμων (1961-2016),

(2) Εκτάκτου Εισφοράς για την Άμυνα Νόμου (1985-2002),

(3) Φορολογίας Ακίνητης Ιδιοκτησίας Νόμων (1980-2016),

(4) Φορολογίας Κεφαλαιουχικών Κερδών Νόμων (1980-2016),

(5) Φορολογίας Κληρονομιών Νόμων (1962-2000),

(6) Έκτακτης Εισφοράς Εργοδοτούμενων, Συνταξιούχων και Αυτοτελώς Εργαζομένων του Ιδιωτικού Τομέα Νόμων (2011-2013),

(7) Χαρτοσήμων Νόμων (1963-2015) και

(8) Φόρου Προστιθέμενης Αξίας Νόμων (2000-2019).

Προϋποθέσεις ένταξης στο Σχέδιο

— Το Σχέδιο αφορά οφειλές οι οποίες δημιουργήθηκαν αποκλειστικά μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2015, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα ένταξης οποιωνδήποτε μεταγενέστερων οφειλών. Οφειλές που αφορούν περιόδους μετά τις 31/12/2015 θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί ή ρυθμιστεί με χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής, χωρίς ωστόσο να επωφελούνται από τα κίνητρα που δίδονται στο πλαίσιο του Σχεδίου.

— Η αίτηση για ένταξη στο Σχέδιο θα πρέπει να γίνει σε τύπο και με τον τρόπο που θα καθοριστεί από τον Έφορο Φορολογίας, σε σχετική γνωστοποίηση η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας. Θεωρούμε ότι οι αιτήσεις για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών θα υποβάλλονται και πάλι ηλεκτρονικά μέσω της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας «Αριάδνη» (www.ariadne.gov.cy).

— Για ένταξη στο Σχέδιο οι φορολογούμενοι οφειλέτες θα πρέπει να υποβάλουν την προαναφερθείσα αίτηση εντός έξι (6) μηνών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του Νόμου, εφόσον η σε βάρος τους εκδοθείσα βεβαίωση/αυτο-φορολόγηση εκδόθηκε πριν από την ημερομηνία έναρξης του Νόμου.

— Ρύθμιση ληξιπρόθεσμης οφειλής θα μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε εκείνες τις περιπτώσεις κατά τις οποίες η βεβαίωση/αυτο-φορολόγηση σε βάρος του φορολογουμένου εκδίδεται μεν μετά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του Νόμου περί ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, ωστόσο αφορά περιόδους μέχρι 31 Δεκεμβρίου του έτους 2015. Τονίζεται ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η αίτηση για ρύθμιση των φορολογικών οφειλών θα πρέπει να καταχωρηθεί εντός έξι (6) μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της βεβαίωσης/αυτο-φορολόγησης.

— Προκειμένου να εξεταστεί οποιαδήποτε αίτηση για ένταξη στο Σχέδιο, προαπαιτείται όπως ο φορολογούμενος οφειλέτης έχει προηγουμένως διεκπεραιώσει στο ακέραιο οποιεσδήποτε εκκρεμότητες υπάρχουν σε σχέση με τους νόμους που προαναφέρθηκαν, καταχωρώντας το σύνολο των σχετικών δηλώσεων που εκκρεμούν μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Ωστόσο, σε περιπτώσεις υποβολής αναθεωρημένων δηλώσεων για τις οποίες το Τμήμα Φορολογίας διαπιστώσει εσκεμμένη ενέργεια, το αίτημα για ένταξη στο Σχέδιο θα απορριφθεί ή θα ακυρωθεί.

— Έχουν πληρωθεί οφειλόμενοι φόροι ή έχει γίνει διευθέτηση για την αποπληρωμή τους, για περίοδο που αφορά μετά την 31η Δεκεμβρίου 2015.

— Η οποιαδήποτε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών θα παύσει να ισχύει σε περιπτώσεις καθυστερημένης καταβολής από πλευράς του φορολογούμενου οφειλέτη πέραν των πέντε (5) δόσεων (προηγουμένως 3).

Υποχρεώσεις που απορρέουν μετά την ένταξη στο Σχέδιο

— Κατόπιν έγκρισης της αίτησης του φορολογούμενου οφειλέτη, ο Έφορος Φορολογίας θα καθορίσει συγκεκριμένο αριθμό δόσεων προκειμένου για την εξόφληση της οφειλής.

— Ο φορολογούμενος υποχρεούται όπως καταβάλει έγκαιρα τα ποσά που αντιστοιχούν στις προκαθορισμένες από τον Έφορο Φορολογίας δόσεις, διαφορετικά διατρέχει τον κίνδυνο να τεθεί εκτός Σχεδίου, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

— Κατά πάσα πιθανότητα, οι δόσεις θα καταβάλλονται στα κατά τόπους επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Φορολογίας. Παρά ταύτα, υπάρχει ενδεχόμενο όπως δοθεί στους φορολογούμενους η δυνατότητα ηλεκτρονικής καταβολής των δόσεων ή ακόμα και κατάθεσής τους σε προκαθορισμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Οφέλη από την ένταξη στο Σχέδιο

— Κατόπιν έγκρισης από τον Έφορο Φορολογίας συγκεκριμένου αριθμού δόσεων προς εξόφληση φορολογικής οφειλής στα πλαίσια του Σχεδίου, δεν αναμένεται η παράλληλη ενεργοποίηση του δικαιώματός του περί καταχώρισης ποινικής αγωγής σε βάρος του φορολογουμένου.

— Όσες επιβαρύνσεις αφορούν ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές (χρηματικές επιβαρύνσεις, πρόστιμα, τόκος, κ.λπ) δεν θα αυξηθούν για όσο διάστημα διαρκεί η συμφωνηθείσα περίοδος εξόφλησης της φορολογικής οφειλής.

— Ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων, τις οποίες ο φορολογούμενος οφειλέτης θα επιλέξει για εξόφληση της οφειλής του, θα απαλλάσσεται από πρόσθετες επιβαρύνσεις.

— Ενδέχεται όπως το ύψος των επιβαρύνσεων που έχουν επιβληθεί σε φορολογούμενο λόγω μη συμμόρφωσής του με τις πρόνοιες των νόμων που προαναφέρθηκαν μειωθεί μέχρι και 95% στο πλαίσιο του Σχεδίου.

*Senior Manager, KPMG Limited