Παραπολιτικά

Αν είσαι τυχερός, δεν θα φας σφαίρα

Σκηνή από γκανγκστερική ταινία, της εποχής της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική, θυμίζει το βίντεο με τον μασκοφόρο εκτελεστή να βάλλει με αυτόματο στρατιωτικό όπλο εναντίον καφεστιατορίου, σε πολυσύχναστη περιοχή της Αγίας Νάπας. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι ο δράστης άνοιξε πυρ αδιακρίτως και οι σφαίρες κατέληξαν σε τέσσερεις ανυποψίαστους θαμώνες, ευτυχώς χωρίς μοιραία κατάληξη.

Από το 2012, που άρχισε ο κύκλος αίματος στην Αγία Νάπα, με το πενταπλό φονικό, σκοτώθηκαν συνολικά 12 άτομα. Τέσσερα από αυτά σε υπαίθριο χώρο εστιατορίου, το καλοκαίρι του 2016. Στο τετραπλό αυτό φονικό παρόντες ήταν και πολλοί τουρίστες, οι οποίοι για πρώτη φορά στη ζωή τους έβλεπαν δολοφονία… live! Οι εκτελεστές δεν διστάζουν να ανοίξουν πυρ σε χώρους όπως εστιατόρια και καφετερίες, στην παρουσία πελατών. Θα πηγαίνεις σε εστιατόριο της Αγίας Νάπας και θα έρχεται το γκαρσόνι να πάρει παραγγελία.

- Παρακαλώ, τι θα πάρετε;

- Θα φάμε παϊδάκια αρνίσια. Εκτός αν στο μεταξύ... φάμε καμιά σφαίρα!

Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξουν και άλλα επεισόδια σ’ αυτόν τον πόλεμο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, αλλά με τις αλλεπάλληλες δολοφονίες και τις απόπειρες δολοφονίας, ίσως να βρεθούν και κάποιοι τουρίστες που να διαμαρτυρηθούν στους ταξιδιωτικούς τους πράκτορες:

«Μας υποσχεθήκατε να μας φέρετε στην Αγία Νάπα και τελικά μας φέρατε στο Φαρ Ουέστ»!

ΜΠΟΞΕΡ