Παραπολιτικά

Επιμένουν σε αθώωση της Τουρκίας

«Ο Μακάριος ζει και μας καθοδηγεί!», είναι το σύνθημα που ακούγεται τις τελευταίες ημέρες, με στεντόρεια φωνή, από τα γραφεία του ΑΚΕΛ. Όχι, όχι, δεν ξεσκόνισαν το παλαιότερο εκείνο σύνθημα για τον Εθνάρχη Μακάριο και το ξανασερβίρουν. Είναι ένα νεότερο σύνθημα, με πρωταγωνιστή έναν άλλον Μακάριο, τον... Μακάριο Δρουσιώτη, τον δημοσιογράφο και πρώην σύμβουλο του Προέδρου Αναστασιάδη, τον οποίο το ΑΚΕΛ επικαλείται, στη συνεχιζόμενη, με αμείωτη ένταση, προσπάθειά του να αποδείξει ότι είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που ευθύνεται για την αποτυχία των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά και όχι η Τουρκία.

Ο κ. Δρουσιώτης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι η Τουρκία ήταν έτοιμη να συζητήσει στο Κραν Μοντανά κατάργηση των εγγυήσεων, αλλά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα και μάλιστα πρότεινε στον Τσαβούσογλου, σε ιδιαίτερη συνάντησή τους, λύση δύο κρατών. Η Κυβέρνηση διέψευσε τους ισχυρισμούς και υπέδειξε ότι κατά τον συγκεκριμένο χρόνο ο Μακάριος Δρουσιώτης δεν ήταν σύμβουλος του Προέδρου, αλλά του ευρωβουλευτή Στυλιανίδη.

Την ίδια ώρα, το «Σίγμα» έφερε στο φως τουρκικό έγγραφο, στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Τουρκία στο Κραν Μοντανά δεν συζητούσε κατάργηση των εγγυήσεων αλλά αντικατάστασή τους με μια νέα Συνθήκη. Εξάλλου και το τουρκικό ΥΠΕΞ διέψευσε ότι στο Κραν Μοντανά ο Τσαβούσογλου δέχτηκε να συζητήσει θέμα κατάργησης των εγγυήσεων.

Εν πάση περιπτώσει, εκείνο που έχει σημασία είναι ότι το κόμμα της Αριστεράς αρπάζει όποια ευκαιρία βρει μπροστά του, για να δώσει συγχωροχάρτι στην Τουρκία σε σχέση με την κατάρρευση της διάσκεψης του Κραν Μοντανά, φορτώνοντας την ευθύνη αποκλειστικά στον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Και συνεπώς, έμμεσα, του φορτώνει και την ευθύνη για την τουρκική εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ και τον εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Κι ύστερα τα βάζουμε με τα Ηνωμένα Έθνη διότι δεν πιέζουν την Τουρκία και ακολουθούν πολιτική Πόντιου Πιλάτου. Κάποιοι Ελληνοκύπριοι είναι πολύ πιο προχωρημένοι. Αθωώνουν τον «Βαρραβάν» και σταυρώνουν τη δική μας πλευρά!

ΜΠΟΞΕΡ