Παραπολιτικά

Για τα Καρναβάλια

Αποκλειστικές αποκριάτικες ειδήσεις της στήλης:

*Πληροφορούμαστε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε αυστηρές οδηγίες στους υπουργούς του και σε όλους τους συνεργάτες του στο Προεδρικό, να μην εμφανιστεί κανένας από αυτούς σε κάποια αποκριάτικη εκδήλωση μεταμφιεσμένος σε... Σαουδάραβα.

*Ο ίδιος ο Πρόεδρος, επιθυμώντας να στείλει ισχυρό μήνυμα φιλίας προς τη Γαλλία, σχεδιάζει να ντυθεί... «Λουδοβίκος ΙΔ΄, βασιλιάς Ήλιος», ενώ η κυρία Άντρη θα ντυθεί «Μαρκησία των Βερσαλλιών».

*Μετά τα τελευταία ισπανικά δημοσιεύματα για στημένους αγώνες στην Κύπρο, ο Yπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, μάλλον θα μεταμφιεστεί σε... ταυρομάχο, έτοιμο να αρπάξει τον ταύρο της διαφθοράς από τα κέρατα.

*Ο Νικόλας Παπαδόπουλος σκέφτεται να ντυθεί «Οδυσσέας», για να στείλει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα διεκδικήσει... την «Πηνελόπη» (Προεδρία της Δημοκρατίας) και το 2023. Ταυτόχρονα θέλει να στείλει μήνυμα στήριξης προς τον άλλον Οδυσσέα, τον Γενικό Ελεγκτή, τον οποίο ο Δημήτρης Συλλούρης επιδιώκει να αφήσει εκτός του κοινοβουλευτικού νυμφώνος.

*Ο Άντρος Κυπριανού προβληματίζεται αν θα μεταμφιεστεί σε «Ζορό», «Ρομπέν των Δασών», «Σπάιντερμαν», «Άιρονμαν», ή τελοσπάντων σε κάτι που να συμβολίζει τον ακατάπαυστο αγώνα του εναντίον του «κακού» Νίκαρου.

*Τα προηγούμενα χρόνια, οι αμφιέσεις «Κινέζος» και «Κινεζούλα» ήταν πολύ δημοφιλείς. Φέτος δεν θα δείτε ούτε μία για δείγμα...

*Και κλείω με μια φιλική συμβουλή προς όλους. Να είσαστε λίγο καχύποπτοι αν βρεθείτε σε υπαίθρια καρναβαλίστικη εκδήλωση. Ο μασκοφόρος που χορεύει δίπλα σας, ίσως να μην είναι ακριβώς μεταμφιεσμένος. Μπορεί ξαφνικά να ανασύρει κανένα καλάσνικοφ κι όποιον πάρει ο Χάρος...

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ