Παραπολιτικά

Μα τι κάνουν εκεί στην ΕΔΕΚ;

Κρίμα είναι, ρε παιδιά εκεί στην ΕΔΕΚ, όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο κόμμα. Ο κόσμος γύρω σας φλέγεται, οι Τούρκοι συνεχίζουν την εισβολή τους στην κυπριακή ΑΟΖ και ετοιμάζονται να εποικίσουν το Βαρώσι, τα κοινωνικά προβλήματα πολλαπλασιάζονται, κι εσείς κάνετε εσωτερικό πόλεμο «για ένα πουκάμισο αδειανό». Ο Μαρίνος Σιζόπουλος επιχείρησε, προφανώς, να κάνει ένα πολιτικό «μπότοξ» στην ΕΔΕΚ, αλλά το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό. Τελικά έχουμε ενώπιόν μας μια παραμόρφωση του κόμματος, που ξεκίνησε το 1969 ως ένα αγωνιστικό, σοσιαλιστικό κίνημα και κατέληξε σήμερα σε έναν εσωστρεφή κομματικό σχηματισμό. Η ΕΔΕΚ που ίδρυσε ο Γιατρός, κάπου χάθηκε στον δρόμο.

Η υπόθεση του ευρωβουλευτή Παπαδάκη, από μια περίπτωση «βόμβας Μολότοφ», η οποία θα μπορούσε να σβηστεί γρήγορα και ενδοκομματικά, εξελίχθηκε τελικά σε βόμβα πολλών μεγατόνων, η οποία εξερράγη με απρόβλεπτες, μέχρι στιγμής, συνέπειες.

Διερωτάται κάποιος εύλογα, αν ήταν τόσο βαριά και ασήκωτα τα «αμαρτήματα» του Παπαδάκη, που άξιζε τον κόπο να αφεθούν να προκαλέσουν τέτοια δημόσια θύελλα, η οποία σίγουρα προκάλεσε ζημιά στο κόμμα.

Δεν θεωρώ εαυτόν ως ικανό να καταλογίσει ευθύνες για όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν μπορώ να μην υποδείξω την αποπομπή ή την αποστασιοποίηση σημαντικών στελεχών της ΕΔΕΚ, την εκλογική της αποδυνάμωση (στις βουλευτικές του 2016 έχασε δύο έδρες) και γενικά την απουσία μιας ρωμαλέας και αξιόπιστης σοσιαλιστικής φωνής στην πολιτική σκηνή.

Χαρακτηριστική του κλίματος που έχει δημιουργηθεί είναι η δήλωση του τέως προέδρου της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου, ότι «ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανέλαβε ένα κόμμα με αξιοπιστία στην κοινωνία και με κύρος, και το οδήγησε στο τμήμα ανιχνεύσεως εγκλημάτων και στις αίθουσες των δικαστηρίων».

Δυστυχώς, με την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση Παπαδάκη, δεν φαίνεται να μπαίνει η ΕΔΕΚ σε πιο ήρεμα νερά...

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ