Παραπολιτικά

«Χρυσά αβγά» και για την επόμενη 10ετία

Ανέκαθεν ο τουρισμός εθεωρείτο η κότα που γεννά χρυσά αβγά. Πέρσι, είναι η αλήθεια, γέννησε αρκετά χρυσά αβγά, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις. Έτσι οι αφίξεις τουριστών σημείωσαν μικρή αύξηση, σε σχέση με το 2018, και προσέγγισαν τα 4.000.000 (ανήλθαν σε 3.976.777). Οι προοπτικές και για τον νέο χρόνο είναι καλές, αν και πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία που θα πάρει η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο, αυτό που έχει σημασία είναι ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, ώστε να εξισορροπούνται τυχόν απώλειες, αλλά και να αναβαθμίζεται συνεχώς ποιοτικά ο τουρισμός μας. Η νέα στρατηγική για τον τουρισμό, που παρουσίασε στη Βουλή ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, θέτει σειρά δράσεων από το 2020 μέχρι και το 2030. Πρόκειται για έναν πολύ καλό οδηγό, που εγγυάται ότι η... κότα μας θα μπορεί, τα επόμενα δέκα χρόνια, να γεννά, μαζί με τα χρυσά αβγά, και αβγά... βιολογικά (αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος), αβγά δίκροκα (ολόχρονος τουρισμός), αβγά του Πάσχα (θρησκευτικός τουρισμός), αβγά για κυπριακό πρόγευμα στα ξενοδοχεία και τα λοιπά.

Ο κ. Περδίος, ένας νέος άνθρωπος με όραμα, δεν κάθεται... στ’ αβγά του, αλλά κινείται πολύ δραστήρια προς όλες τις κατευθύνεις, για την επίλυση των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τουρισμός, αλλά και για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί με το μεγαλεπήβολο 10ετές στρατηγικό σχέδιο. Είμαστε στο πλευρό σας, κύριε Σάββα μου, διότι ξέρουμε ότι, όπως λέει και ο λαός, «το σημμερινόν αβκόν, αξίζει την αυριανήν όρνιθαν». Πόσω μάλλον το... χρυσόν αβκόν!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ