Παραπολιτικά

«Τα σύνορά μας έννεν δαμέ»

Εκείνο που μας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στα επεισόδια της οδού Λήδρας από τα μέλη της οργάνωσης Unite Cyprus Now, τα οποία διαμαρτύρονταν για την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει το συγκεκριμένο οδόφραγμα μαζί με άλλα τρία, είναι το μένος και η μαχητικότητα που επέδειξαν, φθάνοντας στο σημείο να ασκήσουν βία, για να ρίξουν κάτω τα κιγκλιδώματα που είχε στήσει η Αστυνομία και να περάσουν στα κατεχόμενα. Λες και τους είχε καταλάβει μια ομαδική υστερία, η οποία σε κάποια στιγμή εξετράπη και σε εντελώς απρόκλητη επίθεση ενός 55χρονου «διαδηλωτή» εναντίον ενός φαντάρου.

Φαίνεται ότι αυτούς δεν τους τρομάζει ο κορωνοϊός, ούτε ανησυχούν ότι θα κολλήσουν τον... «Ερντογανοϊό» (αν δεν τον έχουν ήδη κολλήσει) από τα συνεχή πήγαινε-έλα στα κατεχόμενα.

Μεταξύ άλλων, είδαμε και μια «διαδηλώτρια» που κρατούσε πλακάτ στο οποίο αναγραφόταν (σε άπταιστα κυπριακά) «Τα σύνορά μας έννεν δαμέ». Εντάξει, εμείς το ξέρουμε ότι τα σύνορά μας «έννεν δαμέ», στην οδό Λήδρας. Οπότε τα μέλη της οργάνωσης θα πρέπει να πάνε να ενημερώσουν και τον κατοχικό στρατό. Εισηγούμαι να πάνε έξω από κανένα στρατόπεδο του Αττίλα και να προσπαθήσουν να μπουκάρουν μέσα, με σύνθημα «Τα σύνορά μας εν στην Τζιερύνειαν». Με την ίδια μαχητικότητα που επέδειξαν εναντίον των αστυνομικών και των φαντάρων μας, στην οδό Λήδρας...

ΜΠΟΞΕΡ