Παραπολιτικά

Ξεχάστηκαν όλα τα άλλα

Με την επέλαση του κορωνοϊού, πέρασαν στο περιθώριο όλα τα θέματα που μας απασχολούσαν στην πρόσφατη (αλλά και την πιο μακρινή) επικαιρότητα. Ποιος θυμάται, για παράδειγμα, την υπόθεση των χρυσών διαβατηρίων, το τζετ του Σαουδάραβα, το μαύρο κατασκοπευτικό βαν, τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο, τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων, το Ντιμπέιτ του Αβέρωφ με τον Άντρο, τον καβγά του Γενικού Ελεγκτή με την Επίτροπο Διοικήσεως, τη μονομαχία Σιζόπουλου - Παπαδάκη και τα λοιπά και τα λοιπά.

Κάποιοι αισθάνονται ευτυχείς με την παρουσία του κορωνοϊού, όσο κι αν αυτό ακούγεται εξωφρενικό, καθώς τα φώτα της δημοσιότητας θα απομακρυνθούν από αυτούς και θα μπορέσουν να παραμείνουν στο σκοτάδι, κρύβοντας τα ανομήματά τους, για τους επόμενους μήνες.

Ένα άλλο ξεχασμένο θέμα, που μπορεί όμως να επανέλθει και να πάρει εφιαλτικές διαστάσεις, είναι η αναμενόμενη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τη συνταγματικότητα ή όχι των περικοπών στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Φανταστήκατε να βγουν και να ανακοινώσουν ότι πρέπει να επιστραφούν αναδρομικά 800 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που η Κυβέρνηση προσπαθεί αγωνιωδώς να βρει τρόπους να στηρίξει καταρρέοντες τομείς της κυπριακής οικονομίας, μέσα σε αυτό το χάος με την εισβολή του κορωνοϊού; Ελπίζω να κρατήσουν γι’ ακόμα λίγο την απόφαση, μέχρι να λήξει, τουλάχιστον, ο τρέχων συναγερμός. Διαφορετικά, εκτός από τον κορωνοϊό, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τον μπατιρονοϊό.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ