Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

«Ο Χριστός δεν θα μας παρεξηγήσει»!

Πολλές συζητήσεις εξακολουθεί να προκαλεί η εφαρμογή και για τις εκκλησίες του μέτρου της απαγόρευσης της συγκέντρωσης πέραν των 75 ατόμων σε κλειστούς χώρους, που αποφάσισε η Κυβέρνηση. Πολλοί διερωτήθηκαν. Μα τι θα γίνει στην πράξη; Θα στέκονται οι επίτροποι στην πόρτα και μόλις συμπληρωθούν οι 75 πιστοί, θα απαγορεύουν την είσοδο στους επόμενους; Το κράτος αποφάσισε: Όχι πλέον «όσοι πιστοί προσέλθετε»! «Μόνον εβδομήκοντα πέντε προσέλθετε»!

Ωστόσο, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου έχει διαφορετική άποψη. Δεν μπορείς να βάλεις «πλαφόν» στον αριθμό των εκκλησιαζομένων, αν και εισηγείται στα μέλη του χριστεπωνύμου πληρώματος να επιλέγουν και άλλες ημέρες για εκκλησιασμό και Θεία Κοινωνία, όπως Τετάρτη και Παρασκευή, για να μη στριμώχνονται όλοι τις Κυριακές.

Σίγουρα εναπόκειται στον κάθε πιστό να αποφασίσει αν θα εκκλησιαστεί και αν θα μεταλάβει, αλλά, όπως δήλωσε και κάποια κυρία στην τηλεόραση, «και να μην πάμε στην εκκλησία, ο Χριστός δεν θα μας παρεξηγήσει»!

Υπό τα νέα δεδομένα που έχουμε ενώπιόν μας, ίσως θα πρέπει να προσαρμοστούν τώρα και οι προσευχές που ακούγονται στους ιερούς ναούς: «Και ρύσαι ημάς από του πονηρού... κορωνοϊού, αμήν»!

Καθώς οδεύουμε και προς το Πάσχα, ξέρετε ποιο είναι το πιο επίκαιρο σύνθημα που θα ακουστεί τη Μεγάλη Εβδομάδα; Αυτό που είπε ο Πόντιος Πιλάτος: «Νίπτω... τας χείρας μου»!

Το θέμα είναι να καταφέρεις να συνδυάσεις τα διδάγματα του Κυρίου με τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί: «Αγάπα τον πλησίον σου... αλλά από κάποιαν απόσταση»!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Υποστηρίξτε τη