Παραπολιτικά

Ο κορωνοϊός διέλυσε την πολιτικοποίηση

Δεν έχουμε πρόθεση να βάλουμε πολιτικές φιτιλιές, αυτές τις κρίσιμες στιγμές, με τη χώρα μας να παλεύει να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά θα θέλαμε να ξέραμε τι αισθάνονται και τι σκέφτονται αυτοί που έσπευσαν να πολιτικοποιήσουν το κλείσιμο τεσσάρων οδοφραγμάτων από την Κυβέρνηση και έκαναν και θορυβώδεις διαδηλώσεις στην οδό Λήδρας. Διερωτώμαι αν το ΑΚΕΛ, που κατήγγειλε την Κυβέρνηση και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιμένει ότι ήταν πολιτικοί οι λόγοι για τους οποίους έκλεισαν τα οδοφράγματα. Διότι άκουσα και ΑΚΕΛικά στελέχη να υπερασπίζονται τη θέση του κόμματος από τηλεοράσεως, με το επιχείρημα «μα εν τζι εν που τα οδοφράγματα που ήρταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στες ελεύθερες περιοχές»!

Εν πάση περιπτώσει, ούτως ή άλλως, το θέμα έχει ξεπεραστεί από τα γεγονότα. Και τα γεγονότα γίνονται όλο και πιο δραματικά κάθε εικοσιτετράωρο που περνά.

Δεν τολμάς πια να φταρνιστείς ή να βήξεις σε δημόσιο χώρο. Αμέσως θα αισθανθείς ότι οι γύρω σου σε αντιμετωπίζουν ως να είσαι το ανάλογο ενός επικίνδυνου τρομοκράτη ζωσμένου με εκρηκτικά!

Δεν χρειάζονται αγκαλιές, φιλάκια και χειραψίες αμέσως μόλις δούμε κάποιον γνωστό, όπως συνηθίζαμε μέχρι τώρα. «Μακριά τζι αγαπημένοι», όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός. Να θυμόμαστε ότι ένα φιλί μπορεί να μετατραπεί τελικά στον «τελευταίον ασπασμόν», ξορισμένος να ’ναι.

Με βάση τις κυβερνητικές αποφάσεις, έκλεισαν οδοφράγματα, έκλεισαν σχολεία, έκλεισαν γήπεδα. Μήπως πρέπει να κλείσει και το... Facebook, για να γλιτώσουμε από τους ιούς της ανοησίας και της ανευθυνότητας που κυκλοφορούν ανεμπόδιστοι;

ΜΠΟΞΕΡ