Αναλύσεις

«Βολικός» ο κορωνοϊός για καραδοκούντες, επίδοξους εισβολείς

Μπορεί να φαίνεται παράδοξο, αλλά η Άγκυρα καραδοκεί και υφαίνει τα δικά της σενάρια για την προώθηση των σχεδιασμών της κατά της Ελλάδας, της Κύπρου, του Αιγαίου και ευρύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο. Η πανδημία ίσως αποτελέσει το «παράθυρο ευκαιρίας» για τις βλέψεις της

Ο πλανήτης ζει πρωτόγνωρες στιγμές, με τον κορωνοϊό να έχει κυριαρχήσει στις ζωές των ανθρώπων. Επιβάλλει, καθορίζει και διαμορφώνει τις εξελίξεις και τις συνθήκες διαβίωσής του. Όλα τα γεγονότα, τοπικά και διεθνή, διεγράφησαν ή βρέθηκαν σε δεύτερη μοίρα. Η προσοχή όλων είναι στραμμένη στα αυξανόμενα θύματα του κορωνοϊού, με την προσδοκία και ευχή να βρεθεί το πολυπόθητο φάρμακο-εμβόλιο προκειμένου να σταματήσουν οι εκατόμβες των νεκρών.

Φαίνεται όμως πως κάποιοι επαγρυπνούν, θεωρώντας πως αυτή η έκρυθμη κατάσταση είναι βολική για τις βλέψεις και επιδιώξεις τους, τις οποίες εξακολουθούν να έχουν ψηλά στην ατζέντα.

Δεν ερμηνεύεται διαφορετικά η στάση της Τουρκίας και του αρχιπειρατή της Ανατολικής Μεσογείου Ταγίπ Ερντογάν να συνεχίζει να προωθεί με τη βία ορδές λαθρομεταναστών στα σύνορα με την Ελλάδα.

Ελλάδα και Κύπρος έχουν σήμερα να αντιμετωπίσουν ένα διπλό μέτωπο, αν όχι τριπλό. Από τη μία το μεταναστευτικό και από την άλλη την πανδημία, που σαρώνει στο πέρασμά της αδιακρίτως χώρας ή φυλής. Η Κύπρος είναι σε χειρότερη μοίρα, καθότι έχει ακόμα την ανοικτή πληγή της κατοχής εδαφών της στο βόρειο τμήμα του νησιού, τα οποία βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο της Τουρκίας.

Οι σκηνές «απείρου κάλλους» που εκτυλίχθηκαν πριν από λίγον καιρό στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας με Ε/κ και Τ/κ υποστηρικτές της «λύση τώρα» (και όπως να ’ναι), να διαμαρτύρονται κατά της απόφασης της Κυβέρνησης για το κλείσιμο τεσσάρων οδοφραγμάτων και να ωρύονται περί διχοτομο-ιού, έσβησαν κάτω από τον πανικό του πραγματικού θανατηφόρου ιού.

Τελικά αποδείχθηκε πως η Κυβέρνηση είχε όλα τα δίκαια με το μέρος της, ειδικά όταν οι κατοχικές «αρχές» του ψευδοκράτους έκλεισαν όλα τα οδοφράγματα και θέτουν σε καραντίνα 14 ημερών όσους μπαινοβγαίνουν.

Συνεχίζεται η τουρκική πολιορκία στα σύνορα της Ελλάδας

Παρόλο που ο κορωνοϊός έχει αποσπάσει την προσοχή όλων και τα συστημικά ΜΜΕ δεν προβάλλουν το «ανοικτό» μέτωπο στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τον πόλεμο στη Συρία και τις ήττες της Τουρκίας στη Λιβύη, την Πέμπτη (19/3) ομάδα περίπου 30-50 παράνομων μεταναστών με τη χρήση αυτοσχέδιας σκάλας με κουβέρτες και ξύλα κατάφεραν να περάσουν από κάποιο σημείο των συνόρων και εντοπίστηκαν πάνω στην Εγνατία και στη σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολης – Ξάνθης, σύμφωνα με το xanthinews.gr.

Μερικές δεκάδες ακόμα κατάφεραν να περάσουν στο ύψος των Φερών Έβρου.

Το βράδυ οι Τούρκοι, εκμεταλλευόμενοι τη φορά των δυνατών ανέμων, εκσφενδόνισαν δεκάδες καπνογόνα και χημικά κατά των ΜΑΤ και του Στρατού Ξηράς.

Μεσούσης της κρίσης και του πανικού για τη θανατηφόρο πανδημία, οι τουρκικές δυνάμεις την Τρίτη (17/3) επιχείρησαν με συντονισμένες ενέργειες να «σπάσουν» την αμυντική γραμμή των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας στον Έβρο και να προωθήσουν πάνω από 500 παράνομους μετανάστες στο ελληνικό έδαφος.

Η προώθησή τους έγινε με την κάλυψη Τούρκων αστυνομικών, οι οποίοι εκτόξευαν επί ώρες δακρυγόνα και καπνογόνα προς την ελληνική πλευρά. Το νυχτερινό επεισόδιο διήρκεσε μέχρι τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης, κοντά στο συνοριακό φυλάκιο των Καστανέων και σε τμήμα του φράχτη.

Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ της Τρίτης έχει τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επίσημο κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η απόπειρα που έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης να εισβάλουν σε ελληνικό έδαφος ήταν η πρώτη αιφνιδιαστική απόπειρα -που έγινε μάλιστα κατά τη διάρκεια της νύχτας- για να σπάσει ο ελληνικός κλοιός στα σύνορα με την Τουρκία έπειτα από αρκετές ημέρες σχετικής ηρεμίας.

Tυχοδιωκτική πολιτική

Η τυχοδιωκτική πολιτική της Τουρκίας δεν έχει όρια, ούτε φραγμούς. Θεωρεί πλέον τις μάζες των παράνομων μεταναστών και των προσφύγων ως εργαλεία πολέμου. Ως μέσο αμφισβήτησης της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας αλλά και ως μέσο διασποράς του κορωνοϊού στην Ελλάδα και κατ’ επέκτασιν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι επίσημες καταγραφές στην Τουρκία κάνουν λόγο για 98 κρούσματα και τρεις νεκρούς, αλλά οι πληροφορίες που έρχονται από τη χώρα αναφέρουν χιλιάδες κρούσματα και εκατοντάδες νεκρούς, που έχουν καταγραφεί ως θύματα... πνευμονίας

Η Άγκυρα δεν ήθελε να παραδεχτεί την επικινδυνότητα του κορωνοϊού, αλλά τώρα δεν μπορεί να κάνει αλλιώς και επιβάλλει πολύ αυστηρά μέτρα, ακόμα και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Αν και αρχικά η Τουρκία με κομπορρημοσύνη δήλωνε μηδέν κρούσματα, μόλις οι Βρυξέλλες «κουδούνισαν» τα εκατομμύρια που προτίθεται να παραχωρήσει η Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού άρχισε να δηλώνει περιορισμένο αριθμό, για να αυξηθούν στη συνέχεια σε μερικές δεκάδες.

Ας έχουν γνώσιν οι φύλακες!

Μπορεί να φαίνεται παράδοξο, αλλά η Άγκυρα καραδοκεί και υφαίνει τα δικά της σενάρια για την προώθηση των σχεδιασμών της κατά της Ελλάδας, της Κύπρου, του Αιγαίου και ευρύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο. Η πανδημία ίσως αποτελέσει το «παράθυρο ευκαιρίας» για τις βλέψεις της. Γιατί με ένα διαλυμένο εσωτερικό κοινωνικό ιστό που θ’ αφήσει πίσω της η πανδημία, τα εκατοντάδες θύματα σε όλη την Ευρώπη και στον πλανήτη, τους τρομοκρατημένους πολίτες, τη φτώχια που θα διαδεχθεί την ευμάρεια και τις χώρες που άνθιζαν από τουρισμό να «πεθαίνουν» οικονομικά , το πεδίο θα είναι ελεύθερο.

Οι απαγορεύσεις πτήσεων, τα άδεια αεροδρόμια βολεύουν τους όποιος επίδοξους εισβολείς να εκμεταλλευτούν καταστάσεις.

Γι’ αυτό ας έχουν γνώσιν οι φύλακες και να επαγρυπνούν προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αιφνιδιαστικά γεγονότα.

Το «Κανουνί» και ο νονός Ερντογάν

Πριν από μερικές μέρες έφτασε στη Μερσίνα της Τουρκίας το τρίτο γεωτρητικό σκάφος που αγόρασε η Άγκυρα τον περασμένο μήνα σε δημοπρασία από τη Βρετανία. Το «Κανουνί», το οποίο, όπως λέχθηκε, θα το «βαφτίσει» ο Ερντογάν.

Το «Κανουνί», σύμφωνα με ειδικούς, έχει ικανότητα γεώτρησης σε βάθος 11.400 μέτρων, τη μεγαλύτερη από τα άλλα δύο τουρκικά γεωτρύπανα.

Το νέο τουρκικό γεωτρύπανο προορίζεται για τις παράνομες έρευνες και γεωτρήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και μάλιστα σε τεμάχια που έχουν ήδη αδειοδοτηθεί νόμιμα από την κυβέρνηση.

Το 35μελές προσωπικό, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού στη Βρετανία, τέθηκε προληπτικά σε καραντίνα και θα παραμείνει στο σκάφος για 14 ημέρες. Μετά τη λήξη της περιόδου καραντίνας, θα αρχίσουν οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του σκάφους.

Υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμο περί τα τέλη του Απρίλη ή αρχές του Μάη. Όταν δηλαδή τα μέτρα κατά του κορωνοϊού θα αρχίσουν, όπως υπολογίζεται, να χαλαρώνουν, αλλά ο οικονομικός τομέας θα είναι σχεδόν διαλυμένος.

Τότε δεν αποκλείεται η Τουρκία να κλιμακώσει ή και να κορυφώσει τις προκλήσεις και τις προβοκατόρικες ενέργειές της τους επόμενους μήνες σε Κύπρο, Ελλάδα και Αιγαίο.

Οι καιροί είναι κρίσιμοι και ένα θερμό επεισόδιο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Αυξημένη αμερικανική παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν ήδη κυκλοφορήσει στη Βουλγαρία, την πιο υποταγμένη στις ΗΠΑ - μετά την Ελλάδα –χώρα των Βαλκανίων, τον τελευταίο καιρό υπάρχει αυξημένη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα. Τα ξενοδοχεία στις παράλιες περιοχές της χώρας έχουν γεμίσει ασφυκτικά (χειμωνιάτικα!!!) με Αμερικανούς στρατιώτες.

Τι ετοιμάζουν οι επίδοξοι εισβολείς είναι άγνωστο. Πριν από μερικές μέρες ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο υπενθύμισε εν μέσω καταγγελιών κατά της Ρωσίας (ότι σκότωσε εκατοντάδες Τούρκους στρατιώτες στο Ιντλίμπ της Συρίας), πόσο οι ΗΠΑ στηρίζουν τη σύμμαχό τους Τουρκία και πόσο είναι πρόθυμες να την στηρίζουν.

Είναι γνωστό πως τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Τουρκία έχουν μεγάλες βλέψεις και στη Μαύρη Θάλασσα. Η μεν πρώτη για επέκταση των συνόρων της, η δεύτερη για να αναχαιτίσει τη ρωσική επιρροή.

Ας βρισκόμαστε λοιπόν σε επιφυλακή και επαγρύπνηση. Ναι μεν αυστηρά μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, αλλά και προληπτικά μέτρα προστασίας για την εθνική μας επιβίωση.