Παραπολιτικά

Ανοίγουν την πόρτα στον εχθρό

Υπάρχουν, δυστυχώς, και εκείνοι που δεν έχουν κατανοήσει ακόμη ότι βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση και ότι πρέπει να συμμορφώνονται σε απόλυτο βαθμό με τις απαγορεύσεις που ισχύουν. Αυτοί είναι σαν να ανοίγουν ηθελημένα την πόρτα στον εχθρό να εισέλθει εντός των τειχών.

Ιδιαίτερα οι νέοι πρέπει να επιδείξουν τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοπειθαρχία. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να πείσεις κάποιον που στην καθημερινή του ζωή θεωρεί μαγκιά να παραβιάζει τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, να μη σέβεται τους άλλους και γενικά να περιφρονεί κάθε κανόνα αποδεκτής κοινωνικής συμπεριφοράς, να τον πείσεις, λοιπόν, να τεθεί σε αυτοπεριορισμό ή έστω να μη θέτει με τη συμπεριφορά του σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων. Συνεπώς το κράτος οφείλει να πατάσσει αμείλικτα τέτοιες συμπεριφορές ατίθασων και απείθαρχων ατόμων.

Και θα σας πω και το άλλο. Στα καφέ, όπου συναντιώνταν διάφοροι πριν από το κλείσιμό τους, ουσιαστικά βρίσκονταν... στην απομόνωση. Διότι μπορεί μεν να πήγαινε εκεί μια παρέα δεκαπέντε άτομα, αλλά ο καθένας έπαιζε όλη την ώρα απομονωμένος με το κινητό του, μέχρι να έρθει η ώρα να φύγουν. Ε, τώρα ας παίζουν με το κινητό αραχτοί (και απομονωμένοι) στον καναπέ τους!

Θα ήθελα επίσης να πω ότι η σκέψη μας είναι σ’ όλους αυτούς που πολεμούν στην πρώτη γραμμή και αντιμετωπίζουν τους μεγαλύτερους κινδύνους απ’ όλους. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Που δίνουν καθημερινά τη μάχη με αυταπάρνηση, έχοντας ήδη και αρκετά θύματα (θετικούς στον κορωνοϊό) στις τάξεις τους.

Την απέραντη εκτίμησή μας, επίσης, στους λοιμωξιολόγους, τους μικροβιολόγους, τους επιδημιολόγους και άλλους επιστήμονες που ακούραστα, από το πρωί μέχρι το βράδυ, βρίσκονται στα στούντιο των τηλεοπτικών καναλιών, για να ενημερώνουν σωστά και έγκυρα το κοινό. Κι αυτοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και δίνουν τη δική τους μάχη. Και τους ευχαριστούμε και για έναν άλλον, ιδιαίτερο λόγο. Επειδή έχουν εκτοπίσει, αυτό το διάστημα, και θα εξακολουθήσουν να το κάνουν για τις επόμενες εβδομάδες, ίσως και μήνες, τους... πολιτικούς από τα κανάλια!

ΜΠΟΞΕΡ