Παραπολιτικά

Home alone!

Μπήκαμε στην εποχή του «τηλε». Μένουμε σπίτι και τα κάνουμε όλα εκ του μακρόθεν. Με «τηλε». Τηλέφωνο, τηλεργασία, τηλεδιάσκεψη, τηλεκπαίδευση, τηλεαγορές, τηλεπαραγγελίες και βεβαίως τηλεόραση, η οποία αποδεικνύεται ένας πολύτιμος σύντροφος αυτές τις δύσκολες ώρες. Ειδικότερα στον τομέα της ενημέρωσης. Ο πληροφορημένος πολίτης είναι σε θέση να προστατεύσει αποτελεσματικότερα τον εαυτό του και τους άλλους.

Κι αν χειροτερέψουν κι άλλο τα πράματα, ίσως δούμε να εφαρμόζονται στην κοινωνική μας συμπεριφορά και άλλα «τηλε», πιο ακραία, όπως το... τηλεσέξ.

Μη σας πω ότι πιθανόν να χρειαστεί κάποια στιγμή να αναπτύξουμε και μεθόδους... τηλεπάθειας για να επικοινωνούμε μεταξύ μας!

Τα πάντα έχουν ανατραπεί. Δεν ισχύει τίποτε απ’ όσα κάναμε χθες και απ’ όσα σχεδιάζαμε για αύριο.

Για να συνειδητοποιήσετε καλύτερα την τραγικότητα των στιγμών, φανταστείτε ότι έξω πέφτουν σφαίρες, βόμβες, οβίδες, εκρήγνυνται νάρκες, κι εσείς βγαίνετε από το σπίτι σας και επιχειρείτε να περάσετε ανάμεσά τους, ελπίζοντας ότι δεν θα πάθετε τίποτε.

Είναι αλήθεια ότι σε δύσκολες περιόδους έχουμε δείξει, εν πολλοίς, τον καλό μας εαυτό. Αλλά και τα έχουμε θαλασσώσει, με τον κακό μας εαυτό. Σήμερα είναι τόσο κρίσιμες και επικίνδυνες οι στιγμές, που ο κακός μας εαυτός πρέπει να εξαφανιστεί. Πλήρως!

Και μια έκκληση. Στα σπίτια μας να μένουμε μόνο εμείς. Home alone! Δεν πρέπει να καλούμε και τους γείτονες να πιούμε καφέ. Ούτε και την παρέα να κάνουμε πασιαμά και να παραγγείλουμε delivery μαζί. Το πρόβλημα δεν είναι ότι καλείς στο σπίτι σου τον γνωστό σου. Το πρόβλημα είναι ότι μαζί με τον γνωστό σου, καλείς και τον άγνωστό σου, τον κορωνοϊό, τον οποίο ίσως μεταφέρει ο γνωστός σου χωρίς να το ξέρει. Κι αν σου τον κολλήσει, εσύ θα φταις, βασικά, που τον κάλεσες. Αυτή η προειδοποίηση απευθύνεται σε όσους δεν πιστεύουν ότι μπορεί να τους κολλήσει ο... κολλητός (ή η κολλητή) τους!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ