Παραπολιτικά

Και το Κυπριακό σε καραντίνα

Ο κορωνοϊός έβαλε σε καραντίνα και το Κυπριακό. Τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου. Ήδη, στα κατεχόμενα αποφάσισαν να αναβάλουν τις «προεδρικές εκλογές», οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για τον Απρίλιο, για ένα εξάμηνο. Δηλαδή καλό Οκτώβριο, αν, βεβαίως, το επιτρέψουν οι συνθήκες (και ο σουλτάνος).

Κερδισμένος, από μια άποψη, είναι ο Ακιντζί, ο οποίος εξασφάλισε παράταση της «θητείας» του για μισό ακόμη χρόνο, αν και ο Τατάρ με τον Οζερσάι θα προσπαθήσουν όσο μπορούν να μην τον αφήσουν να «κυβερνήσει» (ήδη έκλεισαν τα οδοφράγματα χωρίς να του το πουν).

Εν πάση περιπτώσει, μέχρι και το φθινόπωρο δεν αναμένεται οποιαδήποτε κίνηση στο Κυπριακό, ούτε και προετοιμασία για πενταμερή, αφού τα πράματα με τον κορωνοϊό πιστεύεται ότι θα επιδεινωθούν τόσο δραματικά, ώστε θα απαγορεύεται η συγκέντρωση... πέντε ατόμων.

Ούτως ή άλλως, το Κυπριακό είχε ήδη προσβληθεί από τον Ερντογανοϊό (επιβεβαιωμένο κρούσμα), από τον οποίο είναι δύσκολο έως αδύνατο να αναρρώσει. Ο ίδιος ο Ερντογανοϊός κυκλοφορεί ελεύθερα και ανεξέλεγκτα, έχοντας μολύνει και χιλιάδες μετανάστες, τους οποίους εξακολουθεί να ωθεί να διασπάσουν τα ελληνικά σύνορα και να εισβάλουν στην Ελλάδα. Αυτός ο ιός είναι ιδιαίτερα ύπουλος, όπως ακριβώς ο κορωνοϊός, και χτυπά εκεί που δεν το περιμένεις. Μπορεί φαινομενικά να επικρατεί κάποια ύφεση των φαινομένων Ερντογανοϊού, αλλά κανένας δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα είναι η επόμενη έξαρση. Το peak (όπως το λένε οι επιστήμονες) του Ερντογανοϊού είναι ακόμη μπροστά μας...

ΜΠΟΞΕΡ