Παραπολιτικά

«Τζι εσύ τον πόδαν τάρασσε»!

Δεν είναι η ώρα να αποδείξουμε ότι είμαστε καλοί χριστιανοί πηγαίνοντας στην εκκλησία, αλλά ότι είμαστε καλοί χριστιανοί επειδή αγαπούμε τον πλησίον μας «ως σεαυτόν» και ακόμη περισσότερο, προσπαθώντας να τον προστατεύσουμε.

Αυτό το λέμε διότι κάποιοι ιεράρχες αποφάσισαν ανεύθυνα να παρακούσουν την απόφαση για αποχή των πιστών επί τρεις εβδομάδες από τις θείες λειτουργίες και να καλέσουν τον κόσμο να πηγαίνει κανονικά να εκκλησιάζεται. Για τ’ όνομα του Θεού, Άγιοι του Θεού!

Μήπως θεωρείτε χριστιανική αρετή την απειθαρχία σε ένα λογικό μέτρο για την αποφυγή εξάπλωσης της θανατηφόρας πανδημίας; Μήπως είναι ένδειξη χριστιανικής αγάπης το να εκθέτεις σε θανάσιμο κίνδυνο τις ζωές ηλικιωμένων πιστών;

Ο Θεός είναι πανταχού παρών και μας βλέπει και μας ακούει και μέσα στο σπίτι μας, όταν θέλουμε να προσευχηθούμε με πίστη και να τον δοξολογήσουμε.

Ο κορωνοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις. Θυμίζουμε ότι η επίσκεψη πιστών στους Αγίους Τόπους δεν εμπόδισε τη μόλυνσή τους με τον κορωνοϊό και τη διασπορά του στην Ελλάδα.

Άη μου Γιώρκη βοήθα με. Τζι εσύ τον πόδαν τάρασσε. Δηλαδή, μην τα περιμένετε όλα από τους Αγίους. Πάρτε κι εσείς τα μέτρα σας για να προστατευθείτε, αλλά και να προστατεύσετε τους άλλους.

Όσο για τη θεωρία του Μητροπολίτη Μόρφου ότι ο κορωνοϊός είναι τιμωρία από τον Θεό για τις αμαρτίες και τις κακίες μας, αρκεί να θυμίσουμε ότι ο Θεός αγαπά τόσο πολύ τον κόσμο, ώστε έστειλε στη Γη, ενανθρωπισμένο, τον Υιόν Του. Δεν έστειλε τον... Ιόν του!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ