Κόστος Ζωής

Καταγγέλλουν οι καταναλωτές, απορρίπτουν οι υπεραγορές

Ο Σύνδεσμος Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής κάνει λόγο για αισχροκέρδεια στα αντισηπτικά και τις μάσκες, ενώ υποστηρίζει πως οι υπεραγορές σταμάτησαν τις προσφορές στα προϊόντα μακράς διαρκείας – Από πλευράς του ο Σύνδεσμος Υπεραγορών αντικρούει τις κατηγορίες τονίζοντας πως οι προσφορές έχουν αυξηθεί

Καταγγελίες για αισχροκέρδεια από τις υπεραγορές όσον αφορά τα προϊόντα μακράς διαρκείας αλλά και από πλευράς άλλων που μοσχοπουλούν τα αντισηπτικά και τις μάσκες, εξαπέλυσε σε δηλώσεις του στη «Σημερινή» ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, Λούκας Αριστοδήμου. Αντικρούοντας τις καταγγελίες του κ. Αριστοδήμου, από πλευράς του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υπεραγορών, Ανδρέας Χατζηαδάμου, ξεκαθάρισε ότι οι υπεραγορές σε καμία περίπτωση δεν διαφοροποίησαν τις τιμές των προϊόντων αλλά, αντιθέτως, αύξησαν τις προφορές τους.

«Δώρον άδωρον το πλαφόν»

Ο κ. Αριστοδήμου αρχικά αναφέρθηκε στο πλαφόν που έθεσε η Κυβέρνηση στις τιμές συγκεκριμένων προϊόντων, χαρακτηρίζοντάς το ως «δώρον άδωρον». Από τη μία, όπως εξήγησε, το πλαφόν έγινε πολύ αργά και από την άλλη δεν ήταν ολοκληρωμένο, καθώς δεν περιλαμβάνει όλα τα προϊόντα και δεν υπάρχει πρόνοια ούτε στις ποσότητες. Σύμφωνα με τον κ. Αριστοδήμου, το πλαφόν όχι μόνο είναι αναποτελεσματικό, αλλά έδωσε το έναυσμα και στην μαύρη αγορά, καθώς αρκετοί επιτήδειοι προχώρησαν σε αγορές μεγάλων ποσοτήτων συγκεκριμένων προϊόντων, τα οποία μεταπωλούν παράνομα σε πολύ πιο υψηλές τιμές από το κανονικό. «Έχουμε καταγγελίες τόσο για φαρμακεία, όσο και για καταστήματα που δεν έχουν άδειες για να πωλούν τέτοια προϊόντα, ότι διαθέτουν προς πώληση μάσκες σε τριπλάσια τιμή χωρίς bar code και χωρίς απόδειξη», πρόσθεσε.

Περαιτέρω, σημείωσε πως το πλαφόν αφορά ορισμένα είδη μόνο, αφού έμειναν εκτός συγκεκριμένα είδη και μάρκες, για τα οποία υπάρχουν συμφέροντα. Έφερε ως παράδειγμα γνωστή μάρκα καθαριστικού προϊόντος που δεν περιλήφθηκε στο πλαφόν, το οποίο διατίθεται προς πώληση ακριβότερα από το κανονικό φτάνοντας μέχρι και τα 10 ευρώ, όπως επίσης και ένα πασίγνωστης κυπριακής μάρκας καθαρό οινόπνευμα, που και πάλι έμεινε εκτός πλαφόν, με αποτέλεσμα η τιμή του να είναι υπερδιπλάσια αυτής που θα έπρεπε να πληρώνει ο κόσμος.

Συνεχίζοντας, ο κ. Αριστοδήμου υπέδειξε πως σε κάποια προϊόντα για τα οποία τέθηκε το πλαφόν οι τιμές είναι υψηλότερες από το κανονικό, όπως για παράδειγμα για κάποιες μάσκες που τις πουλούν μέχρι και €17 την καθεμία γιατί οι ίδιοι οι προμηθευτές τις φέρνουν ακριβά ή ακόμη και αντισηπτικά που βλέπουμε ότι πριν από την έξαρση του COVID-19 είχαν λιανική τιμή €8 και τώρα η τιμή τους φτάνει μέχρι και τα €14.

Ο κ. Αριστοδήμου αναφέρθηκε επίσης σε περιπτώσεις παράνομης πώλησης αυτοσχέδιων μασκών, που δεν πληρούν τα πρότυπα και διατίθενται προς πώληση στο διαδίκτυο και κυρίως μέσω του facebook, με τιμή €8 η μία.

Όσον αφορά το ζήτημα των ποσοτήτων, που δεν περιλαμβάνεται στο πλαφόν, εξήγησε πως ο Σύνδεσμος δέχθηκε καταγγελίες για καταστήματα ειδών οικοδομής, που βρίσκονται σε πολυσύχναστους δρόμους, τα οποία πωλούν μέχρι και φρούτα και λαχανικά, ενώ ταυτόχρονα μοσχοπωλούν τα αντισηπτικά και άλλα παρεμφερή είδη, τα οποία τα προμηθεύτηκαν από υπεραγορές σε αυξημένες ποσότητες, ώστε να τα μεταπωλούν ακριβότερα.

«Σταμάτησαν τις προσφορές

στα είδη μακράς διαρκείας»

Όσον αφορά τις υπεραγορές, ο κ. Αριστοδήμου ανέφερε πως σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν καταγγελίες από καταναλωτές για αύξηση στις τιμές. «Τα μόνα προϊόντα για τα οποία δεν είχαμε καταγγελίες και δεν πωλήθηκαν πιο ακριβά ήταν τα προϊόντα μακράς διαρκείας, όπως τα όσπρια και τα μακαρόνια ή το ρύζι και οι κονσέρβες όπως για παράδειγμα οι τόνοι και οι σαρδέλες. Παρατηρήσαμε, όμως, ότι αυτά τα προϊόντα που συνήθως έβγαιναν σε προσφορές από τις υπεραγορές, πλέον έχουν σταματήσει. Άρα κατά κάποιον τρόπο έμμεσα διατίθενται πιο ακριβά κι αυτά», πρόσθεσε. Το ίδιο, όπως είπε, παρατηρήθηκε και στο χαρτί υγείας, αφού δεν υπάρχουν πλέον οι προσφορές που είχαμε πριν και αγόραζες τα 24 στην τιμή των 12 για παράδειγμα.

Σύμφωνα με τον κ. Αριστοδήμου, ο πανικός που επικρατεί, ώθησε τους καταναλωτές να αγοράσουν προϊόντα σε υπερβολικές ποσότητες, κάτι το οποίο συνέβαλε κατά κάποιο τρόπο και στην αύξηση των τιμών ή στην έλλειψη προσφορών. Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής κάλεσε τους καταναλωτές να είναι πιο προσεκτικοί στις αγορές τους, ώστε να μη γίνονται θύματα εκμετάλλευσης και να μην αγοράζουν προϊόντα από πειρατικά καταστήματα ή από τους πλανόδιους πωλητές, κάτι το οποίο απαγορεύεται διά νόμου. Περαιτέρω, κάλεσε τους πολίτες να καλούν στο 1429 για καταγγελίες που αφορούν τις τιμές ή αθέμιτες εμπορικές πρακτικές ή για τη σήμανση των τροφίμων και στο 22 605554 για την ποιότητα των τροφίμων.

Αντικρούουν οι υπεραγορές:

«Οι προσφορές αυξήθηκαν»

Στην αντίπερα όχθη, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών, κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες του Συνδέσμου Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, τόνισε πως δεν ισχύει τίποτα απ’ όλα αυτά. «Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των ημερών δεν έχει διαφοροποιηθεί τίποτα, ούτε στις τιμές, αλλά ούτε και στην στρατηγική των υπεραγορών για τις προσφορές. Αντιθέτως, μάλιστα, οι προσφορές έχουν αυξηθεί», υπέδειξε. Τόνισε, επίσης, ότι όλα όσα καταγγέλλει ο κ. Αριστοδήμου για τις τιμές των αντισηπτικών, δεν αφορούν τις υπεραγορές.

Περαιτέρω, ερωτηθείς για την κίνηση στην αγορά από την ημέρα που τέθηκε το μέτρο για απαγόρευση της κυκλοφορίας πλην μερικών εξαιρέσεων, ο κ. Χατζηαδάμου σημείωσε πως η κίνηση δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση την εικόνα των προηγούμενων ημερών. Ο κόσμος, όπως είπε, επισκέπτεται τις υπεραγορές για να συμπληρώσει τις αγορές του αλλά σε περιορισμένο αριθμό πλέον. «Η επισκεψιμότητα είναι σε χαμηλούς ρυθμούς, αλλά εμείς είμαστε εκεί για να εξυπηρετήσουμε. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω γι’ ακόμα μια φορά το προσωπικό των υπεραγορών που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για να εξυπηρετήσει τους καταναλωτές σε αυτές τις δύσκολες ώρες», δήλωσε καταληκτικά.