Παραπολιτικά

Η χαλάρωση θα χαλάσει όσα χτίστηκαν

Μπορεί να τα πηγαίνουμε καλά στον κορωνοϊοπόλεμο, αλλά ούτε σκέψη για χαλάρωση των μέτρων. Ήδη, σε κάποιες περιοχές της Κίνας και της Σιγκαπούρης, όπου χαλάρωσαν τα μέτρα περιορισμού, άρχισαν να εμφανίζονται και πάλι αυξημένα κρούσματα. Ας μην κάνουμε κι εμείς το ίδιο λάθος. Δεν μπορούμε, σε καμιά περίπτωση, να προσποιούμαστε άγνοια, ή, για να το θέσουμε και στην αργκό, δεν μπορούμε να... «το παίζουμε Κινέζοι».

Στο μεταξύ, τόσον καιρό ακούρευτοι, αρχίζουμε να θυμίζουμε χίπις της δεκαετίας του εβδομήντα, ενώ στους επόμενους μήνες θα μοιάζουμε με αρσενικές Ραπουνζέλ. Αλλά δεν μας ενοχλεί. Εδώ ο κόσμος πεθαίνει, με τρίχες θα ασχολούμαστε; Ας το σκεφτούν αυτό κάποιες κυρίες που επισκέπτονται «κρυφά κομμωτήρια» για να έχουν άψογο χτένισμα όταν... βγάζουν τα σκουπίδια.

Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι η μεγαλύτερη μάχη που θα χρειαζόταν να δώσουμε θα ήταν η... «μάχη του καναπέ»!

Όταν το καλοσκεφτείς, υπάρχει και η θετική πλευρά των παραβιάσεων της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Στις χίλιες καταγγελίες που κάνει η Αστυνομία, μπαίνουν στα κρατικά ταμεία τουλάχιστον 300.000 ευρώ. Υπολογίστε πόσες προστατευτικές στολές και άλλος εξοπλισμός για τα νοσοκομεία μπορούν να αγοραστούν. Ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Και επειδή μου αρέσει να βλέπω και πιο μακριά, σκέφτηκα ότι εάν επανέλθει το φθινόπωρο ο κορωνοϊός, ίσως χρειαστεί να περάσουμε και τα Χριστούγεννα στην καραντίνα. Και η πιο επίκαιρη ευχή που θα κάνουμε τότε θα είναι «Καλά Χριστούγεννα και... εντοιχισμένος ο καινούργιος χρόνος»!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ