Παραπολιτικά

Η ανοσία της αγέλης (των λύκων)

Ο Ερντογάν δεν βλέπει την πανδημία του κορωνοϊού ως έναν παγκόσμιο πόλεμο, στον οποίο και η Τουρκία θα πρέπει να έχει τη δική της συμμετοχή. Την βλέπει ως μια ιδανική ευκαιρία για την προώθηση των άνομων σχεδιασμών του. «Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται», λέει μια σοφή παροιμία. Και όντως αυτό συμβαίνει με τους Τούρκους. Σε περιόδους διεθνών αναστατώσεων, εκμεταλλεύονται το κλίμα σύγχυσης και αβεβαιότητας που επικρατεί, για να δημιουργούν τετελεσμένα. Ας θυμηθούμε ότι το καλοκαίρι του 1974 στις Ηνωμένες Πολιτείες επικρατούσε χάος, με το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ, που καταβρόχθισε τον Πρόεδρο Νίξον, ενώ τη χώρα κυβερνούσε ουσιαστικά ο περιβόητος Κίσινγκερ. Η Τουρκία εκμεταλλεύθηκε άριστα εκείνη την αστάθεια στην Ουάσιγκτον, για να προχωρήσει στην εισβολή της στην Κύπρο.

Η πρωτοφανής παγκόσμια αναταραχή που επικρατεί σήμερα, με τον κορωνοϊό να θερίζει χιλιάδες ζωές σε πολλές χώρες, δεν ανέκοψε τις ορέξεις του σουλτάνου. Αντίθετα. Θεωρεί την περίοδο αυτή ως ιδιαίτερα ευνοϊκή για τις παράνομες δραστηριότητές του στην κυπριακή ΑΟΖ, αφού η προσοχή του υπόλοιπου κόσμου είναι στραμμένη στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Μια κλασική ύπουλη και βρόμικη τουρκική μέθοδος, που επί διακυβερνήσεως του κακόβουλου ισλαμοφασίστα αποκτά νέες διαστάσεις.

Ο Ερντογάν, ο Τσαβούσογλου, ο Ακάρ και οι λοιποί πειρατές δεν κολλούν κορωνοϊό. Έχουν αυτό που λέμε ανοσία της αγέλης. Της αγέλης των λύκων! Μιαν ανοσία που τους αφήνει απρόσβλητους όχι μόνον από τον κορωνοϊό, αλλά και από κάθε είδους παρεμβάσεις, προτροπές και καταγγελίες της διεθνούς κοινότητας για τις παράνομες και προκλητικές δραστηριότητές τους.

ΜΠΟΞΕΡ