Αναλύσεις

Ψυχαγωγία και εκπαίδευση τώρα… διαδικτυακά!

Κάντε κλικ στις επιλογές σας και ζήστε μοναδικές εμπειρίες ακόμη και στην εποχή του COVID-19 - Η τεχνολογία σήμερα προσφέρει άπιαστες εμπειρίες! Τώρα μπορείς να δεις, να ακούσεις, να ζήσεις τα πάντα

H κρίση του COVID-19 δημιούργησε νέες ανάγκες, μεγάλες προκλήσεις αλλά ταυτόχρονα και ευκαιρίες στην καθημερινότητά μας, στον χώρο της εκπαίδευσης, στην εργασία μας, στην ψυχαγωγία μας, στον τρόπο που λειτουργούμε.

Μένουμε σπίτι για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία αλλά ταυτόχρονα αναζητούμε και νέους τρόπους για να εργαστούμε, να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας, να περάσουμε τον ελεύθερό μας χρόνο, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που μας προσφέρει η τεχνολογία, το διαδίκτυο και τα υπόλοιπα ψηφιακά κανάλια.

Μένουμε σπίτι εδώ και πάνω από ενάμιση μήνα! Ψάχνουμε κάθε μέρα εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους εκπαίδευσης και μάθησης, πολλές φορές, άγνωστες μέχρι σήμερα μορφές ψυχαγωγίας.

Πολλοί από εμάς ήμασταν εδώ και καιρό συνδεδεμένοι με διάφορα διαδικτυακά προγράμματα, πάντοτε με κύριο στόχο να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας και τα προσόντα μας. Άλλοι πάλι ανακαλύψαμε για πρώτη φορά όλα αυτά τα υπέροχα και φανταστικά, που προσφέρει η διά βίου εκπαίδευση, μέσα από τη δυνατότητα παρακολούθησης διαδικτυακών προγραμμάτων. Ανακαλύψαμε ενδιαφέροντα και ταυτόχρονα επωφελή προγράμματα και εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας, αποκτήσαμε νέες δεξιότητες και εμπειρίες. Είτε για να περάσουμε πιο δημιουργικά τον χρόνο μας είτε ακόμη για να προσθέσουμε εφόδια στο βιογραφικό μας. Κάθε εφόδιο στη… «βαλίτσα μας», σίγουρα είναι χρήσιμο για το αύριο!

Όσοι από εσάς ήσασταν μέχρι τώρα διστακτικοί, δοκιμάστε! Είναι μια μοναδική ευκαιρία, λόγω χρόνου, να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας και να περάσετε ταυτόχρονα ευχάριστα την ημέρα σας. Όπως λέμε «ο χρόνος είναι χρήμα». Υπάρχουν ηλεκτρονικά σεμινάρια και δράσεις και πολλά από αυτά είναι δωρεάν!

Πολλοί έχουν ανακαλύψει επίσης υπέροχες εμπειρίες, περιδιαβάζοντας σε μουσεία, εκθέσεις, συναυλίες ή κονσέρτα. Άλλοι έριξαν όλη την ενέργειά τους στον κινηματογράφο ή και στο θέατρο. Η τεχνολογία σήμερα προσφέρει εμπειρίες που κάποια χρόνια προηγουμένως ήταν άπιαστες! Τώρα μπορείς να δεις, να ακούσεις, να ζήσεις τα πάντα.

Ακόμη και τώρα που σιγά-σιγά χαλαρώνουν τα μέτρα περιορισμού και θα μπορείς να κυκλοφορείς συχνότερα, το lockdown θα συνεχίσει να είναι μέρος της ζωής σου. Μην πτοείσαι, μην απογοητεύεσαι, μη δυσανασχετείς.

Ενέσεις δημιουργικότητας

Μετάτρεψε τις μέρες σου σε ευχάριστες, δημιουργικές, γεμάτες νέες εμπειρίες.

  • Διάβασε βιβλία. Ένα καλό και ενδιαφέρον βιβλίο είναι πάντοτε ένας καλός φίλος. Ίσως να διαβάσεις εκείνο το ξεχασμένο βιβλίο που έμεινε, εδώ και καιρό, στο κομοδίνο.
  • Διάβασε επίσης εκείνο το βιβλίο που έχεις αφήσει από το καλοκαίρι και εκείνα τα άλλα που άρχισες να διαβάζεις εδώ και μήνες και δεν είχες ποτέ τον χρόνο να τα τελειώσεις. Μπορείς ακόμη να αγοράσεις ένα kindle book ή να κατεβάσεις ένα σε PDF εντελώς δωρεάν. Το βιβλίο είναι πάντοτε μια καλή επιλογή. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου.
  • Αν πάλι ενδιαφέρεσαι για τη ζωγραφική, τη μουσική, τη συγγραφή ή ακόμη και τον χορό, αυτοσχεδίασε και ξύπνησε τον καλλιτέχνη που κρύβεται μέσα σου. Δοκίμασε να γράψεις ένα τραγούδι, ή ένα στίχο, ζήσε την εμπειρία του συγγραφέα ή ακόμη ρίξε το στον χορό. Όλα θα σε κρατήσουν πνευματικά αλλά και σωματικά.

Με τα παιδιά

Αξιοποίησε τον χρόνο σου για να παίξεις και να δημιουργήσεις με τα παιδιά σου. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από ιδέες και προτάσεις. Επικεντρώσου στα θέλω και μπορώ, ειδικά αυτήν την περίοδο.

  • Ενθάρρυνε τα παιδιά να ζωγραφίσουν, την οικογένεια, τον παππού και τη γιαγιά, τους φίλους τους ή ακόμη να αφήσουν τη φαντασία τους να ταξιδέψει στο περσινό καλοκαίρι, στη θάλασσα και τη φύση.
  • Διάβασέ τους ένα όμορφο παραμύθι. Πάντοτε τα παραμύθια λειτουργούν θεραπευτικά για όλους, παιδιά και μεγάλους. Ή ακόμη ενθαρρύνετέ τα να γράψουν τη δική τους ιστορία, το δικό τους παραμυθάκι.
  • Η παιδική ταινία είναι πάντα μια καλή λύση. Άραξε στον καναπέ, φόρεσε άνετα ρούχα και απόλαυσε μια όμορφη παιδική ταινία ή σειρά. Βέβαια, αν θέλεις να μάθεις τα παιδιά σου να εμβαθύνουν, ζήτησέ τους να σου διηγηθούν την ιστορία, να σου μιλήσουν για τους ήρωες ή και να τους ζωγραφίσουν.

Επισκέψου το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου… από το σπίτι σου.

Ζήσε την όμορφη εμπειρία που σου προσφέρει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου. Συνεισφέροντας σε αυτήν τη συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης των νέων δεδομένων, το Ίδρυμα διοργανώνει υπέροχες διαδικτυακές δράσεις με τίτλο «Πολιτισμός σημαίνει αλληλεγγύη».

Οι δράσεις εστιάζονται σε διάφορους άξονες, όπως εικαστικές τέχνες, δημιουργική γραφή, μαγειρική κ.ά. Μπορείς να σερφάρεις στην ιστοσελίδα του ΠΙΤΚ στο facebook (www.facebook.com/boccf) και να διαβάσεις όλες τις λεπτομέρειες των δράσεων.

Όσοι αξιοποιήσετε το πρόγραμμα, μπορείτε να στείλετε μια φωτογραφία των έργων σας με μήνυμα στο Facebook.