Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Η «ανοσία αγέλης» και ο Υπουργός Υγείας στο Porton Down για εμβόλιο…

Δυστυχώς, όσο και να προσπαθούν να αρνηθούν τη στρατηγική της «ανοσίας αγέλης», οι επιβεβαιώσεις έρχονται απανωτές. Και όχι μόνον. Το ομολόγησε ο ίδιος ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, Sir Patrick Vallance, παράλληλα με την εγκατάλειψη των tests και της ιχνηλάτησης!.. Ίσως κάποια ώρα να αποφασίσει να προβεί σε αποκαλύψεις ο Matt Hancock…

Αυτές τις μέρες εμφανίζονται δημοσιεύματα που φέρουν τον Υπουργό Υγείας της Βρετανίας Matt Hancock να τα τσουγκρίζει με διάφορους συναδέλφους του και με τον Πρωθυπουργό. Μήπως υπάρχει όντως ουσιαστική και προ καιρού διαφωνία; Αυτό μας θυμίζει, και προβληματίζει, μια επίσκεψή του αρχές Φεβρουαρίου 2020 στην επιστημονική βάση Porton Down στο Salisbury της Αγγλίας (πόλη γνωστή για τη δηλητηρίαση στις 4 Μαρτίου 2018 του Ρώσου πρώην πράκτορα και διπλού πράκτορα για το Ηνωμένο Βασίλειο Sergei Skripal, και της θυγατέρας του Yulia Skripal).

Στις 5 Φεβρουαρίου 2020, λοιπόν, στη μικρή περιφερειακή εφημερίδα «Salisbury Journal», στην πόλη Salisbury, η δημοσιογράφος Katy Griffin δημοσίευσε μια μεγάλη είδηση, που πέρασε στα ψιλά. Τίτλος «Το Porton Down ‘πρωτοπορεί’ στην κατασκευή εμβολίου για τον κορωνοϊό».

https://www.salisburyjournal.co.uk/news/18213122.porton-leading-way-developing-coronavirus-vaccine/

Και έγραψε στο αποκαλυπτικό της κείμενο: «Ερευνητές στο Porton Down εργάζονται για την κατασκευή εμβολίου για τον κορωνοϊό. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε £20 εκατομμύρια για την ανάπτυξη νέων εμβολίων για αντιμετώπιση των πιο θανατηφόρων ασθενειών στον κόσμο, ενόψει των ανησυχιών για τον κορωνοϊό που ξέσπασε στην Κίνα. Επισκεπτόμενος το εργαστήριο του Public Health England στο Porton Down την περασμένη εβδομάδα, ο Υπουργός Υγείας Matt Hancock ανακοίνωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο επιταχύνει τις προσπάθειες χρηματοδότησης για πρωτοποριακές έρευνες για εμβόλια, διαγνωστικά και θεραπείες εναντίον του κινδύνου μελλοντικών ιών». Και πρόσθεσε η δημοσιογράφος και το σχόλιο του Υπουργού Υγείας στο twitter του στις 3.2.2020:

«Ερευνητές στο Porton Down πρωτοπορούν στην ανάπτυξη εμβολίου για τον κορωνοϊό – βοηθούμενοι με ένα επιπρόσθετο ποσό των £20 εκ.».

pic.twitter.com/KvSxlzkNqb — Matt Hancock (@MattHancock) February 3, 2020

Ο Βρετανός Υπ. Υγείας Matt Hancock

Ο κ. Hancock, όπως έγραψε και στο twitter του, πήγε εκεί για να πει ένα τεράστιο ευχαριστώ στους επιστήμονες, ερευνητές και προσωπικό, που εργάζονται νύχτα και μέρα για να κρατηθούν οι πολίτες ασφαλείς. Η νέα χρηματοδότηση θα υποστηρίξει, είπε, νέα εμβόλια για επιδημίες, περιλαμβανομένων των τριών νέων προγραμμάτων τους για εμβόλιο εναντίον του κορωνοϊού Covid-19… «Τα εμβόλια (είπε) είναι η καλύτερή μας άμυνα… και τα £20 εκ. θα πάνε στη Συμμαχία για Επιδημική Προετοιμασία [Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI)] – τον παγκόσμιο συνεταιρισμό μεταξύ δημόσιου, ιδιωτικού, φιλανθρωπικού τομέων και οργανώσεων που εγκαινιάστηκε στο Νταβός το 2017 για ανάπτυξη εμβολίων εναντίον μελλοντικών επιδημιών».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον Υπουργό και τη χρηματοδότηση καλωσόρισε ο Δρ Richard Hatchett, CEO της CEPI, ο οποίος φάνηκε αισιόδοξος ότι σε 16 εβδομάδες (από τότε) θα ήσαν έτοιμοι για κλινικές δοκιμές. Και ότι η πρώτη φάση κλινικών δοκιμών αναμενόταν μεταξύ δύο και τεσσάρων μηνών. «Είναι πολύ φιλόδοξο χρονικά, πάντως, και είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι και σε περίπτωση επιτυχίας δεν υπάρχουν εγγυήσεις…», είπε. (Αυτή η προσπάθεια φαίνεται να είναι ξεχωριστή από εκείνη που διεξάγεται στην Οξφόρδη).

Μαρτυρίες για τη στρατηγική «ανοσία αγέλης»

Στις 11 Μαρτίου 2020, την ημέρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε τον κορωνοϊό Covid-19 πανδημία, ο Dr David Halpern του Υπουργικού Γραφείου και μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας για Επείγουσες Καταστάσεις (SAGE), μίλησε για «ανοσία αγέλης». «Η κυβέρνηση μελετά μια πολιτική ‘κουκουλιάσματος (cocooning)’ ομάδων του πληθυσμού που είναι πλέον ευάλωτες… Ανθρώπους στα γηροκομεία και άλλους, που μάλλον δεν πρόκειται να επιζήσουν της ασθένειας, να κρατηθούν μακριά από τον υπόλοιπο πληθυσμό μέχρι να επιτευχθεί ανοσία αγέλης». https://www.bbc.com/news/uk-51828000

Δήλωση Sir Patrick Vallance, 12.3.2020

Παρόλο που ο ΠΟΥ την προηγουμένη είχε κηρύξει τον Covid-19 πανδημία, ο Sir Patrick Vallance, σε δηλώσεις στο 10 Downing Street, αναφέρεται σε «ανοσία αγέλης» και προβαίνει και στον άκρως λανθασμένο υπολογισμό (όπως αποδείχθηκε), όταν είπε πως «πιστεύουμε ότι η κορύφωση του ιού θα έλθει σε 10-14 μήνες ή και αργότερα».

https://www.youtube.com/watch?v=cAE8-e5_EKY

Δήλωση Sir Patrick Vallance, 13.3.2020

Ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας συμβούλων του Πρωθυπουργού Boris Johnson, Sir Patrick Vallance, στη συνέχεια, στις 13 Μαρτίου 2020, δήλωσε στο 4ο πρόγραμμα του ραδιοφώνου του BBC: «Η κυβέρνηση θέλει το 60% του πληθυσμού να προσβληθεί από τον κορωνοϊό για να δημιουργηθεί ‘ανοσία αγέλης’ για προστασία εναντίον του ιού και να αποφευχθεί αυτός να γίνει χρόνια κρίση… Εκείνο που δεν θέλουμε, είναι να πιάσουν πολλοί τον ιό σε σύντομο διάστημα και έτσι να υπερ-φορτωθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας…».

https://www.independent.co.uk/news/health/coronavirus-herd-immunity-uk-nhs-outbreak-pandemic-government-a9399101.html

Ο Καθηγητής Richard Coker, πρώην στο τμήμα δημόσιας υγείας στο London School of Hygiene and Tropical Medicine, ήταν κατηγορηματικός στην κριτική του όταν δήλωνε: «Η αρχική στρατηγική της κυβέρνησης ήταν ανοσία αγέλης και θέρισμα… Μόνο αργοπορημένα διαμορφώθηκε σε μια στρατηγική που επιδιώκει να προστατεύσει τους ηλικιωμένους και αντικατέστησε το θέρισμα, μέσω testing σε ευρεία κλίμακα και ιχνηλάτηση. Αλλά τότε πλέον ήταν πολύ αργά. Οι επιχειρήσεις δεν μπορούσαν να προλάβουν… Για να γίνει κατανοητό το σκάνδαλο με την αντίδραση του Ηνωμένου Βασιλείου έναντι του Covid-19, σκεφθείτε ότι είναι οι πλέον ευάλωτοι άνθρωποι που θυσιάστηκαν για μιαν απαράδεκτη στρατηγική» (Guardian, 8.5.2020).

https://www.theguardian.com/commentisfree/2020/may/08/care-home-residents-harvested-left-to-die-uk-government-herd-immunity

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, Matt Hancock, στο τόσο σημαντικό ερευνητικό κέντρο στο Porton Down, στο ακόμα πιο κρίσιμο χρονικό διάστημα, τέλος Ιανουαρίου 2020, είναι φανερόν ότι ο Υπουργός Hancock θεωρούσε θανατηφόρο τον κορωνοϊό Covid-19 από την Κίνα. Γιατί αγνόησαν όλες τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις από κορυφαίους καθηγητές να πάρουν άμεσα και αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπισή του; Γιατί αγνόησαν τα εμπεριστατωμένα άρθρα στο έγκυρο ιατρικό έντυπο Lancet; Όπως επανειλημμένα αποκάλυψε ο Δρ Richard Horton, αρχισυντάκτης του Lancet, η βρετανική κυβέρνηση δεν είχε ανάγκη την έκθεση του Δρος Neil Ferguson από το Imperial College στην καθυστερημένη ημερομηνία της 16ης Μαρτίου 2020, εφόσον από τις 24 Ιανουαρίου 2020 (που προφανώς έλαβε σοβαρά υπόψη ο Υπ. Υγείας πηγαίνοντας στο Porton Down) τούς είχαν δοθεί όλες οι πληροφορίες και οι προβλέψεις, για τις οποίες όφειλαν να ενεργήσουν δραστικά.

Γιατί δέχθηκαν να ακολουθήσουν τη θανατηφόρο στρατηγική των επιστημονικών συμβούλων τους για «ανοσία αγέλης» θυσιάζοντας άδικα χιλιάδες ηλικιωμένων, αφού γνώριζαν πόσες εκατοντάδες χιλιάδες θανάτων θα είχε αυτή τους η στρατηγική και ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους;

Δυστυχώς, όσο και να προσπαθούν να αρνηθούν τη στρατηγική της «ανοσίας αγέλης», οι επιβεβαιώσεις έρχονται απανωτές. Και όχι μόνον. Το ομολόγησε ο ίδιος ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, Sir Patrick Vallance, παράλληλα με την εγκατάλειψη των tests και της ιχνηλάτησης!..

Ίσως κάποια ώρα να αποφασίσει να προβεί σε αποκαλύψεις ο Matt Hancock…

*Ερευνήτρια/δημοσιογράφος

Όταν το αριστερό «New Statesman» αντιγράφει την ΑΚΕΛική «Παροικιακή»

Στις 6 Μαΐου 2020, το βρετανικό αριστερό περιοδικό “New Statesman” (αριστερό για την Αριστερά (left for the left) κατά τη δήλωση του Αρχισυντάκτη του Jason Cowley,The Independent, 25.11.2015), δίχως να κάνει δική του έρευνα, και χρησιμοποιώντας τις αναρτήσεις της «Παροικιακής» εφημερίδας στο Λονδίνο, επικαλέστηκε ότι 287 Κύπριοι (μέχρι την ημέρα εκείνη) είχαν αποθάνει από τον κορωνοϊό στη Βρετανία, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. Στις 7 Μαΐου 2020, η «Παροικιακή» στις αγγλικές της σελίδες ανέβασε τον αριθμό στους 301.

Την ίδια ημέρα, 7.5.2020, η «Ελευθερία» δημοσίευσε τα αποτελέσματα της δεύτερης έρευνάς της, επικοινωνώντας με τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες μας εντός και εκτός Λονδίνου, και βρήκε ότι οι κηδείες που είχαν καταγραφεί από τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες μας ήσαν 109. Επομένως, το ερώτημα είναι σε ποιες εκκλησίες έγιναν οι κηδείες ή θα γίνουν των υπολοίπων σχεδόν 100 συμπατριωτών/τισσων μας που κατά την «Παροικιακή» απεβίωσαν λόγω κορωνοϊού; Είναι δυνατόν να είπαν «ψέματα» οι ερωτηθέντες από την «Ελευθερία» Ιερατικώς Προϊστάμενοι των ελληνορθοδόξων εκκλησιών μας στο Ηνωμένο Βασίλειο; Και τους οποίους η «Ελευθερία» ονόμασε έναν προς έναν στο τεύχος της 7ης Μαΐου 2020;

Στις 8 Μαΐου 2020 έστειλα την πιο κάτω επιστολή στο «New Statesman».

*Ερευνήτρια/δημοσιογράφος

Υποστηρίξτε τη