Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Οριστική διακοπή χωρίς πρωταθλητή και κυπελλούχο

Ομόνοια στο Τσάμπιονς Λιγκ, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνας στο Γιουρόπα. Δεν υποβαθμίζεται καμιά ομάδα, ενώ η ΚΟΠ αποφάσισε την αύξηση των ομάδων σε 14 για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο

Τίτλοι τέλους για το φετινό παγκύπριο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, με την ΚΟΠ να αποφασίζει στη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της την περασμένη Παρασκευή, την πρόωρη και οριστική διακοπή της αγωνιστικής περιόδου 2019/20. Μια απόφαση που έβαλε τέλος σ’ ένα πολύμηνο σίριαλ αναμονής, έντονου παρασκηνίου και αλληλομετάθεσης ευθυνών, όσον αφορά το τι δέον γενέσθαι με το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, λόγω της πανδημίας του covid-19.

Η προχθεσινή εξέλιξη ήταν μεν αναμενόμενη, αλλά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, τόσο από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ), ο οποίος έκανε λόγο για μαύρη μέρα στην ιστορία του ποδοσφαίρου μας, όσο και από την Ανόρθωση, η οποία διαμήνυσε ότι θα προσβάλει νομικά την απόφαση.

Η απόφαση λήφθηκε με ψήφους 18-2 (μειοψήφησαν Ανόρθωση και ΑΕΚ) και ως συνέπεια της συνάντησης στο Προεδρικό την περασμένη Πέμπτη, όπου διαπιστώθηκε αδυναμία έγκρισης του ποδοσφαιρικού πρωτοκόλλου της ομοσπονδίας στην ολότητά του από την Κυβέρνηση. Κι αυτό, διότι υπήρχαν συγκεκριμένες πρόνοιες που παραβίαζαν τις αντίστοιχες στα διατάγματα της Κυβέρνησης, η οποία δεν ήταν διατεθειμένη να τα τροποποιήσει για χάρη του ποδοσφαίρου.

Πέραν της διακοπής της σεζόν και στην Α' κατηγορία (σ.σ. την περασμένη Παρασκευή είχε αποφασιστεί το... λουκέτο στις μικρότερες κατηγορίες), το ΔΣ της Ομοσπονδίας κατέληξε στην απόφαση όπως το πρωτάθλημα της νέας σεζόν διεξαχθεί με 14 ομάδες (μόνο η νέα αγωνιστική χρονιά), ήτοι χωρίς υποβιβασμό και με άνοδο των δύο πρώτων ομάδων από τη β' κατηγορία (Ερμής και Καρμιώτισσα).

Παρά το γεγονός ότι αρκετές από τις ομάδες ήθελαν την άνευ όρων επιστροφή στις 14 ομάδες στην Α' κατηγορία, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ αποφάσισε τελικά η αύξηση να είναι μονοετούς διάρκειας. Απόλλων και Ανόρθωση ήταν κατά των 14 ομάδων ακόμη και για την επόμενη σεζόν, ενώ Ομόνοια, ΑΕΚ και ΑΕΛ έθεσαν ως προϋπόθεση για να ψηφίσουν την αύξηση για το 2020/21 την επιστροφή στο μοντέλο των 12 ομάδων τη μεθεπόμενη χρονιά.

Με αυτές τις πέντε ομάδες να μην ψηφίζουν υπέρ της παγίωσης του μοντέλου των 14 συλλόγων στην Α’ κατηγορία δεν ήταν δυνατόν να δημιουργηθεί η ενισχυμένη πλειοψηφία (17 ψήφοι) που απαιτείται για τη σχετική τροποποίηση της προκήρυξης. Οι μικροί, συνεπώς, αποδέχτηκαν αναγκαστικά την αύξηση των ομάδων μόνο για μια χρονιά και σε αυτό βρήκαν συμμάχους τις Ομόνοια, ΑΕΚ και ΑΕΛ, που δημιούργησαν το τελικό 18-2 στην ψηφοφορία. Με αυτό το δεδομένο, η Α' κατηγορία της περιόδου 2020/21 θα διεξαχθεί με 14 ομάδες και σε δύο γύρους (26 αγωνιστικές) άνευ πλέι οφ, ενώ από τη σεζόν 2021/22 θα έχει ξανά 12 ομάδες και πλέι οφ. Για να γίνει η μείωση, το καλοκαίρι του 2021 θα υποβιβαστούν τέσσερεις ομάδες και θα προβιβαστούν δύο από τη β' κατηγορία.

Δεν ανακηρύσσονται πρωταθλήτρια-κυπελλούχος

Παράλληλα, δεν ανακηρύσσονται πρωταθλήτρια και κυπελλούχος για την αγωνιστική περίοδο 2019/20, ενώ την Κύπρο στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ θα εκπροσωπήσουν οι τέσσερεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, ήτοι, Ομόνοια στο Τσάμπιονς Λιγκ και Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνας στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ταυτόχρονα, η φόρμουλα διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος θα αλλάξει, αφού, εκτός απροόπτου, θα έχουμε 26 αγωνιστικές τη νέα αγωνιστική περίοδο χωρίς πλέι οφ, κάτι που έχει να συμβεί από την αγωνιστική περίοδο 2005/2006. Για την αύξηση των ομάδων οι ψήφοι και πάλιν ήταν 18-2, με τον Απόλλωνα και την Ανόρθωση να τάσσονται κατά.

Το σκεπτικό της απόφασης για οριστική διακοπή θα πρέπει να γίνει αποδεκτό από την UEFA, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η συμμετοχή των κυπριακών ομάδων στο Τσάμπιονς και στο Γιουρόπα Λιγκ, αφού η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είχε ζητήσει απ’ όλες τις εθνικές Ομοσπονδίες να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα συνέχισης των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

Όπως διεφάνη κατά τη διαδικασία λήψης της απόφασης, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της παρελθούσας περιόδου, με τις δημόσιες τοποθετήσεις αλλά και τις παρασκηνιακές ζυμώσεις που διεξήχθησαν, όλα τα σωματεία έλαβαν θέση προκρίνοντας πρωτίστως, με τις διάφορες αιτιάσεις που προέβαλαν, τόσο αγωνιστικές, όσο και εξωαγωνιστικές, το δικό τους ιδιαίτερο συμφέρον, αποφεύγοντας την κατάληξη σε μια ομόφωνη και κοινά αποδεκτή απόφαση.

Το δικαιολογητικό της ΚΟΠ

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΚΟΠ εντός των προσεχών ημερών θα ετοιμάσει το δικαιολογητικό της απόφασής της για οριστική διακοπή της σεζόν, το οποίο και θα αποστείλει στην ΟΥΕΦΑ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΚΟΠ θα επιρρίψει την ευθύνη για τη διακοπή στην Κυβέρνηση, με κυριότερο σημείο το θέμα με τη διαχείριση κρούσματος, καθώς το κράτος θέλει 14ήμερη καραντίνα όλη την ομάδα σε περίπτωση κρούσματος και αυτό θα επικαλεστούν από πλευράς ΚΟΠ. Θα γίνει επίσης αναφορά στα γυμναστήρια και στα αποδυτήρια και τους περιορισμούς στη χρήση τους.

Με την απόφαση, βεβαίως, παραμένουν αρκετά άλλα κρίσιμα ζητήματα μετέωρα, όπως αυτά των τηλεοπτικών συμφωνιών των σωματείων, αλλά και των εισιτηρίων διαρκείας, αφού η σεζόν τελειώνει πρόωρα χωρίς να έχει εξευρεθεί μια κοινά αποδεκτή φόρμουλα για τη ρύθμισή τους.

Τι λέει η απόφαση του ΔΣ της ΚΟΠ

Η ΚΟΠ, με ανακοίνωσή της επεξηγεί τους λόγους για τους οποίους το ΔΣ αποφάσισε τη διακοπή του πρωταθλήματος και διευκρινίζει όσον αφορά τις ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη, αλλά και τον αριθμό των ομάδων στα πρωταθλήματα των δύο επόμενων αγωνιστικών περιόδων.

Η ανακοίνωση της ΚΟΠ για το θέμα της διακοπής αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ σε σημερινή συνεδρία του, έχοντας κατά νουν όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν λόγω της έκρυθμης κατάστασης που έχει δημιουργήσει η πανδημία του COVID-19, πήρε την τελική απόφαση σε σχέση με τη συνέχιση ή μη των πρωταθλημάτων.

Ανατρέχοντας στις Προκηρύξεις των Πρωταθλημάτων διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει πρόνοια που προβλέπει θέματα διακοπής πρωταθλήματος λόγω πανδημίας ή λόγω ανωτέρας βίας. Παράλληλα, όμως, και σύμφωνα με την παράγραφο ΧΧ με τον τίτλο «Διάφορα», στο θέμα 1 αναφέρει ρητά και επί λέξει τα ακόλουθα:

«Για οποιοδήποτε θέμα που δεν προβλέπεται από την παρούσα Προκήρυξη θα αποφασίζει τελεσίδικα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ».

Στη βάση της πιο πάνω πρόνοιας, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει τον άμεσο τερματισμό της φετινής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης 2019 -2020 του Πρωταθλήματος CYTA Α’ Κατηγορίας και τον άμεσο τερματισμό του Κυπέλλου COCA COLA περιόδου 2019-2020 Α’ και Β’ Κατηγορίας.

Η πιο πάνω απόφαση του Δ.Σ. ήταν αποτέλεσμα πάρα πολλών διεργασιών, οι οποίες βρίσκονταν σε εξέλιξη από την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων, σε συνεννόηση πάντοτε με τις Αρχές της Πολιτείας, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί και των διαταγμάτων που έχουν εκδοθεί και εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ, στο πλαίσιο της πανδημίας του COVID-19.

Ειδικότερα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις 14/5/2020, η ηγεσία της ΚΟΠ μαζί με εκπροσώπους σωματείων του Πρωταθλήματος Cyta, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και μέλη της επιδημιολογικής ομάδας για τη συζήτηση του θέματος για επανέναρξη ή μη των πρωταθλημάτων. Είχε προηγηθεί η εκ μέρους της ΚΟΠ ετοιμασία εμπεριστατωμένου ποδοσφαιρικού Πρωτοκόλλου, το οποίο είχε σταλεί εκ των προτέρων προς όλους τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, μέσα από το οποίο αναλύονταν με λεπτομέρεια οι ελάχιστες συνθήκες που απαιτούνταν για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

Από τη συζήτηση που ακολούθησε, ξεκαθάρισε ότι η επιδημιολογική ομάδα που περιβάλλει την Κυβέρνηση ήταν αντίθετη στην υιοθέτηση του εν λόγω ποδοσφαιρικού πρωτοκόλλου και επέμεινε στην εφαρμογή των διαταγμάτων, τα οποία είχαν εκδοθεί και τα οποία εξακολουθούν να ευρίσκονται σε ισχύ.

Ενόψει των πιο πάνω, το Διοικητικό Συμβούλιο πήρε την απόφαση του τερματισμού του φετινού πρωταθλήματος Cyta και του Κυπέλλου COCA-COLA Α’ Β’ Κατηγορίας στη βάση, μεταξύ άλλων, των πιο κάτω λόγων:

«1. Η υγεία όλων των εμπλεκομένων

Το πιο σημαντικό κριτήριο, το οποίο είχαμε θέσει εξ αρχής ήταν η προστασία της υγείας όλων των εμπλεκομένων, είτε πρόκειται για ποδοσφαιριστές, τεχνικό προσωπικό ομάδων, υπαλληλικό προσωπικό των ομάδων και των σταδίων, αλλά και τεχνικό προσωπικό που χρησιμοποιείται για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων.

2. Η μη υιοθέτηση του ποδοσφαιρικού Πρωτοκόλλου

Το γεγονός ότι η Κυβέρνηση δεν ενέκρινε το ποδοσφαιρικό Πρωτόκολλο, το οποίο θα επέτρεπε ενδεχόμενη επανέναρξη του πρωταθλήματος, αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα που λήφθηκε υπόψη στην απόφαση του Δ.Σ. της ΚΟΠ.

Μεταξύ άλλων το υφιστάμενο Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας προβλέπει ότι σε περίπτωση ύπαρξης θετικού κρούσματος είτε ποδοσφαιριστή είτε μέλους της ομάδας θα απαιτείται ο περιορισμός για 14 ημέρες ολόκληρης της ομάδας. Αυτό, όπως γίνεται αντιληπτό, καθιστά εξαιρετικά επισφαλή την έναρξη του πρωταθλήματος και την ενδεχόμενη διακοπή του με όλες τις αρνητικές συνέπειες.

3. Ικανότητα των ομάδων για προετοιμασία

Με το ισχύον Πρωτόκολλο, είναι εξαιρετικά δύσκολο χρονικά να υπάρξει ασφαλής και σωστή προετοιμασία των ποδοσφαιριστών (χωρίς την αποφυγή τραυματισμών), στοιχείο το οποίο επιβεβαιώθηκε από τους ίδιους τους προπονητές των ομάδων και από άλλους επιστήμονες, οι οποίοι ουσιαστικά είχαν καθορίσει τον ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, για την ασφαλή συμμετοχή των ποδοσφαιριστών, στις 5 ½ εβδομάδες κατά μέσο όρο, συμπεριλαμβανομένων και φιλικών αγώνων.

4. Οικονομική βιωσιμότητα των ομάδων

Ενώ τα έσοδα των σωματείων λόγω της πανδημίας του COVID-19 έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί, τα λειτουργικά τους έξοδα συνεχίζουν να τρέχουν και να επιβαρύνουν τα σωματεία. Είναι σημαντικό να τονιστεί εδώ ότι ο παράγοντας που επιτείνει την ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική συγκυρία για τα σωματεία είναι η αβεβαιότητα σε σχέση με το τι μέλλει γενέσθαι. Η αβεβαιότητα αυτή αναγκάζει τα σωματεία να βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, αναμένοντας ότι υπάρχει πιθανότητα επανεκκίνησης των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Μία ενδεχόμενη λήξη της αβεβαιότητας που θα επέλθει με τη λήψη τελικών αποφάσεων θα επιτρέψει στα σωματεία να προβούν σε καλύτερη διαχείριση των οικονομικών τους, προβαίνοντας σε βήματα για περιορισμό των εξόδων τους. Επίσης, θα δοθεί η ευκαιρία στα σωματεία μας να προβούν σε σωστό προγραμματισμό για την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά, ευελπιστώντας σε μία επιτυχημένη, πλήρη και απρόσκοπτη ποδοσφαιρική περίοδο 2020 – 2021.

»Στο πλαίσιο της πιο πάνω απόφασής μας, το Δ.Σ. αποφάσισε και το θέμα της εκπροσώπησης της χώρας μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο. Υπό τις περιστάσεις, έχει αποφασίσει ότι είναι ορθό, οι ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στα φετινά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, να είναι οι τέσσερεις ομάδες που κατά τη στιγμή της διακοπής βρίσκονταν στις τέσσερεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, δηλαδή η Ομόνοια Λευκωσίας στο Champions League και η Ανόρθωση Αμμοχώστου, ο ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας και ο Απόλλων Λεμεσού στο Europa League. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταστεί δυνατή η απρόσκοπτη εκπροσώπηση της χώρας μας στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα στις ομάδες μας να προετοιμαστούν έγκαιρα».

Όσον αφορά το θέμα της αύξησης των ομάδων, στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται:

«Έχοντας κατά νουν όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν λόγω της έκρυθμης κατάστασης που έχει δημιουργήσει η πανδημία του COVID-19 και λόγω του γεγονότος ότι έχει αποφασιστεί ο τερματισμός και/ή διακοπή του πρωταθλήματος CYTA Α’ Κατηγορίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2019 – 2020, μετά από σχετικό αίτημα των σωματείων για αύξηση των ομάδων στην Α΄ Κατηγορία και ειδικότερα του γεγονότος ότι το πρωτάθλημα διακόπηκε πριν ουσιαστικά τη διεξαγωγή της Β’ φάσης (μόνον 1 αγώνας διεξήχθη και παρέμειναν άλλοι 9), αποφάσισε όπως:

  1. Η διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος CYTA Α’ Κατηγορίας 2020 – 2021 γίνει με τη συμμετοχή δεκατεσσάρων ομάδων.
  2. Για την υλοποίηση του πιο πάνω, δεν θα υπάρξει υποβιβασμός ομάδων από την Α’ Κατηγορία στη Β’ για τη φετινή ποδοσφαιρική περίοδο, ενώ θα υπάρξει άνοδος 2 ομάδων από τη Β’ Κατηγορία στην Α’, δηλαδή των 2 ομάδων που βρίσκονταν στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας».

Προχωρεί νομικά η Ανόρθωση

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ανόρθωσης, η οποία αμφισβήτησε το γεγονός ότι η Ομόνοια είναι πρώτη στη βαθμολογία, ενώ κατέστησε σαφές ότι θα διεκδικήσει νομικά τα συμφέροντα του Συλλόγου.

Σε τοποθέτησή του ο γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ανόρθωσης, Γιάννος Κωνσταντίνου, τόνισε:

«Η Ανόρθωση θα προχωρήσει νομικά για να προφυλάξει τα νόμιμα δικαιώματά της και να προστατευτεί οικονομικά και ηθικά το σωματείο. Θα διεκδικήσουμε όλα τα δικαιώματά μας. Η επιχειρηματολογία μας βασίζεται σε λογικά ζητήματα. Δεν είναι πρώτη η Ομόνοια, ισοβαθμεί με την Ανόρθωση. Για να ισχύει ο μεταξύ μας αγώνας πρέπει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Δεν ζητήσαμε να πάμε εμείς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είπαμε, αν διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα, τουλάχιστον να παιχτεί ένας αγώνας μεταξύ μας και ο νικητής να πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν έγινε αποδεκτό. Στη ζωή έχει σημασία το τι πράττεις και όχι τι λες. Η Ομόνοια ψήφισε υπέρ της διακοπής. Οι μόνες ομάδες που ήταν αρνητικές στη διακοπή ήταν η Ανόρθωση και η ΑΕΚ. Υπάρχει μία έντονη στεναχώρια στους κόλπους της Ανόρθωσης. Υπερβάλαμε εαυτόν για να σώσουμε ό,τι περισωζόταν. Τα πράγματα πήραν την τροπή που πήραν. Άσχημη και μαύρη μέρα για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Έντονη η πικρία μας, αλλά να ξέρετε ότι στην Ανόρθωση είμαστε ήσυχοι με τη συνείδησή μας και ηθικά είμαστε ικανοποιημένοι και τουλάχιστον εμείς απόψε θα κοιμηθούμε με ήσυχη τη συνείδησή μας. Η κοινή γνώμη γνωρίζει τι έγινε και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

ΠΑΣΠ: «Πάμε 30 χρόνια πίσω»

Οργίλη ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΠ για την απόφαση διακοπής, αφού το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών είχε ζητήσει, μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, τη μη λήψη οριστικής απόφασης για την τύχη της σεζόν την περασμένη Παρασκευή, αλλά την τήρηση στάσης αναμονής για την εξέλιξη της πανδημίας, ενώ προανήγγειλε ότι οι ποδοσφαιριστές θα κινηθούν νομικά.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, σε ιδιαίτερα αιχμηρή τοποθέτησή του ανέφερε: «Δόθηκε ένα τέλος σε όλην αυτήν την ιστορία. Γράφτηκε με μεγάλα μαύρα γράμματα η σημερινή μέρα στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου.

»Είναι κρίμα για τον κόσμο και κρίμα για τη χώρα μας. Εγώ προσωπικά έχω κουραστεί να ασχολούμαι. Kάποιος χωρίς αιτία δεν υποβιβάζεται και άλλος αναβαθμίζεται. Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού δεν είναι δικαιολογία. Έγιναν προσπάθειες με ένα πρωτόκολλο που δεν είδε κανείς. Έπρεπε να περιμένουν. Πάμε 30 χρόνια πίσω. Η Κύπρος είναι πρώτη στα μειωμένα κρούσματα, είμαι έτοιμος ν' ακούσω τον κ. Τσέφεριν τι θα πει. Αυτό που λέχθηκε χθες στο Προεδρικό ήταν κάτι το μοναδικό, αυτοί που ήθελαν να σταματήσουν το πρωτάθλημα τα κατάφεραν, συγχαρητήρια. Θα τους κρίνει ο κόσμος. Τώρα αρχίζει το τρίτο ημίχρονο, που θα είναι στις δικαστικές αίθουσες. Οι ποδοσφαιριστές έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν νομικά. Θα γίνουμε ρεζίλι διεθνώς. Ο κ. Κούμας έχει πει στα σωματεία ότι έχει διασφαλίσει από την ΟΥΕΦΑ πως δεν τίθεται σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή συμμετοχή των ομάδων μας. Αυτό θα το δούμε. Είναι πολλά τα ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί. Πώς θα παίξουμε ποδόσφαιρο του χρόνου; Πώς θα παίξουν μπάλα στην Ευρώπη οι ομάδες μας; Θα είναι τεράστια η ζημιά για όλους. Καλό καλοκαίρι και ζητούμε συγγνώμη από όλους αυτούς που θα χάσουν τις δουλειές τους», σχολίασε στον ΑΝΤ1 ο Σπύρος Νεοφυτίδης.

Τι είπαν Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνας

Σε δικές τους ανακοινώσεις τοποθετήθηκαν και οι υπόλοιπες τρεις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο την προσεχή σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η Ομόνοια αναφέρει ότι βρίσκεται ξανά στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου, σημειώνοντας ότι η επικύρωση της βαθμολογίας αποτελεί απόδοση δικαιοσύνης. Μεταξύ άλλων οι «πράσινοι» κάνουν αναφορά στο γεγονός πως η ομάδα θα αγωνιστεί στο Champions League, ενώ εύχονται κάθε επιτυχία στην Ανόρθωση, τον ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλωνα που θα αγωνιστούν στην Ευρώπη.

Το ΑΠΟΕΛ στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι, με τη σημερινή (14/5) απόφαση, ουσιαστικά η ποδοσφαιρική περίοδος 2019-20 είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ.

Καμία ομάδα δεν κατέκτησε στο γήπεδο τον τίτλο του πρωταθλητή εξ ου και δεν θα αναγράφεται αυτός ο τίτλος πουθενά, ούτε το τρόπαιο του πρωταθλητή θα κοσμεί τη βιτρίνα κάποιας ομάδας.

Από την πλευρά του ο Απόλλωνας χαρακτηρίζει την απόφαση ως τη λιγότερο άδικη, προσθέτοντας ότι οι οικονομικές συνέπειες από τη διακοπή θα είναι πολύ μεγάλες για την ομάδα, όμως προέχει η ανθρώπινη υγεία πάνω από όλα.

Υποστηρίξτε τη