«Έλληνες» στρατεύτηκαν να κάνουν τους Έλληνες να μιλούν σαν Τούρκοι!

Πρόθυμα γιουσουφάκια, χωρίς εθνικό, ιστορικό ή πατριωτικό έρμα, παραδίδονται στον σουλτάνο για το χρήμα, για την τηλεθέαση, για να κατεδαφίσουν και να ξεθεμελιώσουν κάθε αντίσταση των Ελλήνων έναντι της επέλασης του τουρκο-φασισμού. Με στόχο να καλλιεργήσουν έναν ελληνικό πολτό έτοιμο να υποδεχθεί κάποια στιγμή τον Τούρκο επιβήτορα

Είναι πραγματικά εξωφρενικό! Αλλά και αποδεικτικό του καταντήματος και της εθνικής, ιστορικής, πολιτισμικής και πατριωτικής απομείωσης και εξευτελισμού του Ελληνισμού. «Έλληνες», βάλθηκαν ή μάλλον αυτο-στρατεύθηκαν στην υπηρεσία του Ερντογάν για να επιβάλουν στους Έλληνες να σκέφτονται, να μιλούν τουρκικά και να θαυμάζουν το κράτος του Αττίλα! Ο νεο-οθωμανός σουλτάνος δεν έχει ανάγκη να ρίξει ούτε μία ντουφεκιά για να κατακτήσει την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τον βοηθούν ασμένως ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Εδώ και 15 χρόνια, όπως σημειώνει ο Λεωνίδας Κουμάκης, μέλος του ΙΗΑ (International Hellenic Association), «55 διαφορετικά τουρκικά σίριαλ έχουν βάλει την τουρκική γλώσσα σε κάθε σχεδόν ελληνικό σπίτι, με αμέτρητες ώρες προβολών σε ώρες μεγάλης θεαματικότητας, μαζί με ιδανικές εικόνες μιας φανταστικής, ευρωπαϊκής Τουρκίας που μοιάζει με αληθινό παράδεισο» («Γιατί πρέπει να κατέβουν οι τουρκοσειρές από την Ελληνική τηλεόραση», -27.4.2020).

Αυτές οι τουρκοσειρές, που προβάλλονται ακόμα από ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς (και έναν κυπριακό, τον EXTRA), επιδοτούνται γενναία από το ισλαμοφασιστικό καθεστώς του δικτάτορα Ερντογάν με έναν στόχο: Να προβάλουν πρώτα στον μουσουλμανικό κόσμο μιαν εξιδανικευμένη εικόνα της Τουρκίας ως ηγήτορος του απανταχού μουσουλμανικού κόσμου. Παράλληλα, έγινε διείσδυση και σε άλλες 75 χώρες (Βαλκάνια, Καύκασος, Μέση Ανατολή, αραβικές χώρες).

Μέσω αυτών των καλογυρισμένων τουρκοσειρών προβάλλεται η εικόνα μιας Τουρκίας, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Καμία αναφορά στις νεο-οθωμανικές επεκτατικές και κατακτητικές ονειρώξεις Ερντογάν. Καμία ένδειξη για την καταπίεση, το δικτατορικό καθεστώς, τις εκατοντάδες χιλιάδες συλλήψεις αντιφρονούντων. Ούτε μία αναφορά στα βασανιστήρια Τούρκων πολιτών, στις συλλήψεις και φυλακίσεις δημοσιογράφων, Πανεπιστημιακών, πνευματικών ανθρώπων, δικαστικών, στρατιωτικών και στην εθνοκάθαρση των Κούρδων, των Ασσυρίων και των Αλεβιτών.

Οι τουρκοσειρές αυτές δεν μεταγλωττίζονται στις γλώσσες των χωρών όπου προβάλλονται. Είναι όρος απαράβατος του ισλαμοφασιστικού καθεστώτος Ερντογάν όπως μεταδίδονται μόνο στην τουρκική. Στην Ελλάδα, όπως επισημαίνει ο Λ. Κουμάκης, ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί άρχισαν από το 2005 να πλημμυρίζουν με αδρά και γενναία επιδοτούμενες τουρκοσειρές. Από τις 55 τουρκικές σειρές που προβλήθηκαν στην Ελλάδα, οι 18 προβλήθηκαν στον ΑΝΤ1, 17 στο παλιό ΜΕGA μέχρι το 2018, 7 στον ALPHA, 7 στο STAR, 5 στον SKAI και 1 στο EPSILON. Ο SKAI την περ. Δευτέρα, μοίρασε τον τηλεοπτικό του χρόνο, τρεις ώρες προβολή τουρκοσειρών και τρεις ώρες αφιερωμένες σε ελληνικές σειρές.

Στην Κύπρο, εκτός από τον EXTRA, που επιμένει προκλητικά και ανενόχλητα να προβάλλει τουρκοσειρές, και άλλοι σταθμοί προέβαλαν κατά καιρούς προγράμματα ιδιοκτησίας Τούρκων παραγωγών. Όπως το αμερικανικό περιοδικό «Time» έγραψε παλαιότερα, οι τουρκοσειρές «αποτελούν το κρυφό όπλο του Ερντογάν!». Με απλά λόγια:

Πέρα από την εισβολή του Αττίλα στο νησί μας και τη συνεχιζόμενη κατοχή του 37% του εδάφους του και εκτός από τις ασταμάτητες παραβιάσεις και αμφισβητήσεις της κυριαρχίας και του εναέριου χώρου της Ελλάδος στο Αιγαίο, η ισλαμοφασιστική Τουρκία του Ερντογάν επιδίδεται αδίστακτα και σε πολιτισμική εισβολή και επιχείρηση τουρκοποίησης των Ελλήνων. Χωρίς να ρίξει ούτε μία σφαίρα αλλά ρίχνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια σε τουρκοσειρές, τις οποίες παρακολουθούν χιλιάδες αγελοποιημένοι και τουρκοξελιγωμένοι Έλληνες από τηλεοπτικούς σταθμούς (και από έναν στην Κύπρο).

Αυτές οι τουρκοσειρές είναι μία από τις αιχμές του δόρατος της λεγόμενης «ήπιας ισχύος» (soft power) της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Πρόθυμα γιουσουφάκια, χωρίς εθνικό, ιστορικό ή πατριωτικό έρμα, παραδίδονται στον σουλτάνο για το χρήμα, για την τηλεθέαση, για να κατεδαφίσουν και να ξεθεμελιώσουν κάθε αντίσταση των Ελλήνων έναντι της επέλασης του τουρκο-φασισμού. Με στόχο να καλλιεργήσουν έναν ελληνικό πολτό έτοιμο να υποδεχθεί κάποια στιγμή τον Τούρκο επιβήτορα.

Πρόκειται για μια άλλου είδους, χειρότερη τουρκική εισβολή και, ουσιαστικά, για μια πολιτισμική γενοκτονία των Ελλήνων στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Κάποιοι ευεπίφοροι καναλάρχες διοχετεύουν συστηματικά και ανενδοίαστα στο υποσυνείδητο των Ελλήνων μιαν παραπλανητική εικόνα της Τουρκίας, παραγράφοντας όσα ο δικτάτορας Ερντογάν διαπράττει και βυσσοδομεί εναντίον της Ελλάδος και της Κύπρου. Αυτοί οι πρόθυμοι προαγωγοί της τουρκικής προπαγάνδας μέσα στα σπίτια των Ελλήνων στοχεύουν, ξεδιάντροπα, να κατεδαφίσουν την ιστορία, τον πατριωτισμό, την αξιοπρέπεια και τους αγώνες ελευθερίας των Ελλήνων. Ουσιαστικά, προετοιμάζουν τη νέα τουρκοκρατία διά της πνευματικής δουλείας!

Ο μεγάλος γνώστης και βαθύς μελετητής της τουρκικής πολιτικής, μακαρίτης καθηγητής, Νεοκλής Σαρρής, είχε πει κάποτε πολύ σωστά: «Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο». Και δολοφονικό και γενοκτονικό και επεκτατικό-κατακτητικό μητρώο. Είχε επίσης πει ότι «σε λίγα χρόνια οι Τούρκοι θα κάνουν τους Έλληνες να σκέφτονται σαν Τούρκοι». Όμως, η σκληρή πραγματικότητα των τελευταίων χρόνων και ειδικά μετά τις ξεκάθαρες, αναπάντητες απειλές της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδος και της Κύπρου είναι πως, «Έλληνες» επιδιώκουν να κάνουν τους Έλληνες να σκέφτονται και να συμπεριφέρονται σαν Τούρκοι. Με τέτοιους εφιάλτες έσωθεν, τι χρείαν έχομεν τον Τούρκον;