Παραπολιτικά

Το «παράσημο» του Τρα(μπαρούφα)

«Η χώρα μας νιώθει περήφανη, διότι έχει τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων σε οδικά δυστυχήματα στον κόσμο»! Αν ακούγατε κάποιον ηγέτη κράτους να λέει αυτήν την απίστευτη μπαρούφα, σίγουρα θα τον βγάζατε παρανοϊκό. Κάτι ανάλογο δήλωσε και ο comedian Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού. Χαρακτήρισε ως «παράσημο τιμής» την παγκόσμια πρωτιά της χώρας του σε αριθμό κρουσμάτων, επειδή, κατά τη λογική του, γίνονται τα περισσότερα τεστ από όλους. Τα κρούσματα στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο, ενώ οι νεκροί πλησιάζουν τις 100.000. Για την αμερικανική πρωτιά σε νεκρούς δεν είπε τίποτε ο Τραμπ. Αυτοί δεν έχουν καμιά σχέση με τα πολλά τεστ. Αυτοί πήγαν να βρουν τους προγόνους τους, επειδή ο επιχειρηματίας Πρόεδρος της υπερδύναμης απέφυγε να πάρει έγκαιρα μέτρα, και όταν αναγκάστηκε να τα πάρει, βιάστηκε να τα άρει, ενθαρρύνοντας και τους οπαδούς του να βγαίνουν ένοπλοι στους δρόμους και να απαιτούν να ανοίξει η οικονομία. Και όπου άνοιξε πρόωρα η οικονομία, είδαμε να ανοίγουν και άλλοι τάφοι.

Βεβαίως, ο Τραμπ δεν βρήκε μόνο τη συνταγή για τον κορωνοϊό, με την περιβόητη ένεση απολυμαντικού. Βρήκε και τη συνταγή που «θεραπεύει» τη δική του ανικανότητα να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Και αυτή συνίσταται στο ότι για όλα φταίνε οι Κινέζοι. Ο πλανητάρχης και οι συνεργάτες του δηλώνουν με κάθε ευκαιρία ότι έχουν στην κατοχή τους στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο κορωνοϊός προέρχεται από εργαστήριο στην κινεζική πόλη Ουχάν. Αλλά αν κατέχουν τέτοια στοιχεία, ας τα παρουσιάσουν και σ’ εμάς τους άπιστους Θωμάδες, για να πεισθούμε ότι δεν πρόκειται απλώς για μια θεωρία συνωμοσίας, από αυτές στις οποίες αρέσκονται οι ψεκασμένοι του διαδικτύου.

Α! Μια και θυμήθηκα τους ψεκασμένους (μιλώ και για τους δικούς μας, εδώ στην Κύπρο), που διασπείρουν διάφορες ανοησίες γύρω από τον κορωνοϊό, θέλω να τους πω να μη νομίζουν ότι απέκτησαν ανοσία στον ιό, επειδή ακριβώς είναι... ψεκασμένοι!

ΜΠΟΞΕΡ