Παραπολιτικά

Καθένας τα... χωρικά του ύδατα

Ας προσπαθήσουμε να φανταστούμε πώς θα είναι οι παραλίες μας, όταν θα επιτραπούν τα μπάνια.

Ο καθένας θα πρέπει να καθορίζει τα... χωρικά του ύδατα, όταν κολυμπά, τηρώντας τις αποστάσεις από τους άλλους λουομένους. Θα πρέπει επίσης να καθορίζει και τη χωρική του... αμμουδιά, όταν θα βγαίνει στην παραλία. Μια καλή ιδέα είναι να χαράζει έναν άνετο χώρο στην άμμο, ας πούμε τέσσερα επί τέσσερα μέτρα, μέσα στον οποίο να τοποθετεί την ομπρέλα, τις πετσέτες, την παγωνιέρα κ.λπ. Για να σηματοδοτεί καλύτερα τον χώρο του, θα μπορούσε να κατασκευάζει τέσσερεις πύργους από άμμο στις τέσσερεις γωνίες του. Φυσικά, όταν υπάρχει πολυκοσμία στην πλαζ, θα δυσκολεύεται να εφαρμόζει αυτό το σχέδιο και θα υπάρχει και κίνδυνος να εμπλέκεται σε καβγάδες με άλλους που θα διεκδικούν και εκείνοι ανάλογο χώρο.

Αν θέλετε κάτι άλλο, πιο ακίνδυνο, για να κρατήσετε τους άλλους σε απόσταση, μαζί με το αντηλιακό σας, πασαλειφτείτε και με μεγάλη ποσότητα... κοπανισμένου σκόρδου.

Επίσης, είναι προτιμότερο να φοράτε και μάσκα, κατά την παρουσία σας στην παραλία, έστω κι αν αυτό θα εμποδίσει το ομοιόμορφο μαύρισμα του προσώπου κατά την ηλιοθεραπεία.

Πάντως, αν η σύντροφός σας ξεχάσει να πάρει προστατευτική μάσκα μαζί της, υπάρχει η λύση. Μπορεί να βγάλει το πάνω μέρος από το μπικίνι της και να το φορέσει στο πρόσωπο! Το ίδιο, βεβαίως, μπορεί να γίνει και αν ξεχάσετε εσείς να πάρετε τη μάσκα σας. Ίσως να είναι αστείο το θέαμα ενός άντρα που θα φοράει στο πρόσωπο έναν γυναικείο στηθόδεσμο, αλλά προέχει η προστασία της υγείας!

ΜΠΟΞΕΡ